rhodos-mooie-plekken-zien

 

Het klimaat op Rhodos

Net als in heel Griekenland, heeft Rhodos warme en vrij droge zomers. Liever iets lagere temperaturen? Kies dan voor de westkant van Rhodos, hier liggen de temperaturen namelijk vaak enkele graden lager dan in het oostelijk deel. Dit komt door invloeden van de wind en zeestromingen. De hoogste zeewatertemperaturen van de Egeïsche zee vind je rond Rhodos. In de juli en augustus ligt de zee temperatuur op maar liefst 25 à 26 graden. Hierdoor kan er extra lekker gezwommen worden.

Door het mediterraanse klimaat zijn de winters vrij mild en nat. De natuur kan tijdens deze periode herstellen van de droge zomer.klimaat weer rhodos temperaturen

 

De rijke natuur op Rhodos

Rhodos is een heuvelachtig en groen eiland. Zo vind je hier bossen, wijngaarden, olijfboomgaarden en citrusboomgaarden. Met name in het wat minder toeristische zuiden, vind je de meeste heuvels en ongerepte natuur. Doordat Rhodos één van de meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland is, heeft het zowel een mediterrane als een Aziatische flora en fauna.

In het westen van het eiland vind je met name veel olijfbomen, citrusbomen en wijngaarden. Het middelste gedeelte staat met name bekend om de bergen. Deze zijn voornamelijk begroeid met lage begroeiing. Over deze bergen liggen vrij goede wegen waardoor ook dit gebied geschikt is voor een ontdekkingstocht. Het zuidwesten is heuvelig en ook mooi groen begroeid. Met name pijnbomen en diverse soorten planten kan je hier vinden. Onder de vele plantensoorten zijn ook diverse soorten orchideeën.

Zoek je toch eigenlijk een andere bestemming? Doe dan leuke ideeën op in het handige overzicht met mooie Griekse eilanden.

rhodos-griekenland-natuur-overnachten-vakantie

 

Overnachten in de natuur en rust

Liefhebbers van rust en natuur kunnen ook kiezen voor een accommodatie van Eliza was here. Deze Nederlandse reisaanbieder is gespecialiseerd in kleine hotels en vakantiehuizen buiten de toeristische gebieden. Waar de massa links gaat, gaat Eliza was here rechts. Via de onderstaande fotoknop vind je het aanbod van kleine hotels in de wat rustigere gebieden van het eiland.

 

 

Het winkelaanbod op het eiland

Rhodos heeft een beperkt winkelaanbod voor de echte shopper. De winkels zijn vooral gericht op de dagelijkse behoeften van de bewoners en op de toeristen. Typische vakantie artikelen zijn in alle badplaatsen ruim voldoende te vinden. Maar wil je echt uitgebreid gaan shoppen, dan kan je eigenlijk alleen terecht in Rhodos stad. Hier vind je allerlei soorten winkels.

Warenhuizen en bekende internationale merkwinkels zijn er echter niet. Je vindt er met name toeristenwinkels en Griekse kledingwinkels. De diverse boetiekjes kunnen wel leuk zijn voor winkelliefhebbers. Je vindt er originele zomerkleding en accessoires zoals tassen en sieraden.

Een andere aanrader zijn de glaswinkels. Er worden originele en handgemaakte producten van gekleurd glas aangeboden. Deze winkels zijn onder andere te vinden in Rhodos stad en Faliraki.

griekenland-informatie-vakantiebestemmingen

 

Uitgaansgelegenheden op het eiland

Het eiland staat niet specifiek bekend om het grote uitgaansleven. Maar wil je toch op stap? Dan zal je toch zeker wel kunnen vermaken. Al is het aanbod van discotheken en cafés wel afhankelijk van de badplaats waar je vakantie viert. Niet elke plaats is namelijk geschikt voor jongeren. De meeste uitgaansgelegenheden vind je in Rhodos stad en Faliraki. Jongeren kiezen daarom vooral deze twee plaatsen.

Faliraki heeft twee uitgaansstraten, Bar street en Club street. Je vindt er bijvoorbeeld Engelse pubs, cocktail bars, discotheken, karaoke bars en zelfs een stripclub. Voor stappers is deze plaats eigenlijk the place to be.

Rhodos stad heeft een uitgaansstraat in het nieuwe gedeelte van de stad. Het ligt dicht bij het strand en heet Orfanidou. Je vind hier de grootste discotheken van het eiland. Zelfs Nederlandse kroegen kan je hier vinden. Maar ook kan je er een gokje gaan wagen in het casino. Voor het stappen kan je bijvoorbeeld eten en een drankje doen bij de restaurants in de vlakbij gelegen haven.

vakantie-informatie-griekenland

 

Evenementen voor de “oudere” jeugd

In andere badplaatsen zijn relatief weinig discotheken te vinden. Wel kan je er tot in de late uurtjes van je vakantie genieten op de terrasjes en cafés. De “oudere” jeugd kan bijvoorbeeld ook naar de traditionele dansvoorstellingen in het Municipal Theatre in Rhodos stad. Deze voorstellingen worden één keer per week opgevoerd tijdens het hoogseizoen.

Verder zijn er jaarlijks enkele grote evenementen op het eiland:

• Medieval Rose Festival in het oude gedeelte van Rhodos stad (wanneer: mei)
• Bloemen festival in de haven van Rhodos stad (wanneer: mei)
• Rock festival in Lindos (wanneer: twee weken in juni)
• Klank en lichtshow in het oude gedeelte van Rhodos stad (wanneer: hoogseizoen)

vliegveld-rhodos-griekenland-vakantie

 

Vliegvelden op Rhodos

Het vliegveld ligt op ongeveer 15 kilometer van Rhodos-stad. Vrijwel alle vluchten verlopen via dit vliegveld. Maar er waren voorheen nog drie andere vliegvelden. Twee hiervan zijn ondertussen gesloten. Eén bij het bekende plaatsje Lindos, de andere in het zuiden van het eiland. Het vierde vliegveld ligt bij het dorp Maritsa en wordt tegenwoordig gebruikt door de luchtmacht. Voor chartervluchten wordt het niet meer gebruikt.

Vaak is het boeken van een vakantie, inclusief een bustransfer van het vliegveld naar je accommodatie. Heb je dit niet, dan kan je bij het vliegveld een auto huren. Ook kan je kiezen voor een taxi of lijnbus. Verder is het vliegveld voorzien van alle basisvoorzieningen die je kan verwachten. Op enkele plekken kan eten of souvenirs worden gekocht.

 

 

Via de volgende tekstlinks kom je op de pagina’s met allerlei toeristische informatie over Rhodos stad of het levendige Faliraki.
Via de volgende link of via het hoofdmenu vind je informatie over de leukste badplaatsen op Rhodos en de mooiste bezienswaardigheden op het eiland. Of bekijk alvast eens de hotels op Rhodos.

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl