Rhodos informatie

Vlakbij Turkije in het zuid-oosten van Griekenland ligt het eiland Rhodos. Het is één van de grootste eilanden van Griekenland, bergachtig en zeer vruchtbaar. En net als de rest van Griekenland, heeft Rhodos een rijke historie, wat ook nog op veel plekken te zien is. Met name in Rhodos-stad zijn nog vele historische overblijfselen te bekijken.

Klimaat op Rhodos

Net als in heel Griekenland, heeft Rhodos warme en vrij droge zomers. Liever iets lagere temperaturen? Kies dan voor de westkant van Rhodos, hier liggen de temperaturen namelijk vaak enkele graden lager dan in het oostelijk deel. Dit komt door invloeden van de wind en zeestromingen. De hoogste zeewatertemperaturen van de Egeïsche zee vind je rond Rhodos. In de juli en augustus ligt de zeetemperatuur op maar liefst 25 à 26 graden. Hierdoor kan er extra lekker gezwommen worden.

Door het mediterraanse klimaat zijn de winters vrij mild en nat. De natuur kan tijdens deze periode herstellen van de droge zomer.klimaat weer rhodos temperaturen

 

Natuur op Rhodos

Rhodos is een heuvelachtig en groen eiland. Zo vind je hier bossen, wijngaarden, olijfboomgaarden en citrusboomgaarden. Met name in het wat minder toeristische zuiden, vind je de meeste heuvels en ongerepte natuur. Doordat Rhodos één van de meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland is, heeft het zowel een mediterrane als een Aziatische flora en fauna. Het eiland staat bekend als één van de groenste onder de Griekse eilanden.

In het westen van het eiland vind je met name veel olijfbomen, citrusbomen en wijngaarden. Het middelste gedeelte staat met name bekend om de bergen. Deze zijn voornamelijk begroeid met lage begroeiing. Over deze bergen liggen vrij goede wegen waardoor ook dit gebied geschikt is voor een ontdekkingstocht. Het zuidwesten is heuvelig en ook mooi groen begroeid. Met name pijnbomen en diverse soorten planten kan je hier vinden. Onder de vele plantensoorten zijn ook diverse soorten orchideeën.

natuur rhodos

 

Overnachten in de natuur en rust

Liefhebbers van rust en natuur kunnen ook kiezen voor een accommodatie van Eliza was here. Deze Nederlandse reisaanbieder is gespecialiseerd in kleine hotels en vakantiehuizen buiten de toeristische gebieden. Waar de massa links gaat, gaat Eliza was here rechts. Via de onderstaande fotoknop vind je het aanbod van kleine hotels in de wat rustigere gebieden van het eiland.

728x90 - Verleng Do

Vliegvelden op Rhodos

Het vliegveld ligt op ongeveer 15 kilometer van Rhodos-stad. Vrijwel alle vluchten verlopen via dit vliegveld. Maar er waren voorheen nog drie andere vliegvelden. Twee hiervan zijn ondertussen gesloten. Eén bij het bekende plaatsje Lindos, de andere in het zuiden van het eiland. Het vierde vliegveld ligt bij het dorp Maritsa en wordt tegenwoordig gebruikt door de luchtmacht. Voor chartervluchten wordt het niet meer gebruikt.

Vaak is het boeken van een vakantie, inclusief een bustransfer van het vliegveld naar je accommodatie. Heb je dit niet, dan kan je bij het vliegveld een auto huren. Ook kan je kiezen voor een taxi of lijnbus. Verder is het vliegveld voorzien van alle basisvoorzieningen die je kan verwachten. Op enkele plekken kan eten of souvenirs worden gekocht.

Wat vind je de leukste badplaats?

Vakantie Rhodos