Griekenlandontdekker » Rhodos » Bezienswaardigheden Rhodos

Bezienswaardigheden op Rhodos

Op het eiland kan je allerlei bezienswaardigheden gaan bekijken en activiteiten gaan ondernemen. Van sportief tot ontspannend en van historische bezienswaardigheden tot toeristische activiteiten. Rhodos is een veelzijdig eiland waardoor er voor iedereen wel leuke bezienswaardigheden en activiteiten zijn. Je vindt hier een handig overzicht van activiteiten die leuk kunnen zijn tijdens je vakantie.

 

Rhodos stad
Rhodos-stad staat bekend als één van de mooiste steden van Griekenland. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. Met name de oude binnenstad is een prachtig decor voor een leuk dagje uit. Binnen e oude stadsmuren vind je historie en gezelligheid.
Ook de haven en de moderne winkels in het nieuwe gedeelte van Rhodos-stad zijn de moeite waard. Meer informatie over de hoofdstad via de volgende link: Rhodos stad informatie.


Vlindervallei
In het noord-westen ligt de Vlindervallei wat zeer geschikt is voor een mooie wandeling. De vallei is een toevluchtsoord voor vlinders die vluchten voor de warmte. Daarom zitten hier op warme dagen de meeste vlinders. Een mooie natuur, vlinders en minder warmte.


Opgravingen van Kamiros
De oude stad Kamiros is ooit vergaan door een aardbeving. De overblijfselen zijn eeuwen later weer opgegraven en nu te bezoeken. Ook kan een rondleiding worden gevolgd. In verband met de korte tussenliggende afstand zijn de opgravingen goed te combineren met de Vlindervallei.

kamiros-bezienswaardigheden-rhodos-vakantie-doen

Zeven bronnen – Epta Piges
In een mooi natuurgebied in het oostelijk gedeelte van het binnenland liggen de Zeven bronnen ofwel Epta Piges. Er kunnen hier prachtige koele natuurwandelingen gemaakt worden, waarbij je onderweg de zeven bronnen kunt bekijken die uitkomen in een beekje. Het water komt uiteindelijk uit in een besloten meertje dat te bereiken is via een wandelpad over de heuvel of op een meer avontuurlijkere manier. Er kan namelijk ook gekozen worden voor een looptunnel van 75 centimeter breed en 1.80 hoog.


Lindos
Een nogal toeristische plek op het eiland, is Lindos. Een dorpje dat prachtig is gelegen aan de kust. Het dorp is mooi gebouwd op een heuvel, met op de top een groot kasteel. Onder het dorpje ligt een mooi baai waar veel wordt gezwommen. Je kan het kasteel bekijken door omhoog te lopen of je te laten vervoeren door een ezel.

Ook in het dorpje vind je verschillende bezienswaardigheden. Zoals drie eeuwen oude kapiteinshuizen, de Kleovoulos Tombe en de Mariakerk. Lindos is nogal toeristisch maar wanneer je daar dor heen prikt, zijn er toch vele mooie historische overblijfselen te zien.

Je kan er ook voor kiezen om met een boot naar Lindos te gaan. Er gaan diverse excursieboten vanaf de verschillende badplaatsen.

lindos-bezienswaardigheden-rhodos-vakantie-doen-zien


Thermen van Kalithea
Tussen Rhodos stad en Faliraki ligt het dorpje Kalithea. Hier liggen de historische thermen die ondertussen beroemd zijn geworden door twee films die er zijn opgenomen. Daarvoor werden de thermen al veel bezocht door bekende en rijke mensen. Tegenwoordig kan je de historische gebouwen en oude foto’s bekijken. Verder kan je zwemmen in de mooie baai die bij de thermen horen. Nog steeds is deze verscholen baai een vrij chique plek. Dit is ook te merken aan de vrij chique beachclub die langs de baai staat.

Wanneer je vanaf de ingang van de thermen, links richting de kust loopt, vind je even verderop een prachtige baai. Dit hoort niet bij de thermen maar is zeker een aanrader om een paar uur lekker te zonnen, snorkelen en zwemmen. Ook vind je er een typisch Grieks restaurantje.

bronnen-kalithea-rhodos-bezienswaardigheden-doen-zien


Ontdek het “echte” Griekenland
De meeste badplaatsen zijn voornamelijk gericht op het toerisme. Gezellig maar vaak niet het “echte” Griekenland. Huur daarom eens een fiets, scooter, buggy of auto en ga de binnenlanden verkennen. Rijd bijvoorbeeld eens door de bergen van van het eiland. De wegen zijn goed, niet stijl en rustig. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes en verrassende objecten die we in Nederland niet gewend zijn.


Waterpark
Op het eiland is één waterpark. Dit waterpark is echter wel de moeite waard dankzij de vele glijbanen. Zowel voor jonge kinderen als pubers en volwassenen, zijn de glijbanen geschikt. De glijbanen en zwembaden zijn modern en innovatief. Ondertussen is het park uitgegroeid tot een grot park waar je zeker de hele dag zoet kunt zijn.

Het park ligt mooi op een heuvel bij Faliraki. Ook eenvoudig te bereiken per bus, taxi of fiets.


Het eiland Symi
Een bekende excursie van Rhodos is een dagtocht naar het eiland Symi. Dit eiland staat bekend om het schilderachtige dorpje dat mooi op heuvelhellingen is gebouwd. Dankzij de gekleurde huisjes en ligging rond de haven, is het zeker fotogeniek. Verder vind je in het dorp leuke winkeltjes met authentieke Griekse producten. Symi staat garant voor een gezellig dagje uit.

Je kan het eiland alleen bezoek als dagexcursie. Dit komt doordat het 2.5 uur varen is naar het eiland. Op de heenweg stoppen veel excursieboten na twee uur varen in een mooie baai. De gasten kunnen vervolgens zwemmen en snorkelen. De terugreis van 2.5 uur vinden veel mensen wat lang. Het eiland word vaak wel als de moeite waard gezien.

eiland-symi-rhodos-bezienswaardigheden-wat-zien-doen


Tsambika
In het rustige westen van het eiland, ligt het dorpje Tsambika. Een typisch Grieks dorpje dat tijdens een rondrit de moeite waard kan zijn. Je vind er namelijk rust, het “echte” Griekenland en een mooi strand.
Daarnaast staat er kapel op de top van een heuvel. Vanaf de kapel heb je een mooi uitzicht. De kapel is te bereiken via een weg. Het laatste gedeelte zal je te voet via een steile trap moeten afleggen. De kapel is een bekend bedevaartoord, met name voor vrouwen die geen kind kunnen krijgen.
Op een kilometer, langs de hoofdweg richting Lindos, vind je tegenwoordig het bijbehorende klooster. Een mooi gebouw compleet met klokkentoren.


Kamiros
In de oudheid waren Lindos, Ialyssos en Kamiros de belangrijkste steden van het eiland. Totdat de stad in 142 na Christus, voor een tweede keer werd getroffen door een zware aardbeving. De bewoners hebben de stad verlaten en sindsdien nooit weer terug gekomen. Tegenwoordig bestaat Kamiros alleen nog uit overblijfselen van de vele gebouwen. Desondanks kan het voor geschiedenisliefhebbers de moeite waard zijn. Als je de drukte wilt vermijden kan je ’s ochtends of ’s avonds je bezoek plannen.
In de omgeving vind je ook de bekende vlindervallei, verschillende stranden en typisch Griekse visrestaurantjes. Doordat deze in het niet-toeristische gedeelte van het eiland staan, kan je er goedkoop (en goed) eten.


Excursie naar het Turkse Marmaris
Ben je een keer benieuwd naar de cultuurverschillen tussen Griekenland en Turkije? Dan kan je een boottocht naar het Turkse Marmaris reserveren. Na circa een uur varen zal je al in de Turkse badplaats aankomen. Marmaris heeft een hele mooie haven dat bestaat uit verschillende baaien. De badplaats ligt in een mooi heuvelachtig en groen begroeid gebied. De vele boten, de overdekte bazaar, terrassen langs de kades en cultuurverschillen, maken deze excursie een echte aanrader.


Via de volgende pagina’s vind je meer informatie over mooie stranden en de voornaamste badplaatsen op Rhodos.

 

Huurfiets of fietstour met Nederlandse gids
Je kan extra veel van Rhodos-stad gaan zien dankzij een huurfiets. Lekker uitwaaien en gemakkelijk veel ontdekken. Ben je benieuwd naar de achtergronden van de stad en bezienswaardigheden? Dan kan je ook kiezen voor een fietstour met een Nederlands sprekende gids. Bijvoorbeeld via de bekende aanbieder Baja Bikes. Via de onderstaande fotoknop vind je de verschillende mogelijkheden.


Kano excursie
Sportievelingen kunnen zich wagen aan een kano excursie. Met een groepje enthousiastelingen en een gids zal je langs het eiland gaan varen. Onderweg ontdek je grotten, mooie verlaten strandjes en het kasteel van Feraklos. De gids leert je kanoën en kan je interessante weetjes over het eiland vertellen. Ondertussen kan je mooi de nodige vakantie calorieën verbranden.
Onderweg kan je bijvoorbeeld genieten van een picknick op een verlaten strand. Een originele en leuke excursie.


Kinderboerderij
Vlakbij de bekende vlindervallei in het noord westen van het eiland, is een grote kinderboerderij te bezoeken. Het is echter zeker geen doorsnee kinderboerderij. Je vindt er namelijk kamelen, struisvogels, kangoeroes, zwijnen, herten, geiten, pony’s en andere dieren. Een deel van de dieren kan je aaien of mee op de foto. Ook je kan sommige dieren zelf voeren. Een leuke activiteit voor dierenliefhebbers of met kinderen.
Bij de kleine dierentuin is ook een souvenirwinkeltje en restaurant.


 

Via de volgende link vind je handige informatie over: badplaatsen op Rhodos.


Verken Rhodos met een huurauto

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er voor om alvast van te voren een huurauto te reserveren. Zo kan je namelijk in alle rust kijken waar je wilt huren en welke auto. Het betalen hoeft echter pas bij het ophalen. Meer informatie vind je via de onderstaande fotoknop.

autohuur Griekenland