Griekenlandontdekker » Corfu » Bezienswaardigheden op Corfu

Leuke bezienswaardigheden op Corfu

Griekenland en ook Corfu leent zich uiteraard uitstekend om te genieten van de zon, de zee en de cultuur. Maar er is zo veel meer te ontdekken. Daarom vind je hier een handig overzicht van mooie bezienswaardigheden op Corfu.

 

Pontikonissi
Ga bijvoorbeeld vliegtuigspotten vlak achter de landingsbaan en zie vliegtuigen het eiland begroeten en verlaten vanaf het Vlaherna-klooster. Dit meeste gefotografeerde klooster van Corfu is mooi te bekijken van het Muizeneiland ofwel Pontikonissi. Deze rotsformatie voor de kust is te bezoeken met één van de te huren bootjes.

bezienswaardigheden-corfu-wat-doen-zienPantokratorberg
Even geen water en strand? Dan is een uitstapje naar de Pantokratorberg een aanrader. Deze hoogste “berg” van Corfu is 917 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over het eiland en richting het naast gelegen Albanië. Met een auto, quad of scooter is de berg goed begaanbaar waarbij je onderweg langs authentieke Griekse dorpjes en een oud klooster (1347) komt.Angelokastro kasteel

Een andere sportieve activiteit is de tocht naar het Angelokastro kasteel. Dit 13de-eeuws kasteel is gebouwd op een stijle rotsformatie hangend boven de zee. Het fort werd onder andere gebruikt om bij een aanval, de hoofdstad Khedyra te waarschuwen met lichtsignalen. Vanaf het deels ingestorte kasteel heb je een mooi uitzicht over de berg en de rest van Corfu.
Volg de asfaltweg via Makrades, Krini en vervolgens tot aan de voet van de berg. De wandeling naar boven duurt ongeveer 15 minuten en eenmaal boven aan gekomen kunt u uitrusten bij de taverne.

angelokastro-kasteel-bezienswaardigheden-corfu-vakantieDe wederopbouw van een verlaten bergdorp

Op het eiland is lang geleden een bergdorp gebouwd dat verscholen lag voor aanvallen op zee. Jaren later is het dorp verlaten. De laatste jaren wordt het dorp echter weer bewoonbaar gemaakt. Een wat bijzondere situatie die leuk is om eens te bekijken. Zeker wanneer je houdt van niet-toeristische bezienswaardigheden.
Het dorpje heeft de naam Paléo Perithia. Gelegen vlak bij de Pantokrator, het hoogste punt van het eiland.Archeologisch museum

Net zoals de meeste Griekse eilanden, heeft ook Corfu een archeologisch museum. Je kan er diverse objecten en opgravingen bekijken waarmee je kan leren over de rijke historie van het eiland. Het is een modern museum wat bijvoorbeeld geschikt kan zijn tijdens het warmste moment van de dag.

Je vind het museum in Corfu stad in de straat Armeni Vraila vlakbij de kust in het centrum. Dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur, behalve op woensdagen.Museum over Aziatische kunst

In het centrum van de stad staat het mooie paleis van St. Michael en St. George. Tegenwoordig vind je in het paleis een museum over Aziatische kunst. Je vindt er allerlei Aziatische kunstobjecten variërend van schilderijen tot keramiek en van kleding tot beelden. Ook vind je informatie over het paleis en kan je de mooie binnentuin gaan bekijken. Geopend van 8:00 tot 20:00 uur. Adres: Palaia Anaktora in het historische centrum van Corfu stad.
Achilleion paleis
Bij het dorpje Gastouri staat een prachtig paleis dat is gebouwd in opdracht van de bekende keizerin Sissi. Ook wel bekend als keizerin Elisabeth van Beieren. Ze heeft het paleis laten bouwen als zomerverblijf. Rond het paleis ligt een mooie tuin met diverse beelden. Vanuit je tuin heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Maar ook de binnenzijde is zeker de moeite waard. Mede dankzij de chique afwerking met veel marmer.

Tegenwoordig is het een geliefde bezienswaardigheid voor een dagje uit. Tip: tijdens drukke momenten kan de parkeerplaats vol raken. Daarom kan het verstandig zijn om ’s ochtends vroeg te gaan. Voor een beter beeld van alles wat je ziet, kan je een audiotour doen. Een bezoek kost circa een uur.

achilleion-paleis-corfu-bezienswaardigheden-zienDe eilandjes Paxos en Anti Paxos

Vanuit verschillende badplaatsen kan je een boottocht naar de eilandjes Paxos en Anit Paxos reserveren. Paxos is een klein eiland van slechts 19 vierkante kilometer. Het voornaamste dorp Gáios is gezellig en sfeervol. Leuk om over de boulevard langs het haventje te lopen. Voor de kust liggen twee kleine eilandjes met een kerkje en vuurtoren. De rest van het eiland bestaat voornamelijk uit een oerwoud van olijfbomen.
Anti Paxos is een klein eiland naast Paxos. Het heeft een oppervlakte van 6 vierkante kilometer en is vooral bedekt met wijngaarden.
Een bezoek aan de eilandjes is een geliefde excursie. Mede dankzij de combinatie met de boottocht, die je ook langs grotten en mooie baaien leidt.Paleokastrítsa; walhalla voor snorkelaars

Liefhebbers van snorkelen, duiken en avontuurlijk zwemmen kunnen zich zeker vermaken bij het dorp Paleokastrítsa. De kustlijn bij het dorp bestaat namelijk uit mooie baaitjes en diverse grotten. Hierdoor is er veel onderwaterleven wat leuk is tijdens het snorkelen. De grotten zijn ook leuk als avontuurlijke zwemomgeving. Ook vind je er verschillende mooie zandstrandjes.
Naast de mooie kustlijn, kan ook het klooster op de heuvel interessant zijn. Bij het klooster is een klein religieus museum, je kan zien hoe olijfolie wordt gemaakt en er is een mooie tuin.

paleokastritsa-corfu-mooie-badplaats-vakantie

Via de volgende link vind je: vakantie informatie over Paleokastritsa.De grote haven van Gouvia

Voor liefhebbers van boten is de plaats Gouvia een aanrader. Je vind er namelijk de grootste haven van het eiland. De vele zeilboten zijn een mooi gezicht. Ook kan je er zelf een bootje huren. Leuk om Gouvia en de omgeving eens rustig vanaf het water te bekijken. Het centrum van Gouvia ligt bij de haven en is gezellig en druk.

 

Via de volgende links kom je op de pagina’s over mooie stranden en badplaatsen op Corfu.

Ontdek het eiland met een huurauto

Je kan de natuur en bezienswaardigheden handig gaan ontdekken met een huurauto. Zeker wanneer je kiest voor een wat kleinere badplaats, kan het huren van een auto, scooter of quad handig zijn. Voor je vakantie kan je alvast rustig een auto reserveren. Hierdoor kan je rustiger een keuze maken en zijn de voorwaarden duidelijker dan wanneer je in een Grieks kantoor staat. Via de onderstaande fotoknoppen vind je betrouwbare autoverhuurbedrijven die zijn aangesloten bij Sunny Cars.

autohuur Griekenland