ixia-rhodos-badplaats-all-inclusive

 

Het centrum van Ixia

Ixia heeft een klein en authentiek centrum. Ondanks de kleine omvang van het centrum vind je er tot diverse winkels, restaurants, barretjes en ook een discotheek. Een deel van het centrum ligt aan een wat drukke doorgaande weg. Hierdoor staat het centrum niet als heel sfeervol bekend. Veel toeristen in Ixia, hebben de badplaats gekozen voor de praktische ligging op Rhodos en de mooie grote hotels. Omdat er vooral grote all inclusive hotels staan, wordt het gemis aan voorzieningen in de rest van de kuststrook meestal niet zo gemist.

Wil je gezellig winkelen en door sfeervolle straatjes flaneren? Dan kan je naar het oude gedeelte van Rhodos stad. Hier kan je je uren vermaken. De stad ligt op slechts vijf kilometer afstand. Een bus vertrekt elke 15 minuten. Ook kan je kiezen om per fiets naar de stad te gaan.

 

 

De lange stranden bij Ixia

Door de ligging in het noord westen staat er hier vaak relatief veel wind op de kust. Hierdoor zijn er vaak vrij veel golven bij het strand. Daarom kunnen de stranden wat minder geschikt zijn voor kinderen. Surfen en zeilen kan juist wel weer goed aan deze kant van Rhodos. Ook kan de wind zorgen voor een stukje verkoeling tijdens de hete zomermaanden.

De stranden bij het centrum zijn langgerekt en soms vrij smal. Ze zijn bedekt met zand en kiezels. Sommige gedeelten zijn georganiseerd. Op deze stukken staan ligbedden en parasols die je kan huren. Net buiten het centrum, horen sommige delen van het strand bij bepaalde hotels. Doordat het een lang gerekte badplaats is, is ook het strand behoorlijk lang. Hierdoor zal je niet snel te maken hebben met een te druk strand. Des te meer je van het centrum af loopt, des te rustiger zal het worden.

Sommige hotels hebben een eigen stuk strand. Deze stranden zijn vaak netter en meestal liggen hier geen kiezels. Op de onderstaande foto zie een dergelijk privé strand.

ixia-rhodos-strand-centrum-bezienswaardigheden

 

Bezienswaardigheden in en rond Ixia

De badplaats heeft zelf relatief weinig bezienswaardigheden. Toeristen komen hier met name voor een zon, zee en strand vakantie. Dankzij de korte afstand tot Rhodos stad, is dat het voornaamste hoogtepunt voor veel bezoekers. De stad ligt op ongeveer 7 kilometer waardoor je er met een taxi of bus vlot bent. Rhodos stad is gegarandeerd een leuk dagje uit.

Maar ook één van de belangrijkste historische opgravingen ligt bij Ixia. Op de heuvel vind je namelijk de bekende tempel van Zeus en Athena. Ook staat er een oud fort. Voor meer bezienswaardigheden zal je een eindje moeten reizen. Activiteiten die je in Ixia kan gaan doen zijn:

• naar Rhodos stad
• tempel van Zeus en Athena bekijken
• zeilen
• surfen
• Escape room
• Wellness centrum

ixia-rhodos-all-inclusive-hotels-informatie

 

De ligging van Ixia

Ixia ligt in het noord westen van het eiland. Het ligt op enkele kilometers van Rhodos stad en het vliegveld. Hierdoor zijn de reisafstanden lekker kort.
In de loop der jaren zijn Ixia en de noordelijke badplaats Trianda wat aan elkaar gegroeid. Maar ook in het zuiden grenst het dorp al min of meer aan het buurdorp Ialyssós. Ruimte om uit te breiden is er dan ook vrijwel niet.
Dankzij de ligging aan de westkust staat er aan deze kant van het eiland meestal meer wind. Hierdoor zijn er vaak extra golfen wat fijn is voor surfers en zeilers. Ook kan de wind zorgen voor een verfrissende afkoeling tijdens de warme zomermaanden.

Een ander voordeel van de ligging aan de westkant van het eiland, zijn de mooie zonsondergangen. Je kan hier ’s avonds de zon romantisch in de zee zien zakken. In bekende badplaatsen zoals Faliraki zakt de zon achter de bergen. Mooi, maar toch wel een stukje minder romantisch wanneer je aan het strand zit te eten.

griekenland-informatie-toerisme-zwembad

 

Grote hotels bij Ixia

In en rond Ixia zijn opvallend veel grote hotels. Een vrij groot deel hier van is luxer dan in andere badplaatsen op het eiland. Doordat veel hotels vrij groot zijn, heb je er de beschikking over allerlei vermaak en activiteiten. Via de onderstaande links kan je een kijkje nemen in het aanbod van hotels en all inclusive resorts.

Of kijk via de volgende links op de pagina’s over leuke bezienswaardigheden en de mooiste badplaatsen op Rhodos.

 

Reviews

Juliet op 23-03-2022
"Vooral grote hotels"

Wanneer je graag een groot hotel hebt, dan is Ixia een goede badplaats. Grotere hotels zijn er namelijk genoeg. Verder is er niet zoveel gezelligheid maar anderzijds, het prachtige Rhodos stad ligt in de buurt.

Deel jouw Ixia-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl