gouvia-corfu-griekenland-vakantie-informatie

 

Het centrum van Gouvia

Het centrum ligt tussen de hoofdweg en de lange kade van de haven. Het bestaat voornamelijk uit twee lange straten vol met winkels en restaurants. Het is een levendig centrum waar het tot in de nacht gezellig is. Midden overdag kan het er wat rustig zijn. De meeste mensen zijn dan namelijk op pad.

In het centrum, langs de hoofdweg en bij de haven vind je diverse hotels en restaurants. Uiteraard vooral Griekse restaurants maar daarnaast ook internationale restaurants. Zo kan je er ook Italiaans, Chinees en Indiaas eten. De internationale restaurants zijn ontstaan doordat Gouvia één van de populairste badplaatsen op Corfu is. Met name toeristen uit Nederland, België en Scandinavië kom je hier tegen.

Heb je liever een minder toeristisch restaurant? Dan kan je een bewoner vragen naar een leuk restaurant dat net buiten het centrum ligt. Vaak is het hier wat rustiger en minder toeristisch.
In het centrum vind je allerlei winkels. Echter zijn de meeste op toeristen gericht. Typisch Griekse winkels voor de bewoners, vind je meer in Corfu stad. Desondanks is het aanbod voor een vakantie ruim voldoende. Aan de grote weg staat een grote supermarkt. Hier vind je een groter assortiment dan in de standaard toeristensupermarktjes.

gouvia-corfu-badplaats-jachthaven-vakantie

 

De mooie stranden in Gouvia

Tussen de haven en het centrum vind je een groot zand / kiezelstrand. Doordat het beschut ligt dankzij de baai, is er meestal weinig golfslag. Het water is er mooi helder dankzij de kiezels en de bodem loopt langzaam af. Hierdoor is het strand ook geschikt voor kinderen. Langs het strand staan diverse bomen waardoor er ook fijne ligplekken zijn met natuurlijke schaduw. Achter het strand zijn voorzieningen zoals restaurants, douches en toiletten. Op het strand kan je ligbedden en parasols huren. Ook kan je je wagen aan verschillende watersporten.

Ondanks dat het strand gedeeltelijk is bedekt met kiezels, heeft het toch het Blue Flag certificaat. Dit is een keurmerk dat aangeeft dat het strand voldoet aan strenge eisen. Daarbij kan je denken aan zorg voor de natuur, goede voorzieningen en strandwachten.
Ook buiten het centrum vind je verschillende mooie stranden. Deze horen meestal bij grote hotels of all inclusive resorts. Dit zijn soms wel zandstranden. Ter afwisseling zou je ook naar het buurdorp Dassia kunnen. Hier vind je namelijk zandstranden.

 

 

De bezienswaardigheden in en rond Gouvia

De badplaats heeft van nature niet zoveel historische bezienswaardigheden. De enige archeologische overblijfselen zijn de resten van een Venetiaanse scheepswerf. Je vind het tussen het strand en de haven. Ook kan je het witte kerkje gaan bekijken dat mooi op een landtong staat. Verder zijn er niet zoveel historische bezienswaardigheden in Gouvia te vinden. Echter kan je in de omgeving genoeg historische bezienswaardigheden vinden. Toch kan je genoeg gaan doen in Gouvia. Je vind hier een handig overzicht met ideeën voor activiteiten:

• jachthaven bekijken
• watersporten zoals waterskiën, parasailen en waterfietsen
• een bootje of fiets huren
• duiken
• voetballen op het voetbalveld
• volleyballen
• uitgaan
• Danilla museum; een historisch nagebouwd dorp
• welnesscentrum
• snorkelen langs de rotsen

De grote haven wordt veel gebruikt door mooie jachten en zeilboten. Dit is een leuk gezicht. Als je geluk hebt, zie je zelfs een watervliegtuig opstijgen vanuit de haven. Gouvia is een geliefde badplaats voor zeilliefhebbers.

gouvia-corfu-badplaats-vakantie-informatie

 

Uitgaan in Gouvia

In het centrum kan je leuk een nachtje gaan feesten. Je kan er naar verschillende bars en enkele discotheken. De meeste uitgaansgelegenheden vind je aan de hoofdweg. Je vindt er zelfs een Hollands feestcafé. Het aanbod van discotheken en bars kan echter per jaar verschillen.

Voor echt grote discotheken kan je beter naar Corfu stad gaan. Bijvoorbeeld met een taxi waarmee je in een kwartiertje in het uitgaansgebied bent.

 

 

Ligging van Gouvia op Corfu

De badplaats ligt vrij centraal, aan de oostkant van Corfu. Het ligt op slechts acht kilometer van Corfu stad en op tien kilometer van het vliegveld. Ook het bijzonder mooie badplaatsje Paleokastritsa ligt op enkele kilometers. Door de praktische ligging kan je bezienswaardigheden op het eiland vrij snel bereiken. Bijvoorbeeld met een auto, scooter, quad, taxi of de bus. De bus rijd dagelijks elk half uur naar Corfu stad.

faliraki-griekenland-vakantie-bezienswaardigheden

 

De diverse hotels bij Gouvia

In deze badplaats heb je een ruime keus aan hotels. Variërend van klein en rustig tot grote hotels met allerlei vermaak. Kampeerliefhebbers kunnen terecht in het naastgelegen dorpje Dassia, daar is een camping bij het strand. Bij sommige hotels ligt een privé strand. Op de onderstaande foto zie je de landtong die voor de baai van Gouvia ligt. Op deze landtong staan mooie hotels met eigen strandjes. Dit gebiedje wordt Kontokali genoemd.

gouvia-corfu-vakantie-hotel-informatie

 

Via de volgende links vind je handige informatie over mooie bezienswaardigheden op Corfu of over andere leuke badplaatsen op Corfu.

Of bekijk via de onderstaande links de vakanties die je zoal kan boeken rond Gouvia bij de verschillende reisaanbieders.

 

Reviews

Copper scrap equipment op 02-05-2024
"The future of Copper in the Energy Transition"

Industrial copper dismantling Copper scrap market research Sustainable metal scrap processing Copper cable scrap export cost, Scrap metal reprocessing plant, Copper scrap crisis response

Tom en Daan op 26-06-2022
"Mooie resorts"

Wij hebben Gouvia vooral als vakantieplek gekozen om de mooie resorts aan de rand van de plaats. Die liggen mooi aan het water en tussen de bomen. Dat zie je niet zoveel in Griekenland. Er zijn geen grote all inclusibe resorts maar meer kleinschaligere hotelresorts met … Lees meer
Wij hebben Gouvia vooral als vakantieplek gekozen om de mooie resorts aan de rand van de plaats. Die liggen mooi aan het water en tussen de bomen. Dat zie je niet zoveel in Griekenland. Er zijn geen grote all inclusibe resorts maar meer kleinschaligere hotelresorts met laagbouw. … Lees minder

Van der Veen op 13-05-2022
"Mooie boottochten gemaakt"

Dankzij de grote haven kan je vanaf Gouvia mooie boottochten maken. Je kon verschillende excursies kiezen. Maar ook het dorp en het strand voldeed wel aan de verwachtingen.

Nico op 04-04-2022
"Tip; het resort op de landtong"

Vorig jaar september zijn we op vakantie geweest naar Gouvia. Op de groen begroeide landtong net buiten het dorp, ligt een mooi resort. Voor liefhebbers van natuur en rust is dit echt een aanrader. Mooie grasvelden tussen het resort en de omliggende stranden. Er was … Lees meer
Vorig jaar september zijn we op vakantie geweest naar Gouvia. Op de groen begroeide landtong net buiten het dorp, ligt een mooi resort. Voor liefhebbers van natuur en rust is dit echt een aanrader. Mooie grasvelden tussen het resort en de omliggende stranden. Er was genoeg te doen maar toch ook een fijne rust. … Lees minder

Deel jouw Gouvia-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl