Sissi vakantie informatie

Deze leuke badplaats is met name geschikt voor stellen en gezinnen. Het is namelijk een gezellig en knus dorp maar met weinig uitgaansmogelijkheden. Het dorp biedt diverse voorzieningen en hotels, maar de knusse sfeer is gelukkig gebleven. Liefhebbers van een rustige Griekenland vakantie zullen zich hier vast thuis voelen. Klein nadeel; de stranden zijn van een wat mindere kwaliteit.

Het dorp ligt in het noord oosten van Kreta. Het ligt op 8 km van Malia en 17 km van het bekende Chersonissos. Officieel bestaat het dorp uit twee delen. Het toeristische gedeelte aan de kust en het oorspronkelijke dorpje dat wat hoger ligt op ongeveer 500 meter afstand.

sissi-kreta-leuke-badplaats-dorp

Centrum van Sissi

De dorpskern bevind zich rond een sfeervolle baai. Het dorp ligt wat hoger dan het water, waardoor je een mooi uitzicht hebt op het haventje. Dankzij de idyllische baai ademt het dorp een leuke sfeer uit. Langs de baai vind je op verschillende hoogten restaurants en barretjes. In de straten achter de kustlijn, vind je allerlei winkeltjes en voorzieningen. Het gaat hierbij met name om supermarktjes en souvenirwinkels. Verder zijn er voorzieningen zoals een apotheek, pinautomaat en verhuurbedrijven van auto’s, scooters, quad en fietsen.

Grote (all inclusive) hotels zal je hier niet vinden. Het aanbod bestaat hier met name uit kleinere hotels en appartementencomplexen. Wel heeft het dorp een camping.
Liefhebbers van shoppen kunnen echter gerust in Sissi op vakantie. De grotere badplaatsen Agios Nikolaos en Malia liggen namelijk dichtbij op circa zeven kilometer.

sissi-kreta-leuke-badplaatsen-vakantie-dorp

Stranden bij Sissi

De stranden bij Sissi zijn van wat mindere kwaliteit. De kustlijn bestaat namelijk uit rotsen in plaats van stranden. Wel kan je leuk zwemmen bij het strandje in het haventje. Dankzij de golfbreker die voor het haventje ligt, kan je er altijd zwemmen zonder golfen en stroming.

Echte stranden vind je even buiten het dorp, in oostelijke richting. Hier vind je drie goede stranden. Deze stranden kan je bereiken na ongeveer tien minuten wandelen.

Boefos strand
Net voorbij Sissi ligt het Boefos strand. Een goed strand met allerlei faciliteiten. Zo kan je er meerdere watersporten beoefenen en volleyballen. Ook is er een speeltuintje voor de kids. Wel kunnen er hoge golfen ontstaan bij een harde wind. Mede doordat het strand in een soort baai ligt waardoor een trechter ontstaat in het water. De rotsen hebben als voordeel dat je er mooi kan snorkelen.

Het is een georganiseerd strand wat inhoudt dat op het grootste gedeelte, ligbedden en parasols staan. Heb je trek gekregen? Dan kan je een lekkere lunch halen bij het eettentje. Verder is er een ruime parkeerplaats en kan je laten brengen door het toeristentreintje.

boefos-stranden-sissi-kreta-vakantie

Avlaki strand
Wanneer je over het Boefos strand door loopt, kom je bij het Avlaki strand. Een vrij klein strand dat mooi beschut ligt. Het is een mooi zandstrand dat vaak lekker rustig is. Een gedeelte van het strand is bedekt met grote kiezels.
In het water liggen rotsen waardoor golfen wat gebroken worden. Ook zijn de stenen leuk voor snorkelaars. Achter het strand lopen rotswanden wat voor een idyllische sfeer zorgt. Bij een stalletje kan je ligbedden en een parasol huren.

Heb je toch liever een ander strand? Dan kan je uiteraard ook naar stranden bij nabij gelegen badplaatsen.

De bezienswaardigheden bij Sissi

Bekende bezienswaardigheden zal je hier niet vinden. De hoogtepunten bestaan met name uit de mooie baai met de diverse restaurants en barretjes. Voor echte bezienswaardigheden zal je een kijkje moeten nemen in de omgeving en andere badplaatsen. De volgende activiteiten kan je in Sissi doen:

• quad safari
• midgetgolf
• ritje met een toeristentreintje
• Vis spa: laat kleine visjes je voeten weer schoon en zacht knabbelen
• pijl en boog schieten
• watersporten zoals waterskiën, parasailen en jetskiën

quad-huren-safari-kreta-wat-doen

Naast deze activiteiten, kan je ook nog allerlei excursies boeken. Van sportief tot lekker luieren op een boot en van off-road scheuren tot een rustige busrit. Of kies voor één van de bezienswaardigheden bij badplaatsen in de buurt. Je kan bijvoorbeeld naar:

• Acquaplus Waterpark in Chersonissos
• grotten van Milatos
• Aquaworld Aquarium in Chersonissos
• traditionele dorp Milatos
• Amazones Park (kleine privé dierentuin met o.a. loslopende aapjes en veel vogels)
• Lassithi hoogvlakte
• plaatsen Koutouloufari en Agios Nikolaos

sissi-kreta-rustige-badplaats-vakantie

De uitgaansmogelijkheden

Sissi is toeristisch, maar toch anders dan plaatsen als Chersonissos en Malia. Sissi biedt gezelligheid, maar zonder uitgaansgelegenheden voor jeugd. Ook is Sissi kleinschaliger dan veel andere badplaatsen op Kreta. Uitgaan kan wel goed in het nabij gelegen Malia. Deze badplaats ligt op slechts zeven kilometer.

 

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels in Sissi. Via de volgende links vind je handige informatie over bezienswaardigheden en plaatsen op Kreta.

Vakantie Kreta