kokkari-samos-informatie

 

De ligging van Kokkari op Samos

Kokkari ligt aan de noordkust van het eiland op slechts 10 kilometer van de hoofdstad. Het vliegveld ligt aan de zuidkust, op circa 35 kilometer afstand. Door de beperkte afmeting van Samos, zijn de afstanden vaak relatief kort.

Dankzij de ligging in een baai, is er vaak vrij weinig golfslag voor de kust van Kokkari. Wanneer je gaat zwemmen of snorkelen kan dit een fijn voordeel zijn.

samos-vakantie-informatie-tips

 

Het gezellige centrum van Kokkari

Kokkari is van oudsher een vissersdorp en tegenwoordig erg populair door het charmante karakter van de plaats. De sfeervolle uitstraling ontstaat onder andere door de smalle landtong voor het centrum. De huisjes en restaurantjes op de rotsen zijn een bijzonder gezicht.

Je vindt in Kokkari een boulevard met allerlei terrassen en cafés waar je uitgebreid kunt wandelen of lekker kunt genieten van een Grieks drankje of de lokale tapas. In het centrum vind je een aantal boetiekjes waar je souvenirs kunt kopen. Ondanks dat de beperkte omvang van de badplaats, kan het centrum toch behoorlijk levendig zijn. Zeker tijdens het hoogseizoen. Dat komt mede doordat dit, samen met Pythagorion, de populairste badplaats van Samos is.

De populariteit is ook te merken aan de hoeveelheid voorzieningen. Er zijn relatief veel restaurants, bars en winkels. Desondanks is het dorpse gevoel behouden gebleven.

 

De stranden van Kokkari

In Kokkari vind je twee kiezelstranden met elk hun eigen karakter. Het ene strand is rustig, terwijl het andere strand door de wind wat ruiger is. Long Beach is iets minder dan een kilometer lang en hier vind je vele parasols en ligstoelen om tot rust te komen.

Buiten Kokkari vind je ook nog een aantal andere, kleinere kiezelstranden, waaronder Lemonakia en Tsamadou. Deze liggen op een afstand van ongeveer 30 minuten wandelen. Lemonakia Beach is een wat afgelegen strand en kan via een smalle, lange trap van ongeveer 100 meter worden bereikt.

Wie van watersport houdt, is in Kokkari bovendien op de juiste plek. Je kunt hier allerlei activiteiten uitproberen, zoals duiken, surfen en kajakken. Of je of zoek bent naar avontuur of een rustige activiteit, er is voor iedereen iets te vinden op het water.

kokkari-samos-stranden

 

De bezienswaardigheden van Kokkari

Voor wie naast ontspannen en zonnebaden ook de omgeving wil verkennen, zijn er in de omgeving van Kokkari een aantal bezienswaardigheden te vinden. Je vindt hier verschillende voorbeelden.

De plaatselijke kerk
De Agios Nikolaos-kerk is de grootste kerk van Samos en duurde ruim dertig jaar om te bouwen. Op 27 juli is het hier groot feest, want dan vindt de viering van de naamdag van de beschermheilige plaats. Vergeet dus niet om een kijkje te nemen als je rond die periode in de buurt bent.

kokkari-samos-bezienswaardighedenGeniet van de natuur

Ga je graag wandelen? Dan is Kokkari een erg geschikte vakantiebestemming voor jou, want vanaf hier kun je verschillende bergwandelingen maken. Zo kun een bezoek brengen aan de dorpen Manolates en Vourliotes. Ook kun je een wandeling maken langs de vallei en genieten van het prachtige uitzicht.
Wandelen kan zeker de moeite waard zijn want Kokkari ligt in een waterrijk en groen gebied rondom het Ámbelosgebergte.Mountainbiken

Voor wie liever op de fiets stapt zijn er ook genoeg mogelijkheden, want je kunt gemakkelijk een fiets huren en de omgeving verkennen via één van de vele fietsroutes. Vergeet niet een fietskaart te kopen of een app via je telefoon te gebruiken.De stranden

Uiteraard behoren de stranden tot de meest populaire bezienswaardigheden. Ze zijn bedekt met fijne kiezels maar dit kan ook wat voordelen hebben. Zo is het water vaak extra helder en heb je geen zand in je spullen. Dankzij de verschillende stranden kan je leuk afwisselen tijdens je vakantie.

kokkari-samos-wat-doen

 

Verder heeft het dorp geen bekende (historische) bezienswaardigheden. Echter zijn er genoeg mooie plekken op de rest van het eiland. De afstanden zijn kort dus andere bezienswaardigheden zijn vlot te bereiken.
Uiteraard is er nog wel allerlei vermaak in Kokkari. Zo kan je allerlei watersporten gaan doen of één van de excursies gaan volgen.

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Samos en de diverse leuke badplaatsen op Samos.

Of bekijk de pagina over de leuke badplaats Pythagorion.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl