bali-kreta-informatie

 

De ligging van Bali op Kreta

In het centrale noorden van Kreta, ligt het leuke badplaatsje Bali. Het is centraal gelegen en vrij in de buurt van de steden Rethymnon (30 km) en Heraklion (45 km). Daardoor heeft het een praktische ligging. De afstanden naar bezienswaardigheden en vliegvelden zijn relatief kort. Ook de reistijd is meestal vrij kort want Bali ligt vlakbij een snelweg.

De baai van Bali is naar het oosten gericht. Door deze ligging is er meestal vrij weinig golfslag. Ideaal tijdens zwemmen en snorkelen.

 

Het sfeervolle centrum van Bali

Het voormalige vissersdorpje is gebouwd rond een baai op een heuvel. Hierdoor ontstaat een idyllische sfeer wat mede zorgt voor de populariteit van Bali. Ondanks dat Bali geen grote badplaats is, vind je er toch de voornaamste voorzieningen. Diverse restaurants, barretjes, restaurants en accommodaties zoals hotels. Uitgaansgelegenheden zijn er niet veel. Daardoor is het geen geschikte bestemming voor groepen jongeren.

Bij het centrum ligt een klein haventje waar nog wat vissersbootjes in dobberen. Een echt vissersdorp is Bali echter niet meer.
Bezienswaardigheden heeft het dorp niet zoveel. Voor veel toeristen zijn de baaien met de stranden, de belangrijkste hoogtepunten. In de buurt zijn echter genoeg interessante plekken te bezoeken. Zoals:

• Melidoni grot

• Atalis klooster

• Panagia Charakiani kerk

• pottenbakkersdorp Margarites

• havenplaatsje Panormo

• per boot naar het eiland Santorini

Al deze bezienswaardigheden liggen in de buurt van Bali. Wanneer je wat verder reist zijn er uiteraard nog veel meer leuke dingen te ontdekken. Zoals waterparken, badplaatsen en mooie natuur.

bali-kreta-bezienswaardigheden

 

 

 

De mooie stranden van Bali

Eén van de voordelen van Bali zijn de verschillende stranden. Deze staan namelijk goed bekend. Mede doordat ze zijn gelegen in baaien. Hierdoor ontstaat extra sfeer, is er vaak minder golfslag en zijn er mooie plekken om te gaan snorkelen. Bali heeft de volgende drie stranden:

Varkotopos strand
Bij het kleine centrum ligt een vrij klein zandstrand. Het is mooi gelegen bij een rotswand en de gezelligheid van het centrum. Dankzij de rotswand kan er mooi worden gesnorkeld. Achter het strandje liggen allerlei voorzieningen zoals winkels, restaurants en hotels.Livadi strand

Vlakbij het centrum ligt het populaire Livadi strand. Een relatief smal maar lang gerekt zandstrand. Op veel plekken staan ligbedden en parasols. Ook zijn er beachbars, hotels en restaurants. Het is een levendig strand dat in een baai ligt. Daardoor is ook hier de zee vaak rustig en kan je er genieten van azuurblauw water.

bali-kreta-strandenKaravostasis strand

In een smalle baai ligt het vrij chique Karavostasis strandje. Het heeft een wat chique uitstraling dankzij het grasveld wat aan het zandstrand grenst. Ook het gras staan ligbedden en parasols ruim opgesteld.
Dankzij de vele rotsen rond de baai, is ook dit een mooie snorkelplek.

bali-kreta-stranden-info

 

Ook in de omgeving van Bali zijn verschillende leuke stranden. Vaak verscholen in baaien. Dit gedeelte van de noordkust staat zelfs bekend om de diverse baaien. Doordat deze strandjes niet bij een dorp liggen, is het er vaak heerlijk rustig. Er zijn echter wel minder voorzieningen.

 

 

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Kreta en de diverse leuke badplaatsen op Kreta.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl