Camel of kamilla strand
Bij de beste stranden van Kos vakantie informatie, kan het kamelenstrand eigenlijk niet ontbreken. Dit mooie zandstrand ligt afgelegen tussen de heuvels en rotspartijen. Dankzij de mooie omgeving en het fijne zand, is dit een fijne plek om te ontspannen. Er kan mooi worden gesnorkeld langs de verschillende rotspartijen.
Er staat een typisch Grieks restaurantje, een toilet en een douche. Verder zijn er geen voorzieningen maar wel een fijne rust.

Je vindt dit strand enkele kilometers van het zuidelijk gelegen plaatsje Kampos. Het strand ligt in het zuid oosten van het eiland waardoor de golfslag vaak wat minder is.

mooie-stranden-kos-vakantie-informatie


 

Lekker uitwaaien op het Kata strand
Op ongeveer tien kilometer van Kefalos, ligt het Kata strand. Een zeer rustig strand waar meestal meer wind staat. Dit komt doordat het aan de noordelijke zijde van het eiland ligt. Door de extra wind, is het eiland ook geschikt voor een fijne strandwandeling en even lekker uit te waaien. De temperatuur zal door de wind wat lager aanvoelen.

Het strand biedt ruimte en rust, maar verder bied het je weinig voorzieningen. Dat komt doordat er geen plaats in de buurt ligt. Vanaf de plaats Kefalos loopt een weg in zuidelijke richting. Via deze weg kan rechts worden aangehouden, zodat u richting de kust rijd. Een routekaartje wordt echter wel geadviseerd.

kata-strand-kos-vakantie-informatie


 

Banana strand
Aan de zuidelijke kant van het smalste gedeelte van Kos, vind je onder andere het Banana strand. Een groot strand dat is bedekt met mooi fijne zand. Het strand bied veel ruimte en ook vele voorzieningen. Door de lengte van het strand, kan je kiezen voor gezellige drukte of juist meer voor een rustig gedeelte.
Naast het Banana strand, vind je hier ook het Exotic strand, Magic strand, Sunny strand en Markos strand. Alleen gelegen in de buurt van de plaats Kefalos. Al deze stranden zijn mooie zandstranden met vele voorzieningen. Bij het Magic strand wordt het water snel dieper, bij de andere stranden gebeurd dit meer geleidelijk.
Houd je van naaktzonnen? Dan kan je terecht op het Exotic strand. Hier vind je meer naturisten.

De stranden liggen op enkele kilometers in noordelijke richting van de plaats Kampos.

banana-strand-kos-vakantie-informatie


 

Surfen bij het Kefalos strand
Wanneer je van surfen houd is het Kefalos strand een goede optie. Je vind er vaak goede golven en ook is er een surfschool. Maar ook voor aan dagje strand is dit strand wel een aanrader. Houd er wel rekening mee dat hier vaak meer wind staat dan aan de andere kant van Kos.

Je vindt op het uitgestrekte strand eigenlijk alle voorzieningen die je op een populair strand zal verwachten. Leuk extraatje is het eiland dat voor de kust ligt. Je kan het eiland bezoeken met een bootje, waterfiets, kano of zwemmend voor de sportievelingen.

De plaats Kefalos ligt in het zuid oosten van Kos en is een levendige plaats.

kefalos-strand-kos-vakantie-informatie


 

Psilos Gremos strand
Tussen het Paradise strand en het Exotic strand, ligt het Psilos Gremos strand. Een groot zandstrand met veel ruimte. Je vind hier relatief weinig drukte en lawaai. Er staat voorzieningen zoals een restaurantje, toiletten en douches. Verder vind je hier vooral rust en ruimte. Voor de kust ligt een eilandje met daarop een mooie witte kerk. Je kan het eiland ontdekken met een bootje, kano of waterfiets.

Het strand is goed bereikbaar via een verharde weg. Vanaf de hoofdweg is het ongeveer een kilometer rijden. Bij de hoofdweg staat het strand aangegeven met een bord.


 


 

Strand bij Tigaki
Bij het plaatsje Tigaki ligt een mooi en goed georganiseerd strand. Bedekt met mooi fijne zand en vele strandbedden en parasols. De voorzieningen zijn hier, voor Griekse begrippen, keurig. Douches, toiletten, houten looppaden en vele ligbedden. Je vind er ook restaurants en watersportmogelijkheden.
Tussen het strand en het dorp, ligt een strook gras met bomen. Dit zorgt voor een fijne buffer tussen de rust van het strand en de gezelligheid van het dorp. Ook bied deze strook gras de mogelijkheid om te voetballen of in een natuurlijk schaduwplekje te liggen.

Tigaki ligt in het het noorden van Kos, op ongeveer 10 kilometer van Kos-stad.

tigaki-strand-kos-vakantie-informatie


 

Strand bij Mastichari
Ook het dorp Mastichari heeft een mooi groot zandstrand. Voorzien van alle voorzieningen, netjes en goed georganiseerd. Het strand ligt langs een rechte kustlijn waardoor snorkelen hier wat minder goed kan. Meestal is er meer onderwaterleven in een baai en langs rotsen. Maar desondanks is er genoeg te doen. Zoals bijvoorbeeld de diverse watersporten of rond het volleybalveld. Hier kan leuk worden gevolleybald of gevoetbald. Voor jongere kinderen is er een speeltuin net achter het strand.

Een mooi strand met vele voorzieningen. De drukte worden meestal goed verspreid door de lengte van het strand. Mastichari ligt in het midden van het eiland, aan de noordelijke kustlijn.

mastichari-strand-kos-vakantie-informatie


 

Limnionas baai
Wil je toch liever wat meer rust? Dan kan je de Limnionas baai gaan ontdekker. Veel toeristen zullen dit mooie strandje niet ontdekken, waardoor het er meestal nog lekker rustig is. Ondanks de rust, zijn er wel parasols en ligbedden te gebruiken. Boven het strand vind je een leuk typisch Grieks restaurant.
Dankzij de rotsen kan er mooi gesnorkeld worden in de baai. Golfslag is hier meestal minder dankzij de pier die voor de baai ligt. Hierdoor is het een mooie besloten plek.

Aan de andere kant van het restaurant is nog een ander strandje. Hier is meestal wat meer golfslag en wind.

De Limnionas baai is te vinden in aan de noordelijke kustlijn ter hoogte van Kefalos. Er lopen verschillende verharde wegen richting de strandjes. Een routekaartje wordt wel geadviseerd. Vaak zijn deze te krijgen bij de autoverhuurbedrijven.

limnionas-strand-kos-vakantie-informatie


 

Gouden strand bij Marmari
Het mooie strand bij de badplaats Marmari is één van de mooiste stranden van Kos. Het is vergelijkbaar met het nabij gelegen strand bij Mastichari. Het is een langgerekt strand dat vrij smal is. Direct achter het strand liggen lage duinen begroeid met diverse bomen. Hierdoor ontstaat een natuurlijke sfeer en handige schaduwplekken om wat koeler te kunnen liggen.

Op de meeste gedeelten kunnen ligbedden en parasols worden gehuurd. Door de mooie ligging, het mooie zand en goede voorzieningen is dit strand gewaardeerd met het keurmerk Blue Flag strand. De plaats Marmari is wat minder een aanrader. Het is namelijk wat verdeeld en mist een beetje een gezellige dorpskern.

marmari-badplaats-kos-vakantie-informatie

 

Via één van de fotoknoppen vind je hotels op Kos. Via de volgende links vind je pagina’s met handige informatie over bezienswaardigheden en de voornaamste badplaatsen op Kos.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl