corfu-vakantie-informatie-tips

 

Het Noordelijkste eiland van Griekenland is Corfu ofwel Korfoe. Het eiland ligt op nog geen 2 kilometer van de kust van Albanië en heeft ongeveer 100.000 inwoners. Wat met name opvalt aan dit één à grootste eiland van Griekenland, is de grote hoeveelheid groen. Door de grotere hoeveelheid regen ten opzichte van de andere bekende Griekse eilanden, wordt Corfu qua natuur als het mooiste Griekse eiland gezien.

Het eiland is opgedeeld in drie soorten landschappen; bergachtig, heuvelachtig en het laag gelegen zuiden. Hierdoor vind je zowel mooie bergen, beboste heuvels als landbouw gebieden op het veelzijdige eiland. Door de veelzijdige natuur is Corfu uitgegroeid tot een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen.

Het eiland wordt zowel Corfu als Korfoe genoemd. Via de volgende link kan je alvast allerlei accommodaties bekijken: hotels op Corfu.

Zoek je toch eigenlijk een andere bestemming? Doe dan leuke ideeën op in het handige overzicht met mooie Griekse eilanden.

 

 

Het klimaat op Corfu / Korfoe

Corfu is het noordelijkste eiland van Griekenland waardoor de temperatuur gemiddeld iets lager ligt dan op de andere Griekse eilanden. Desondanks is het zomers ook hier warm tot heet. De hoeveelheid neerslag ligt in de zomer laag. Gemiddeld valt er in de zomer op slechts 2 à 3 dagen per maand enige neerslag.

Heb je liever wat kalmere temperaturen? Bezoek Corfu dan in de maanden mei of september. In deze maanden is de temperatuur aangenaam maar minder intens dan in de Griekse zomer. De temperaturen liggen in deze twee maanden namelijk rond de 25 graden. Voordeel van mei als vakantiemaand, is de grote hoeveelheid bloemen die in deze maand in bloei staan. Het zeewater is echter nog enkele graden lager dan in de zomermaanden.

corfu klimaat weer temperatuur

 

De mooie natuur op Corfu

De groene glooiende natuur van Corfu  / Korfoe is bedekt met boomgaarden, olijfbomen, cypressen en wijngaarden. Ook kan je stukjes landbouwgrond tegen komen waar bijvoorbeeld meloenen, bonen en mais worden verbouwd. In het voorjaar staat de natuur in bloei, wat te zien is aan de vele voorjaarsbloemen. In het voorjaar bloeien er maar liefst 400 soorten bloemen. Variërend van Klaprozen tot Orchideeën en van Anemonen tot Geraniums.

corfu-vakantie-informatie-natuur-badplaatsen

 

In het noorden van het eiland bestaat de kustlijn uit ruige rotspartijen en vaak wat kleinere stranden. In het centrale gedeelte vind je ravijnen, heuvels en de Pantokratorberg. In het zuiden liggen brede zandstranden en is het landschap wat vlakker. In het zuid-westen vind je het Korission-meer. Dit meer is gelegen in een mooi natuurgebied. Het meer wordt veel gebruikt als tussenstop voor trekvogels. Met name in het voor- en najaar is dit leuk om te zien.
Noordelijk op het eiland vind je het Antinioti meer bij het dorpje Sint Spiridon. In dit meer zijn otters te spotten en rond het meer staan vele Orchideeën. Het beschermde natuurgebied heeft een belangrijke natuurlijke functie.

Net als op vrijwel alle Griekse eilanden, vind je ook op Corfu vele diersoorten. Variërend van verschillende vogels tot slangen en van salamanders tot vlinders. De meeste toeristen zullen echter alleen salamanders en vogels spotten. De meeste dieren zijn namelijk te vinden in de rustigere natuurgebieden.

corfu-natuur-wandelen-vakantie-informatie

 

Natuurliefhebbers kunnen kiezen voor een specifieke wandelvakantie en/of fietsvakantie. Daarbij kan je bijvoorbeeld kiezen uit groepsreizen en singlereizen. Tijdens de wandeltochten krijg je interessante informatie over de natuur en het eiland.

 

Het openbaar vervoer op Korfoe

Tijdens je vakantie kan je kiezen voor verschillende manieren van vervoer. Wil je eigen baas zijn, dan kan je kiezen voor een huurauto, scooter, quad of fiets. Ook kan je kiezen voor taxi. Let er hierbij wel op dat je van te voren duidelijk een prijs afspreekt. De tarieven zijn buiten de stad twee keer zo hoog als in de stad.

Verder kan je kiezen voor het openbaar vervoer, in de vorm van de bussen. Dit is de goedkoopste manier van vervoer. Op Corfu vind je twee soorten bussen, groene en blauwe. De groene bussen rijden over het hele eiland. Het beginpunt ligt in de nieuwe haven van de hoofdstad. De blauwe bussen rijden alleen door de hoofdstad Kerkira.
Ten slotte kan je bezienswaardigheden bezoeken met een boot. Vanaf de stranden en havens gaan er dagelijks diverse excursieboten naar verschillende bezienswaardigheden op Corfu.

corfu-griekenland-vakantie-informatie

 

Zeilvakantie langs Griekse eilanden en Corfu

Wil je eens een echt andere vakantie? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een zeilvakantie. Geen vakantie waarbij je fanatiek moet zeilen maar wel waarbij je lekker kunt uitwaaien. Ver weg van het toerisme maar dichtbij het “echte” Griekenland. Dankzij de mooie zeilboot kan je namelijk niet-toeristische dorpjes en onontdekte baaien gaan verkennen. Met als eindbestemming het Corfu, Lefkas of de hoofdstad Athene.

Onderweg kan je ter afwisseling genieten van verschillende stranden en baaien. Ga bijvoorbeeld lekker zonnen, zwemmen, snorkelen of vissen. Meer informatie vind je via de volgende link: zeilvakanties in Griekenland.

 

Voor een beter beeld van het eiland, kan je via het hoofdmenu de andere informatiepagina’s vinden. Of via de volgende tekstlinks met informatie over bijvoorbeeld de badplaatsen en de vele bezienswaardigheden op het eiland. Allerlei accommodaties kan je alvast even handig bekijken via: hotels op Corfu.

 

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl