badplaatsen-rhodos-stad-vakantie

 

Rhodos-stad

Aan de noordkust ligt de hoofdstad van het eiland, Rhodos-stad. De stad staat met name bekend om de historische binnenstad met de vele sfeervolle straatjes. Of bekijk Rhodos-stad op hoog niveau, vanaf de oude stadsmuren. De stad is tegenwoordig te verdelen in een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte binnen de stadsmuren de vele terrasjes en winkeltjes, in het nieuwe gedeelte diverse moderne winkels. Maar Rhodos-stad heeft ook een andere kant. De bekende uitgaansstraat “Bar street”, staat namelijk in de top 3 van beste uitgaansplekken in heel Griekenland. Ook de oude binnenstad staat bekend als één van de mooiste Griekse steden. Zeker de moeite waard dus.

 

rhodos-stad-vakantie-informatie-badplaatsen

 

Het toerisme op Rhodos heeft zich met name gecentraliseerd rondom Rhodos-stad in het noorden van het eiland. Het zuiden van Rhodos is het minder toeristische gedeelte van het eiland.

Meer informatie vind je op de: informatie pagina over Rhodos stad. Of bekijk alvast eens allerlei hotels in de stad.


Ixia

Eén van de populairste bestemmingen op Rhodos is de badplaats Ixia. Het ligt in de buurt van de hoofdweg richting Rhodos-stad. Er zijn in Ixia naast gewone hotels ook diverse extra luxe (all-inclusive) resorts te vinden. Een echte dorpskern heeft Ixia niet. Het is eigenlijk meer een kuststrook met diverse hotels.

Het lange maar smalle strand bestaat voornamelijk uit kiezels. Toch worden de stranden over het algemeen als “goed” bestempeld. Onder andere door de goede voorzieningen en de schone stranden. De kiezels hebben als voordeel dat de ondergrond minder heet wordt door de zon. Ook heb je geen last van zand in je spullen. Door de gemiddelde windrichting is Ixia ook een goede vakantieplek voor surfers.

Meer informatie over deze kuststrook vind je via de volgende pagina: vakantie informatie Ixia. Of bekijk alvast eens de hotels in Ixia.

ixia-rhodos-badplaats-all-inclusive


Kalithea

Een klein maar bekend dorpje op Rhodos is Kalithea. Het stond in het verleden met name bekend om de Kalithea-thermen. De overgebleven gebouwen zijn nog steeds een bezienswaardigheden. Gedeelten van de films “The guns of Navarone” en “Zorba de Griek” zijn in Kalithea opgenomen en hier zijn dan ook nog steeds tentoonstellingen van te zien in het gerenoveerde gebouw bij de thermen.
Bij Kalithea liggen twee klein baaien waar heel mooi gezwommen en gedoken kan worden. Ook is er een hippe strandtent en duikscholen. Kalithea is gelegen vlakbij Rhodos-stad en de mooie stranden van Faliraki.

Het dorpje bestaat voornamelijk uit huizen en de bekende thermen. Voor toeristen vind je er alleen grote all-inclusive resorts en het waterpark van Rhodos. Ook is er een kleine kermis met onder andere een groot reuzenrad.

Via de volgende link kan je alvast meerdere hotels in Kalithea bekijken.

kalithea-rhodos-leuke-badplaatsen-vakantiebestemmingen


 

Faliraki

Onder de jeugd is met name de badplaats Faliraki populair. Er zijn namelijk vele uitgaansgelegenheden. De restaurants richten zich met name op het massatoerisme en laten qua kwaliteit daarom nog wel eens te wensen over. Voor goede Griekse gerechten kan je beter terecht in de omgeving zoals in Rhodos-stad.

Over de kwaliteit van het brede zandstrand bestaat echter geen twijfel. Deze heeft zelfs het keurmerk “Blue Flag Beach”. Faliraki ligt een beetje in een baai en ligt daardoor wat beschutter voor de wind. Het is hier daarom vaak warmer dan in andere plaatsen op Rhodos. Vlakbij het dorp ligt “The Water Park”, een groot waterpretpark.

Via de volgende link vind je de pagina met: Faliraki vakantie informatie. Of bekijk alvast eens allerlei hotels via TUI of Prijsvrij. Leuk voor de vakantie voorpret.

faliraki-rhodos-vakantie-bestemming-badplaats-uitgaan-jongeren


 


Kolymbia

Een vreemde eend in de bijt is het oostelijk gelegen Kolymbia. Dit Griekse badplaatsje is namelijk gesticht door Italianen en lijkt daardoor wel een stukje Italië. Het is gelegen in een baai aan de voet van de hoogste berg van het noorden van Rhodos. Het dorp ligt tussen twee baaien met daar in twee stranden. Het leuke haventje met de diverse visrestaurantjes zorgt voor een fijne, ontspannen sfeer. Ook de winkelstraatjes zijn sfeervol en gezellig. Een groot kasteel dat hoog boven het dorp is gebouwd, maakt het geheel af.

Naast kleinschaligere hotels, kan je hier ook kiezen voor grotere all inclusive resorts.

kolymbia-rhodos-vakantiebestemming-badplaats-overzicht


 

Trianda of Ialsyssos

In het noord westen is de bekendste badplaats Trianda. Het plaatsje heeft een klein centrum maar vol met terrasjes en restaurants. Ook is er een discotheek en enkele barretjes. Trianda wordt met name bezocht door Nederlanders, Duitsers en Engelsen. De omgeving is rustig en het prijspeil is vrij voordelig.

Langs de kust liggen goede zandstranden met goede faciliteiten zoals toiletten, douches en een EHBO-post. Voor de sportievelingen zijn er meerdere tennisbanen, volleybalvelden en squashbanen in de omgeving. Ook qua watersporten zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kan men surfen, kitesurfen en  jetskiën. Ook vertrekken er dagelijks excursies vanuit Trianda naar bezienswaardigheden op of rond Rhodos.

Via de volgende link kan je alvast eens de hotels in Trianda bekijken.

 

Via de onderstaande fotoknop vind je accommodaties op het eiland. Via de volgende links vind je handige uitleg over mooie stranden en de leuke bezienswaardigheden op Rhodos.

 

© 2022 Griekenland Ontdekker.nl