Strand bij Balos
Het strand bij dit plaatsje is langgerekt maar vrij smal. Het bestaat uit een combinatie van zand en ronde kiezelstenen. Je kan er voor kiezen om een strandbedje en parasol te huren of een verkoelend plekje in één van de grotten te kiezen. Of kies een plekje onder één van de bomen. Dit strand biedt qua natuur en drukte veel mogelijkheden, waardoor bijna iedereen wel een geschikt plekje kan vinden. Ondanks de mogelijkheden, is het geen druk strand. Met name de uiteinden van het strand zijn mooi door de ligging in de natuur.

Balos is gelegen in het zuiden van Samos en goed bereikbaar via een geasfalteerde weg.

mooie-stranden-samos-overzicht-balosKaladakia strand

Vlak bij het plaatsje Balos ligt een ander mooi strand. Gelegen in de mooie natuur en lekker rustig. De mooie grotten maken dit strand extra speciaal. Er kan namelijk gezwommen worden in de grotten, wat een leuk avontuur is voor het hele gezin (behalve kleinere kinderen). Varierend van grote inhammen tot smalle grotten. Dankzij het lichtinval is ook in de grotten, het water vaak mooi groen en blauw van kleur. Ontdek de grotten door vanaf de zijkant van het strand, langs de rotsen de zwemmen.

Niet alleen de grotten, ook het strand is de moeite waard. Een mooi kiezelstrand dat mooi verscholen tussen de rotsen ligt. Een groot strand is het niet. Echter zal een deel van de bezoekers dit strandje ook alleen maar gebruiken om te gaan zwemmen bij de grotten. Er zijn wat parasols en ligbedden te gebruiken. Ook is er een toilet.

Het strandje is te bereiken via een weg, die kan worden genomen vanaf de hoofdweg die van Balos in westelijke richting loopt.

kaladakia-strand-samos-overzicht-griekenlandStrand bij Kervelis

In het oosten van het eiland ligt het plaatsje Kervelis aan de kust. Langs de kust ligt een smal maar sfeervol strand. De grondbedekking bestaat uit zand en ronde kiezels. Dankzij de vol begroeide bomen op het strand, ontstaan koele ligplekken. Ook zorgen de bomen voor een sfeervolle aankleding van het strand. De ligplekken liggen vlak bij het water, wat ideaal is om contact te houden met de kinderen vanaf het ligbed. Langs het strand liggen wat restaurantjes.

kervelis-strand-samos-mooi-griekenland


 

Lemonakia strand
Een netjes en georganiseerd kiezelstrand is het Lemonakia strand bij de plaats Kokkari. De voorzieningen zijn hier uitstekend maar door de ligbedden en parasol oogt het strand wel wat vol. Echter kan je ook kiezen voor een gedeelte zonder ligbedden. Langs het strand liggen her en der wat restaurantjes en barretjes, de meesten mooi beschut tussen de groene bomen en struiken. Ook ligt aan direct achter het strand een mooi aangelegde tuin.

Al met al is dit een stijlvol kiezelstrand in het noorden van het eiland. Zelfs zomers valt de drukte hier vaak wel mee. Voor groepen jeugd is het hier minder geschikt doordat er weinig vermaak is, voor de rustzoekers is het juist een mooi plekje. Je vindt er vooral kleinschalige hotels.

lemonakia-strand-samos-overzicht-vakantieLimnionas strand

In de buurt van het plaatsje Votsalakia ligt het Limnionas strand. Een rustig zandstrand in een schilderachtige omgeving. Op bepaalde plekken kan je ligbedden huren. Verder is er naast een leuk restaurantje en douche, vooral rust te vinden. Doordat het zandstrand in een baai ligt, is er meestal weinig golfslag. Wat hier opvalt is de rustieke en natuurlijke sfeer. Zeker een aanrader om eens een dagje helemaal tot rust te komen.

Dit strand kan je vinden door over de hoofdweg vanaf Votsalakia richting het westen te rijden. Na enkele kilometers is een klein weggetje richting de kust die je naar dit leuke strandje leidt.

limnionas-strand-samos-mooi-vakantieLivadaki strand

Dit strand is een wat bijzondere uitvoering. Het is namelijk een soort privé strand behorend bij een strandbar. Het strand ligt eigenlijk in het verlengende van het terras. Hierdoor zijn de ligbedden, parasols en kano’s gratis te gebruiken. Bij de strandbar zijn vrij voordelig gerechten als salades en broodjes te krijgen. Soms is er ook een dj die de muziek verzorgt.
Door de ligging in het noorden, staat hier gemiddeld wat meer wind. Voor sommige mensen een voordeel in verband met de lagere gevoelstemperatuur. Vergeet desondanks niet genoeg te drinken en zonnebrandcrème te gebruiken.

Het strandje is te bereiken via een weg die de laatste twee kilometer onverhard, hobbelig en stenig is. Desondanks vinden veel mensen dit uiteindelijk de moeite waard. Op 50 meter van het strand is een parkeerplaats. Dit privéstrand ligt op ongeveer 20 minuten van Samos stad in het uiterste noord westen van het eiland.

livadakia-strand-samos-overzicht-griekenlandMourtia strand

In het oosten van Samos vind je het Mourtia gebied. Een mooi natuurgebied met volle groene begroeiing bestaande uit olijfbomen en dennenbomen. Eén van de stranden die je hier kan vinden, is het Mourtia strand. Een kiezelstrand dat veel wordt gebruikt door vissers. Er liggen dan ook diverse vissersbootjes voor de kust. Verder is er weinig activiteit hier. Ook zijn er geen voorzieningen zoals een restaurantje, ligbedden of toilet. Het is dus een echt natuurstrand. De mooie omgeving, het blauwe water en de vissersbootjes, zorgen voor een leuk typisch Grieks sfeertje. De bomen bieden je natuurlijke schaduwplekken.

Het strand ligt in het oosten van het eiland op ongeveer zeven kilometer van Samos stad en twee kilometer van het plaatsje Kamara. Het is te bereiken via een verhard weggetje. Parkeren kan vlakbij de zee.

mourtia-strand-samos-mooi-vakantiePappa strandje bij Ireon
Een bijzonder strandje is het Pappa strand. Een klein kiezelstrandje dat bij een restaurant ligt. Op verschillende niveau’s kan je in een aangelegde tuin genieten van het uitzicht op één van de ligbedden. Door de leuke aankleding en tribune-achtige ligplekken is dit geen doorsnee strand. Een lekker rustig plekje met een originele uitstraling.

Het strandje ligt op circa 300 meter van het plaatsje Ireon, in het oosten van Samos. Goed bereikbaar via een weg die in het verlengde van de kust loopt.

 

Via de onderstaande fotoknop vind je accommodaties op Samos. Via de volgende links vind je uitleg over mooie bezienswaardigheden en de verschillende leuke badplaatsen op Samos.

 

 

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl