Griekenlandontdekker » Griekenland tips

Griekenland tips

Je vind hier praktische informatie over Griekenland. Handig zodat je er alvast rekening mee kan houden voor je vertrek naar Griekenland.

• De stopcontacten in Griekenland zijn vaak hetzelfde als in Nederland. Het doorsnee Voltage is 220 Volt-wisselstroom. Met name in hotels en appartementen zijn de stopcontacten vaak aangepast aan de toeristen.


• Voor een vakantie naar Griekenland is geen vaccinatie nodig.


• Tijdens de vakantie een gezondheidsprobleem? Neem dan contact op met de hostess, het alarmnummer van de reisorganisatie of een medewerker van het hotel. Zij hebben vaak plaatselijke kennis en kunnen je verder helpen.


• Het is verstandig om een E111-formulier mee te nemen. Als inwoner van de EU, heb je zo recht op gratis medische zorg in Griekenland.


• Het autorijden in Griekenland is een wat andere ervaring dan in Nederland. Het is wat chaotischer en de regels zijn soms wat onduidelijk. Echter met een beetje geduld en kalmte, kan met een auto veel van de omgeving worden ontdekt.
In Griekenland wordt rechts gereden. Voertuigen van rechts hebben voorrang, ook wanneer deze op een rotonde van rechts komt. Snelle bestuurders verwachten van langzamere bestuurders dat ze op de vluchtstrook gaan rijden om te kunnen passeren. Let wel op mogelijke objecten op de vluchtstrook.

Veel tankstations sluiten om 19.00 uur. Er is een strenge wetgeving in Griekenland qua alcohol in het verkeer.


• Officiële instanties en banken zijn vaak maar geopend tot 13.00 uur.


• De meeste belangrijkere zaken zijn ook in Griekenland verkrijgbaar, zoals luiers en medicijnen. Deze kunnen echter een andere merknaam hebben, neem dus voldoende medicijnen in de handbagage mee.


• In lang niet alle restaurants en winkels kan gepind worden. Ook worden pinapparaten niet altijd op tijd bijgevuld. Zorg dus voor genoeg geld. Leg dit in een kluisje en niet op een onveilige plek. De Grieken staan als eerlijk bekend en zullen zich niet vaak aan stelen wagen. Helaas zijn andere nationaliteiten wel actiever op dit gebied.

Vakantie Griekenland