Griekenlandontdekker » Kreta » Chersonissos

Chersonissos vakantie informatie

Deze wereld beroemde badplaats is het mekka voor veel jongeren. Het is the place to be voor feestgangers. Zowel overdag als ’s avonds zijn er vele feesten. Veel mensen zullen de naam Chersonissos ook wel kennen van het tv-programma “Oh oh Cherso”. Maar uiteraard is het ook goede plek voor een mooie zon, zee en strandvakantie. Op deze pagina vind je allerlei informatie over deze bekende Griekse badplaats op Kreta.

chersonissos-kreta-vakantie-informatie-strand-hotel

Het centrum van Chersonissos

Het centrum is zeer levendig. Zo vind je er vele winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Variërend van de bekende toeristenwinkeltjes tot leuke kledingwinkels. Authentieke Griekse winkeltjes zal je er weinig zien. Het winkelaanbod bestaat met namen uit souvenirwinkels, kleine supermarkten en kledingwinkels met nep-merkartikelen.

Restaurants vind je in het centrum en langs de havenboulevard. Wil je iets meer rust, dan kan je naar restaurantjes die wat meer buiten het centrum liggen. Loop bijvoorbeeld eens langs het strand. Je zult merken dat het steeds rustiger wordt en de restaurants steeds minder toeristisch.

Historie zal je in Cherso vrij weinig vinden. Historische gebouwen of musea zijn er bijna niet. Maar liefhebbers van gezelligheid en een toeristische zonvakantie kunnen zich hier uitstekend vermaken. Je vind er met name veel Nederlandse toeristen. Daardoor zijn er zelfs enkele “Nederlandse” snackbars en cafés.

GOGO jongerenreizen

Stranden in en bij Chersonissos

De stranden bij het centrum zijn mooi maar klein. Vrij lang gerekt maar bijna overal behoorlijk smal. Hierdoor zijn de stranden tijdens het hoogseizoen eigenlijk te klein. Hierdoor is het moeilijk om een (ruim) plekje te vinden. Door het ruimte gebrek, zijn er ook geen sporten op de stranden mogelijk. Activiteiten zoals volleyballen, frisbeeën en badmintonnen zijn er dus niet mogelijk. Wel zijn er veel watersporten mogelijk, zijn er gratis glijbanen en zelfs overdag allerlei feestjes.

chersonissos-kreta-hotel-vakantie-strand

Houdt je van gezelligheid en ben je op tijd, dan kunnen de stranden bij het centrum zeker geschikt zijn. Houd je echter meer van rust? Dan kan je beter naar een strand aan de randen van Chersonissos of een andere badplaats.
Ten oosten van het centrum ligt een wat ruimer strand waar het ook wat minder druk is. In het centrum vind je vooral jongeren op de stranden. Op dit oostelijke strand komen echter ook stelletjes en families. Je hebt hier meer ruimte voor strandspellen en het strand is breder.

Of ga naar de badplaats Stalis. Hier ligt een groot en mooi zandstrand. Het is er een stuk rustiger dan in Cherso en toch is er van alles te doen. Stalis ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Je kan je laten vervoeren met een bus, taxi, scooter, fiets of huurauto.

Let op: voor het centrum van Cherso zijn zee-egels in de zee. Wanneer je er op stapt zal een antibioticakuur nodig hebben waardoor je de hele vakantie geen alcohol meer mag drinken. Geadviseerd wordt om waterschoentjes te dragen.

chersonissos-kreta-strand-hotel-vakantie

Bezienswaardigheden in en rond Chersonissos

Cherso is vooral gericht op jongeren. Hierdoor kan je er vele spannende activiteiten gaan doen. Variërend van jeepsafaris tot bungeejumpen en van karten tot paintball. Bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en historie zijn er weinig te vinden. Wel kan je naar het Lychnostatis openluchtmuseum en het Creta-aquarium Thalassocosmos. Ook staan er twee kerken in het centrum.
Wat kan je verder zoals doen in Chersonissos? Je vind hier een handig overzicht van activiteiten:

• watersporten zoals jetskiën banaan-varen en paragliden
• paintballen
• diverse bootexcursies
• tocht met een glasbodemboot
• fotoshoot
• jeep safari
• paardrijden
• golfen
• bungee jumpen
• historische opgravingen bij Malia
• Acqua Waterpark
• mountainbiken (bijv. met E-bikes)
• Labyrinth thema park (themapark over doolhoven)
• wandelen in de natuurgebieden in de bergen

chersonissos-kreta-hotel-waterpark-wat-doen

Het befaamde uitgaan in Chersonissos

Cherso is natuurlijk de plek om te gaan stappen. Je vindt er allerlei soorten uitgaansgelegenheden. Je kan feesten tot in de ochtend en zelfs ook overdag. Met name bij het bekende Starbeach vind je overdag leuke zwembadfeestjes. De meeste uitgaanstenten vind je bij de haven. Met name Nederlandse jongeren zijn veel in Cherso te vinden. Lekker makkelijk contact maken dus.

Door de grote hoeveelheid Nederlanders zijn er zelfs enkele “Nederlandse” snackbars en cafes. Ook veel medewerkers zijn Nederlands waardoor je in veel discotheken zelfs in het Nederlands kan bestellen. Maar uiteraard zijn er ook gewoon Griekse discotheken, cafés, cocktailbars, karaoke cafés en zelfs openluchtdiscotheken. Ook kan je kiezen uit diverse muziekstijlen. Van Nederlands tot R&B en van Dance tot Top 40.

chersonissos-kreta-uitgaan-hotel-vakantie

Ligging van het bekende Cherso

De badplaats ligt vrij centraal in het noorden van het eiland. Ondertussen ligt het bijna aan de badplaatsen Malia en Stalida. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van de stad Heraklion. Hier ligt ook het dichtstbijzijnde vliegveld. Kreta is ongeveer 3.5 uur vliegen van Nederland. Vanaf het vliegveld kan een bus of taxi je in ongeveer een half uur naar Cherso brengen.

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels in Chersonissos. Via de volgende link vind je informatie over allerlei bezienswaardigheden en mooie stranden op Kreta.