griekenland-niet-toeristische-vakantie-informatie

 

Soms het heerlijk zijn om even echt helemaal tot rust te komen. Voor veel mensen is een “standaard” badplaats dan genoeg. Maar soms wil je even helemaal niets. Alleen mooie natuur, lekker weer, een zwembad, lekker eten en alle tijd. In dat geval kan je ook kiezen voor een niet toeristische vakantie in Griekenland. Daarmee wordt bedoeld dat je een accommodatie kiest dat niet in een badplaats ligt. Niet toeristische plekken liggen meestal midden in de natuur of in een klein niet toeristisch Grieks dorpje.

Maar waar vind je dergelijke rustige plekken? Dat lijkt niet zo eenvoudig. Toch valt dat mee want er zijn bepaalde reisaanbieders die zich specifiek richten op niet toeristische vakanties. Soms is daar een huurauto bij inbegrepen. Zo kan je handig de omgeving verkennen maar ook weer lekker tot rust komen bij je kleinschalige hotel of appartementencomplexje.

 

niet-toeristische-vakantie-griekenland-tips

 

 

Op welk Grieks eiland een niet toeristische vakantie?

Er dus genoeg mogelijkheden voor een rustige zonvakantie in Griekenland. Maar op welke eilanden dan? Je zou bijvoorbeeld van een niet toeristische vakantie gaan genieten op een minder bekend eiland. Hier vind je weinig toeristen en veel cultuur. Daarbij kan je denken aan Lesbos, Naxos, Samos, Lymnos, Santorini en Chios.

Maar ook op de bekende Griekse vakantie eilanden zijn voldoende mogelijkheden. Ook op eilanden als Rhodos, Kreta, Zakynthos en Corfu vind je mooie, rustige gebieden.
Zo heeft vrijwel elk Griekse eiland wel verscholen baaien met rustige strandjes. Voorzieningen zijn er meestal wat op deze onontdekte stranden minder maar rust en mooie natuur des te meer.
Maar je kunt ook kiezen voor een klein rustige badplaatsje waar nog vrij weinig toerisme is.

Tegenwoordig kan je onder andere een rustige Griekenland vakantie boeken bij de onderstaande specialistische reisaanbieders. Wie weet, zit jouw ideale vakantieplek er wel tussen.

 

© 2022 Griekenland Ontdekker.nl