laganas-zakynthos-badplaats-vakantie

 

De ligging van Laganas

De badplaats ligt in het zuid westen van Zakynthos. Het ligt op slechts 10 kilometer van de hoofdstad van het eiland. En ook het vliegveld ligt op slechts 8 kilometer afstand. Daardoor heeft Laganas een praktische ligging. Het is gelegen in een grote baai waardoor de golfslag bij het strand vaak meevalt. Je kunt er overnachten in zowel kleinschalige accommodaties als in grotere hotels met allerlei vermaak.

 

Het levendige centrum van Laganas

Zakynthos is geen typische bestemming voor jongeren. Er zijn namelijk vrij weinig uitgaansgelegenheden. Laganas is daar op een uitzondering. In het centrum zijn namelijk diverse bars en discotheken. Ook kan je er activiteiten doen zoals karten, poolen en ontsnappen uit een Escape Room. Door al deze voorzieningen kunnen de maanden juli en augustus wat druk zijn. Mede door Engelse jongeren.

Buiten het hoofdseizoen, of iets buiten het centrum, heerst er een gemoedelijke gezelligheid. Je kunt genieten van de diverse restaurants, winkeltjes en barretjes. Verder zijn er meerdere aanbieders van huurauto’s en excursies.

Zoals je ziet kan je allerlei leuke dingen gaan doen in Laganas. Daar komen de stranden en de rest van het eiland nog bij.

laganas-bezienswaardigheden

 

Het lange strand van Laganas

Eén van de voordelen van de badplaats, zijn de lange stranden. Hierdoor kan de drukte zich mooi verspreiden en kan je wat afwisselen tijdens je vakantie. Je kunt namelijk kiezen voor een georganiseerd strandgedeelte met allerlei voorzieningen en drukte. Maar ook voor een rustig strandgedeelte waar je extra kunt ontspannen.

Het strand van Laganas is bedekt met fijn zand en heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer lang. Al hoort een gedeelte van het nabij gelegen badplaatsje Kalamaki. Daar wordt het strand rustiger en breder.
Het Laganas strand is vrij smal met een langzaam aflopende zeebodem. Hierdoor is deze baai ook geschikt voor kinderen.

zakynthos-griekenland-mooie plaatsen


Het Agios Sostis strand

De baai van Laganas eindigt bij het het bekende schildpaddeneilandje dat voor de kust ligt. Loop je wat verder langs de kust, dan kom je bij het gemoedelijke zandstrand van Agios Sostis. Dit strand kan een leuke afwisseling bieden tijdens je vakantie.

 

 

Wat te doen in Laganas?

Ondanks de vele voorzieningen zijn er niet zoveel bezienswaardigheden in de badplaats. Er zijn namelijk vrij weinig historische bouwwerken of natuurlijke hoogtepunten. Desondanks kan je er allerlei leuke dingen gaan doen. Je vindt hier een handig overzicht:

1. Agios Sostis eilandje
Aan het einde van de baai ligt een bekende bezienswaardigheid van Zakynthos. Het is het eiland Agios Sostis. Het is een paar eeuwen geleden ontstaan tijdens een zware aardbeving. Het ligt zo dicht bij de kust, dat het via een houten loopbrug is te bereiken.
Ondanks de populariteit kan het een leuke plek zijn om over heen te wandelen. Ook kan je er genieten van het onderwaterleven dankzij het verborgen strandje. Of geniet van de bijzondere plek vanaf het terrasje.

agios-sostis-eiland-zakynthos-bezienswaardigheden2. Zante Water Village

Het grootste waterpark van het eiland, ligt op enkele kilometers afstand. In het grote waterpark kan je genieten van allerlei zwembaden, glijbanen en andere waterattracties. Het is dagelijks geopend en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

bezienswaardigheden-zakynthos-leuke-dingen-doen3. Schildpadden spotten

De baai van Laganas is onderdeel van een bescherm natuurgebied; het National Marine Park. Het gebied heeft deze titel gekregen door de aanwezigheid van de vele Caretta Caretta schildpadden. Grote zeeschildpadden die het gebied ook als broedgebied hebben. Vanaf eind mei tot begin augustus eieren komen de dames eieren leggen op het strand. Om de eieren te beschermen gelden er strenge regels en is niet elk strandgedeelte toegankelijk. In september komen de eieren uit en kruipen de jonge schildpadjes naar zee.

laganas-wat-doen

 

Turtle Island Marathosis
Voor de kust ligt het eiland Marathonisi. Dat ook wel bekend staat als Turtle Island. Hier leven namelijk verschillende schildpadden. Door het heldere water heb je hier veel kans om de mooie dieren te kunnen zien.
Maar niet alleen de schildpadden maken het eilandje tot een echte bezienswaardigheid. Ook het eiland zelf is zeker de moeite waard. De natuur is er prachtig en de rust is fijn.

laganas-bezienswaardigheden-info4. Leef je uit op de kartbaan

Wil je even iets actiefs doen? Dan kan je je even gaan uitleven op de kartbaan. Het ligt aan de rand van het centrum en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn namelijk ook 2-persoons karts zodat kinderen kunnen meerijden. De baan is in goede staat en biedt genoeg uitdaging.

Bij de kartbaan is ook een midgetgolfbaan. Beide activiteiten kunnen worden gecombineerd.5. History War Museum

In het centrum van Laganas staat een oorlogsmuseum. Een bezienswaardigheid dat je waarschijnlijk niet echt had verwacht in deze badplaats. Het is een vrij klein maar mooi museum met de Tweede Wereldoorlog, Koreaanse oorlog en Vietnam oorlog als onderwerp. Je kunt er in groepjes uitleg krijgen van een gids. Onderweg kan je allerlei objecten zien, waaronder militaire voertuigen.

Tip: wanneer er net een rondleiding bezig is, wordt gevraagd over een kwartiertje terug te komen.6. De rest van Zakynthos verkennen

Vanuit het haventje vertrekken dagelijks excursieboten naar verschillende mooie plekken in de omgeving. Zo kan je op een handige manier, meer van Zakynthos gaan zien. Zoals bezienswaardigheden als de metershoge rotswanden, de wereldberoemde Navagio Bay, de Blauwe Grotten en andere kustplaatsen.
Ook kan je kiezen voor een excursie per bus. Daarbij kan je bijvoorbeeld de binnenlanden gaan verkennen.

zakynthos-vakantie-informatie-griekenland7. Watersporten

De kust in de baai is bescherm natuurgebied. Daarom zijn gemotoriseerde watersporten niet toegestaan. Zo wil men de zeeschildpadden namelijk beschermen. Wel kan je watersporten gaan doen zoals snorkelen, duiken, waterfietsen en kajakken. In badplaatsen in de omgeving kan je wel meer watersporten gaan doen.

faliraki-griekenland-vakantie-bezienswaardigheden

 

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Zakynthos en de diverse leuke badplaatsen op Zakynthos.

Of bekijk de pagina over de mooiste stranden van Zakynthos.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl