kefalonia-leuke-badplaatsen

De leukste plaatsen en dorpen van Kefalonia

Bepaal handige welke plaatsen leuk zijn om te bezoeken tijdens je vakantie dankzij dit overzicht.

Argostoli
De hoofdstad van het eiland is Argostoli. Een levendige studentenstad met vele terrassen. Mede dankzij de aanwezigheid van de studenten. Maar ook voor toeristen kan het een gezellige stad zijn. Mede dankzij de vele winkels, restaurants, de lokale markt en bezienswaardigheden zoals de botanische tuinen, kerken, musea en standbeelden.

Ook kan je er schildpadden in zee spotten. De vissers verkopen in de haven hun vers gevangen vis. Het afval gooien ze terug in het water. Voor de schildpadden is dit een handige maaltijd. Voor veel toeristen zijn de schildpadden één van de belangrijkste hoogtepunten van de hoofdstad.

Liefhebbers van historie kunnen terecht bij het Archeologisch Musuem, het Folk Museum en meerdere kerkjes.

Je kunt de stad ook per fiets gaan ontdekken. Daarbij kan je zelf een route kiezen of een fietstour met een gids gaan doen. Meer informatie vind je op de website van Baja Bikes over de leuke fietstours op Kefalonia.

kefalonia-mooiste-plaatsen-plekkenFiskardo

Volgens velen is Fiskardo één van de dorpen met de meeste sfeer. Mede dankzij de ligging in een baai, de omliggende bergen, de vele bootjes, de schilderachtige huizen, de smalle straatjes met visrestaurants en de traditionele kenmerken.

Men wil de cultuur van de plaats graag zoveel mogelijk behouden. Daarom heeft Fiskardo een beschermd dorpsgezicht heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld regels over bouw en verbouw van de gebouwen.
Fiskardo is het meest noordelijk dorp en ligt op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad Argostoli. Overdag kan het er tijdens het hoogseizoen wat druk zijn. Daarom kan het verstandig zijn om de leuke plaats in de ochtend of avond te bezoeken.

kefalonia-mooie-plekken-plaatsenAssos

Vlakbij het populaire Fiskardo, ligt het plaatsje Assos. Een klein maar vrij authentiek dorpje. De ligging is toch wel bijzonder te noemen. Het ligt namelijk gedeeltelijk op een smalle landtong dat een schiereiland met Kefalonia verbindt. Op het schiereiland staat een groot Venetiaans kasteel. Vanaf het schiereiland en het kasteel, heb je mooie uitzichten over de omgeving.

Assos is een klein dorpje en vooral een bestemming voor een dagje uit of als overnachtingsplek voor een rustige vakantie. In het dorp is namelijk weinig reuring. Wel zijn er enkele restaurants, kiezelstrandjes, diverse wandelroutes, een haventje en . . . een fijne rust.

kefalonia-leuke-plaatsen-dorpenLassi

Zoek je juist wel een beetje actie? Dan kan lassi een geschikte plaats zijn als vakantiebestemming. Het is namelijk de grootste en drukste plaats van Kefalonia. En ook het vliegveld en de hoofdstad Argostoli liggen in de buurt.
Ondanks het formaat van de plaats, is het er toch relatief rustig. Genoeg gezelligheid maar geen drukte en feestende jongeren. Wel zijn er diverse restaurants, winkels en andere voorzieningen. Opvallend aan deze plaats is de grote hoeveelheid bomen. Daardoor merk je niet hoe groot het is en zal je vanaf de hoofdstraat ook niet de zee zien. Voor liefhebbers van natuur kan dit een voordeel zijn.

Vanaf de hoofdstraat loop je in ongeveer twee minuten via een bosstrook naar het mooie zandstrand. Een sfeervol strand met azuurblauw water en omringd door bomen. Op het strand staat een restaurant en zijn voorzieningen zoals verhuur van ligbedden, parasols, strandwachten, douches en toiletten.

kefalonia-leuke-plaatsenSkala

In het uiterste zuid oosten ligt de gezellige badplaats Skala. Het heeft een opvallend lang en breed strand dat is bedekt met zand en kiezels. Ook dit is een sfeervolle plaats dankzij de vele begroeiing. Langs het strand ligt een weg en diverse hotels. Daarbij gaat het meestal om wat kleinschalige hotels. Passend bij het eiland.

Het strand heeft rustige gedeelten zonder voorzieningen maar ook drukkere gedeelten met voorzieningen zoals ligbedden, parasols, watersportmogelijkheden, restaurants, een speeltuin, strandwachten, douches en toiletten.
De dorpskern ligt vlakbij het strand, maar subtiel verscholen achter een strook bomen. In het centrum kan je allerlei winkels en restaurants vinden.Agia Efimia

In het noord westen ligt het kleine plaatsje Agia Efimia. Een klein maar gezellige plaatsje. Vooral dankzij de haven en de wandelboulevard. Het dorp is gebouwd rond een baai. Vaak gevuld met allerlei bootjes die voor anker liggen. Rond de baai staan verschillende restaurants vanaf waar je dus mooie uitzichten over het water hebt.

Bezienswaardigheden heeft Agia Efimia niet te bieden. Maar de ligging in de buurt van bekende bezienswaardigheden, maakt het dorp tot een praktische vakantieplek. Voor liefhebbers van mooie stranden kan het dorp minder geschikt zijn. Er zijn namelijk slechts enkele kleine kiezelstrandjes.Lixouri

Eén van de grotere badplaatsen van Kefalonia, is het wat bijzondere Lixouri. De ligging maakt de plaats bijzonder. Het ligt namelijk op het schiereiland Paliki. Slechts een smalle landtong verbindt Paliki met Kefalonia.

Lixouri heeft een levendig centrum met diverse restaurants, winkels, kerkjes en pleintjes. Een leuke plek is het centrale plein. Ook hier zijn veel restaurants, winkels en ander vermaak. Een andere leuke plek is de wandelboulevard die langs de zee en haven loopt. Ook zijn er bezienswaardigheden zoals een historische bibliotheek met een museum, kerkjes, standbeelden en een klooster

Een nadeel van Lixouri kan het aanbod van stranden zijn. Bij de plaats zijn namelijk maar weinig stranden. Maar in de omgeving liggen meerdere mooie stranden. Je zult er echter wel vervoer moeten hebben.

kefalonia-plaatsen-dorpenPoros

In het zuid westen ligt de badplaats Poros. Een sfeervol havenstadje dat een praktische ligging heeft. Vanuit de haven vertrekken namelijk geregeld boten naar verschillende bestemmingen. Hierdoor kan je eenvoudig uitjes gaan ondernemen als je Poros als vakantiebestemming hebt gekozen. Bijvoorbeeld naar het vaste land van Griekenland of buureiland Zakynthos.

Ook de verschillende mooie stranden in de directe omgeving kunnen Poros een leuke plaats maken. Het centrum beschikt over een vrij ruim aanbod van winkels en restaurants. Uitgaansgelegenheden zoals discotheken zijn er niet te vinden. Wel een vrij grote haven, wat leuk kan zijn om te bekijken.

Naast de praktische ligging, wordt ook de natuur in dit gebied vaak als een voordeel gezien. De heuvels zijn namelijk rijkelijk begroeid waardoor er haast een tropische sfeer ontstaat. Door de verschillende kenmerken van Poros, is het voormalige vissersdorp uitgegroeid tot een populaire plaats.

kefalonia-leuke-badplaatsenSami

In het centrale oosten van het eiland, ligt het gezellige badplaatsje Sami. De ligging is één van de grootste voordelen van het dorp. Het ligt namelijk in de buurt van bekende bezienswaardigheden. Ook ligt het vrij centraal op het eiland waardoor de afstanden tijdens rondritten korter zijn. Ook de mogelijkheden van de haven zijn handig. Vanuit de haven vertrekken namelijk boten naar andere Griekse eilanden als Lefkas, Ithaka en Igoumenitsa.

Niet alleen in de omgeving, ook in Sami zelf zal je goed kunnen vermaken tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld dankzij de diverse restaurants die in het dorp en langs de boulevard zijn te vinden. De wandelboulevard langs het haventje geeft Sami extra sfeer.
Uitgebreid winkelen kan je in het dorp niet echt maar er zijn wel verschillende (toeristen)winkels. Ook zijn er meerdere verhuurbedrijven van onder andere auto’s, scooters, quad, buggy’s en fietsen.


 

Svoronata
Zoek je een rustige badplaats? Dan kan Svoronata een geschikte plek zijn. Het dorpje biedt namelijk rustige gezelligheid. Maar ook mooie en rustige stranden. Ook heeft het een praktische ligging dankzij de nabijheid van het vliegveld.

Het is een opvallend groen plaatsje dankzij de vele bomen en struiken. Ook zijn er in het gebied verschillende wijngaarden dankzij de vruchtbare grond.

Een echte dorpskern heeft Svoronata niet. Het is vooral een plek voor liefhebbers van een rustige zonvakantie.

kefalonia-mooie-badplaatsen-dorpen

 

Meer handige informatie over het eiland vind je op de pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Kefalonia. Of bekijk de pagina over de mooiste Griekse eilanden.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl