Griekenlandontdekker » Bezienswaardigheden Rhodos

Bezienswaardigheden op Rhodos

Rhodos-stad
Rhodos-stad staat bekend als één van de mooiste steden van Griekenland. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. Met name de oude binnenstad is een prachtig decor voor een leuk dagje uit. Binnen e oude stadsmuren vind je historie en gezelligheid.
Ook de haven en de moderne winkels in het nieuwe gedeelte van Rhodos-stad zijn de moeite waard.


Vlindervallei
In het noord-westen ligt de Vlindervallei wat zeer geschikt is voor een mooie wandeling. De vallei is een toevluchtsoord voor vlinders die vluchten voor de warmte. Daarom zitten hier op warme dagen de meeste vlinders. Een mooie natuur, vlinders en minder warmte.


Opgravingen van Kamiros
De oude stad Kamiros is ooit vergaan door een aardbeving. De overblijfselen zijn eeuwen later weer opgegraven en nu te bezoeken. Ook kan een rondleiding worden gevolgd. In verband met de korte tussenliggende afstand zijn de opgravingen goed te combineren met de Vlindervallei.

Zeven bronnen – Epta Piges
In een mooi natuurgebied in het oostelijk gedeelte van het binnenland liggen de Zeven bronnen ofwel Epta Piges.  Er kunnen hier prachtige koele natuurwandelingen gemaakt worden, waarbij je onderweg de zeven bronnen kunt bekijken die uitkomen in een beekje. Het water komt uiteindelijk uit in een besloten meertje dat te bereiken is via een wandelpad over de heuvel of op een meer avontuurlijkere manier. Er kan namelijk ook gekozen worden voor een looptunnel van 75 centimeter breed en 1.80 hoog.


Lindos
Een nogal toeristische plek op het eiland, is Lindos. Een dorpje dat prachtig is gelegen aan de kust. Het dorp is mooi gebouwd op een heuvel, met op de top een groot kasteel. Onder het dorpje ligt een mooi baai waar veel wordt gezwommen. Je kan het kasteel bekijken door omhoog te lopen of je te laten vervoeren door een ezel.

lindos rhodos


Thermen van Kalithea
Tussen Rhodos stad en Faliraki ligt het dorpje Kalithea. Hier liggen de historische thermen die ondertussen beroemd zijn geworden door twee films die er zijn opgenomen. Daarvoor werden de thermen al veel bezocht door bekende en rijke mensen. Tegenwoordig kan je de historische gebouwen en oude foto’s bekijken. Verder kan je zwemmen in de mooie baai die bij de thermen horen. Nog steeds is deze verscholen baai een vrij chique plek.

Wanneer je vanaf de ingang van de thermen, links richting de kust loopt, vind je even verderop een prachtige baai. Dit hoort niet bij de thermen maar is zeker een aanrader om een paar uur lekker te zonnen, snorkelen en zwemmen. Ook vind je er een typisch Grieks restaurantje.

thermen kalithea rhodos


Ontdek het “echte” Griekenland
De meeste badplaatsen zijn voornamelijk gericht op het toerisme. Gezellig maar vaak niet het “echte” Griekenland. Huur daarom eens een fiets, scooter, buggy of auto en ga de binnenlanden verkennen. Rijd bijvoorbeeld eens door de bergen van van het eiland. De wegen zijn goed, niet stijl en rustig. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes en verrassende objecten die we in Nederland niet gewend zijn.