zakynthos-vakantie-informatie-tips

 

Via de volgende link kan je alvast even handig allerlei hotels op Zakynthos bekijken. Zoek je toch eigenlijk een andere bestemming? Doe dan leuke ideeën op in het handige overzicht met mooie Griekse eilanden.

Of bekijk de mooiste bezienswaardigheden op Zakynthos of de pagina met de leukste badplaatsen. Zo mis je niet de leukste plekken.

 

Het klimaat op Zakynthos

Ook op Zakynthos zijn er warme, droge zomers. Voor veel Nederlanders is het daarom van belang van om hier genoeg te drinken en ook geregeld de schaduw op te zoeken. Voordeel is wel, dat er een droge warmte heerst. In Nederland is de luchtvochtigheid vaak wat hoger, waardoor de warmte minder prettig is.
Aan de kust heerst vaak een verkoelende briesje. Wel valt op Zakynthos in de zomer iets meer neerslag dan op de meeste andere Griekse eilanden, 6 tot 30 millimeter per maand.

klimaat weer zakynthos temperatuur

 

De mooie natuur op Zakynthos

Zakynthos staat bekend om de vrij grote hoeveelheid schildpadden. Er komen hier namelijk de meeste land- en zeeschildpadden van Griekenland voor. Maar ook veel libellen, slangen, gekko’s, vlinders, vogels en hagedissen zijn hier veel te vinden. Dankzij de rijke natuur is er een rijke populatie aan dieren te vinden. Met name in de minder ontdekte binnenland, vind je nog echte natuurgebieden met relatief veel dieren.
Maar ook rond het eiland vind je veel dieren. Tijdens het snorkelen kan je het rijke waterleven ontdekken. Met een beetje geluk kan je monniksrobben of dolfijnen spotten.

Dankzij drie waterrijke gebieden is Zakynthos ook een goede plek voor vogels. Eén van deze gebieden is de Keri Lake lagoon bij het plaatsje Keri. Het gebied kan mooi worden bekeken, waarbij je vogels kan spotten als de; steenuilen, dwergooruil, grote karekiet, tortelduif, zomertortel en buizerd.

zakynthos-vakantie-informatie-griekenland

 

Daarnaast zijn er mooie grotten te zien, waar soms sprookjesachtig licht vanaf het water op schijnt. Met name ’s ochtends zorgt het lichtinval voor prachtige waterkleuren. De groten zijn ontstaan door erosie en in de loop der jaren mooi gevormd. Je vindt de blauwe grotten tussen Korithio en de Skinari Kaap. Je kan je ook tijdens een excursie met een boot naar de grotten laten leiden. Dit is makkelijk en vanaf het water heb je een extra goed zicht op de grotten.

Verder is Zakynthos producent van krenten, die voornamelijk in de binnenlanden groeien en worden gedroogd. Ook olijfbomen zijn er zeer veel op het eiland. De olijven worden met name gebruikt voor de productie van olijfolie.

zakynthos-vakantie-informatie-bezienswaardigheden

 

Kan je leuk uitgaan op Zakynthos?

Zakynthos staat niet meteen bekend om het rijke uitgaansleven. Echter zijn er plaatsen waar je je zeker tot in de late uurtjes kan vermaken. Uitgaan kan bijvoorbeeld goed in de badplaats Laganas. Je vindt er een lange uitgaansstraat met diverse bars en discotheken. Maar ook karaokebars, stripclubs en cocktailbars. Loop ook eens één van de zijstraatjes in. Hier vind je her en der leuke en wat rustigere barretjes.

Ook andere badplaatsen hebben vaak wel de beschikking over bars. Maar echte discotheken vind je niet zoveel in andere plaatsen op het eiland.

zakynthos-vakantie-tips-plekken

 

Fietsvakantie op Zakynthos

De mooie natuur op het eiland leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Een originele en actieve vorm van vakantie vieren. Fiets door de mooie natuur en ontdek net even meer het “echte” Griekenland dan in de toeristische badplaatsen langs de kust. Dankzij de vruchtbare grond en de twee miljoen olijfbomen, zijn de fietstochten zeker de moeite waard. Uiteraard hoef je niet zelf je fiets mee te nemen, maar krijg je een goede leenfiets.

Ook kan je alleen kiezen voor één van de leuke fietstours met een gids via Baja Bikes. Handig en leuk.

 

Meer informatie over het eiland vind je via het hoofdmenu of via de volgende tekstlinks. Zoals bijvoorbeeld over de mooiste bezienswaardigheden of over de leukste badplaatsen. Allerlei accommodaties kan je alvast eens bekijken via: hotels op Zakynthos.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl