paleokastritsa-corfu-badplaatsen-vakantie-baai

 

Het centrum van Paleokastritsa

Paleokastritsa is zeker geen gemiddelde Griekse badplaats. Het heeft namelijk geen langgerekt strand met daarbij een centrum. Het dorp ligt in een bergachtig gebied verdeeld over verschillende baaien. Hierdoor heeft Paleokastritsa geen centraal centrum. De hotels, appartementen, restaurants en winkels zijn verdeeld over de verschillende baaien. Hierdoor ervaar je er een kleinschalig en rustig gevoel.

Het dorp biedt allerlei winkels. Deze zijn met name gericht op het toerisme. Zo vind je er souvenirwinkels, supermarktjes en verhuurbedrijven van auto’s en scooters. Maar als je echt wil shoppen, kan je beter naar een plaats zoals Corfu stad.
Restaurants liggen verdeeld door het dorp en zijn er in allerlei soorten en maten. Bij de meeste stranden vind je wel enkele restaurants. Hierdoor kan je eten met mooie uitzichten.

Ook bij de hoofdweg zijn diverse restaurants. De specialiteit van Paleokastritsa is kreeft. Dit wordt gevangen voor de kust en staat bij verschillende restaurants op het menu.
In één van de baaien ligt een klein haventje. Mooi beschut achter een berg en een pier. Door ruimtegebrek liggen er alleen kleine bootjes. Bezoekers met grote boten, worden afgezet met kleine bootjes. Het haventje zorgt voor een leuke aankleding.

Hotels liggen wat verscholen op de verschillende berghellingen tussen de baaien. Mede daarom gaat het vooral om kleinschalige accommodaties.

corfu-mooie-plekken-bezienswaardigheden-tips

 

De mooie natuur rond Paleokastritsa

De natuur mag zeker niet vergeten worden. Die is adembenemend in dit gebied. Het is een bergachtig gebied met rotsformaties tot in de zee. Het dorp is gebouwd rond verschillende inhammen met zandstrandjes. De bergen zijn vruchtbaar waardoor ze ook mooi groen begroeid zijn. Er staan vele olijfbomen, palmbomen, loofbomen en hoge, slanke cipressen. Een zeer fotogeniek geheel. Dit gebied op Corfu is dan ook zeker een aanrader voor liefhebbers van natuur en wandelen.

corfu-vakantie-informatie-natuur-badplaatsen

 

Dankzij de vele hoogteverschillen heb je een besloten en rustig gevoel. Nadeel is wel dat sommige wegen schuin lopen. Ook de vele begroeiing zorgt voor een rustgevend gevoel doordat je bijvoorbeeld andere hotels en restaurants minder ziet.

 

 

Mooie stranden bij Paleokastritsa

Dankzij de diverse inhammen in de rotsen, zijn er ook verschillende stranden waar je uit kan kiezen. Rond het centrum van het dorp vind je enkele grotere zandstranden. Deze zijn meestal ook het drukste. Je hebt er de bekende strandvoorzieningen zoals restaurants, toiletten, douches en parkeerplaatsen.

Wil je liever wat meer rust? Dan kan je ook kiezen voor de onbekendere strandjes in de omgeving. Verscholen achter begroeiing of rotsformaties vind je rond het dorp allerlei “onontdekte” strandjes. Hier zijn uiteraard weinig voorzieningen maar je vind er wel echte rust.

Door de rotsen kan je prachtig snorkelen rond het dorp. Dit dorp staat zelfs bekend als de mooie snorkelplek van Corfu. Dankzij de rotsen zijn er veel vissen rond het dorp. Zwem eens vanaf één van de stranden langs de rotswanden. Je zult merken dat het boven water steeds rustiger wordt en onderwater steeds drukker.

Rond het dorp zijn ook verschillende plekken waar ligbedden op vlakke rotsen staan. Op verschillende niveaus kan je lekker relaxen en via natuurlijke rots-trappetjes de azuurblauwe zee in.

stranden-paleokastritsa-corfu-mooie-vakantiebestemming

 

Bezienswaardigheden in en rond Paleokastritsa

De natuur en de mooie zwemplekken zijn de hoogtepunten van het dorp. Maar ook de uitzichten die je vanaf de terrassen van veel restaurants hebt, is een bezienswaardigheid op zich. Andere dingen die je kan gaan doen of bekijken zijn:

• klooster van Paleokastritsa
• bootje huren
• maritiem museum
• watersporten
• wandelingen door de natuur
• Angelokastro burcht
• dagexcursie, bijvoorbeeld naar Paradis Beach
• tochtje met een onderzeeboot
• bergdorpje Liapades
• ezelopvangHet historische klooster

Sinds het jaar 1228 beschikt het dorp over een klooster. Ook tegenwoordig is het nog in gebruik en wonen er monniken. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van het dorp. Bij het klooster staat ook een kerkje, binnentuin en een klein museum.
Je vindt het klooster op het schiereiland boven het dorp. Vanaf de parkeerplaats moet je nog wel een stuk omhoog lopen. De toegang is gratis.Liapades

Op enkele kilometers afstand ligt het dorpje Liapades. Ook dit dorpje ligt verscholen tussen de bergen en begroeiing. Het is wat rustiger dan Paleokastritsa maar bied wel leuke gezelligheid. Daarnaast heeft het een mooi authentiek dorpspleintje. Je kan per boot, huurauto of huurscooter naar het leuke plaatsje.

paleokastritsa-corfu-wat-zien-doen-vakantie-boekenAngelokastro burcht

Enkele honderden meters boven het dorp staat het Angelokastro burcht. Het kasteel is gratis te bezoeken en biedt je prachtige uitzichten. Ook staan er nog de overblijfselen van een kapel.
Redelijk goed bereikbaar met een huurauto of taxi. Of kies voor de gezonde route en loop via de trap naar boven.Ezelboerderij

Voor kinderen of dierenliefhebbers kan de Corfu Donkey Rescue farm interessant zijn. Deze stichting vangt onder andere ezels op die het slachtoffer zijn van verwaarlozing. De vrijwilligers verzorgen de dieren met veel liefde. Je kan een rondleiding krijgen en tussen de ezels lopen. Ook kan je soms ezels voeren en borstelen.
De ezelopvang ligt op drie kilometer van het dorp bij het dorpje Liapades.

paleokastritsa-corfu-natuur-centrum-informatie

 

De ligging van het bijzondere dorp

Het dorp ligt in het midden van het eiland aan de oostelijke kust. Het ligt verscholen tussen bergen op ongeveer 25 kilometer afstand van Corfu stad. Het dorp heeft ongeveer 600 inwoners en staat bekend als één van de mooist gelegen badplaatsen van Griekenland.
Het dorp is te bereiken via de hoofdweg en eenvoudig te vinden. Naast eigen vervoer, kan je ook kiezen voor de bus. De groene buslijn rijd vier keer per dag van en naar Corfu stad.

 

 

Hotels en appartementen rond Paleokastritsa

Ondanks het bergachtige landschap staan er toch diverse hotels bij het dorp. Variërend van grotere hotels tot privé huurhuizen en van huurappartementen tot een camping. All inclusive resorts of echt grote hotels zal je hier niet vinden. Ruimtegebrek is daar de grootste oorzaak van.

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels in Paleokastritsa. Via de volgende link vind je informatie over: bezienswaardigheden op Corfu of over andere badplaatsen op Corfu. Of bekijk via de onderstaande alvast de vakanties die je zoal bij de reisaanbieders kunt boeken.

 

Reviews

Wim op 30-03-2022
"Origineel dorp"

Paleokastritsa is geen doorsnee badplaats. Vooral doordat het tussen bergen ligt waardoor het dorp verschillende delen heeft. Dit heeft een origineel en rustig gevoel. En uiteraard zijn de baaien mooi. Wij vonden het wel een aanrader.

Gert op 23-03-2022
"Mooie baaien"

Voor ons als liefhebbers van snorkelen, was paleokastritsa een leuke vakantiebestemmingen. Er zijn verschillende baaien en verscholen strandjes namelijk.

Deel jouw Paleokastritsa-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl