rhodos-kolymbia-bezienswaardigheden

 

Ben je op zoek naar een bestemming waar je van alle gemakken bent voorzien en ook nog eens kunt genieten van prachtige natuur? Met fijne zandstranden en helderblauw water is Kolymbia niet voor niets een populaire vakantiebestemming op Rhodos. Via een weg met aan beide zijden eucalyptusbomen kom je terecht in dit fijne vakantiestadje, waar je zo een duik kunt nemen in de zee.

 

Het centrum van Kolymbia

Kolymbia richt zich al sinds de jaren ’80 volledig op het toerisme en je vindt hier daarom ook alle faciliteiten en voorzieningen die je tijdens je vakantie nodig hebt. Zo vind je hier allerlei kleine restaurants en in het centrum tref je ook flink wat bars en cafés. Ook kom je in het centrum veel souvenirwinkels en juweliers tegen.

Bij het centrum ligt een idyllisch haventje waar zowel vissersbootjes, jachten als excursieboten liggen. Het kleine haventje krijgt extra sfeer dankzij het charmante blauwwitte kapelletje dat er staat. Het is een leuke plek om te flaneren, zeker tijdens de zonsondergang. Maar ook de verschillende boten kunnen een leuk gezicht zijn. Op de kade staan informatieborden met uitleg over de soorten excursies die je kan gaan doen.

Historie zal je hier vrij weinig vinden. Het is vooral een toeristische bestemming. Voor een sfeervol centrum vol historie kan je beter naar de hoofdstad van het eiland. Het ligt op 22 kilometer afstand.
De toeristische geschiedenis van de badplaats is ook te zien aan de praktisch indeling van de wegen. Alle wegen zijn namelijk opvallend recht, waardoor allerlei blokken ontstaan. Een systeem wat je ook in een land als Amerika ziet.

 

 

De mooie stranden van Kolymbia

De verschillende ruime stranden zijn één van de voordelen van de badplaats. Er zijn namelijk meerdere kwalitatieve stranden met vrij veel ruimte. Ook zijn er goede voorzieningen, Waaronder relatief veel watersportmogelijkheden, douches, restaurants en toiletten. Ook zijn er meerdere mooie snorkelplekken door de rotsige landtongen die de stranden scheiden.

Het strand in de baai
Je kunt onder andere gaan genieten van het zandstrand bij het centrum. Het strand ligt in een kleine ronde baai, naast het haventje. Het is een grotendeels georganiseerd strand, wat inhoudt dat er ligbedden en parasols op staan. Ook is er een restaurants en andere praktische voorzieningen.
Opvallend aan de strand is de omgeving. De helft grenst aan vlak land en de andere helft grens direct aan steile witte rotswanden. Een groot contrast. Het strand heeft een lengte van ongeveer 200 meter en is bedekt met zand.

rhodos-kolymbia-strandenHet populaire strand bij de resorts

Loop je de landtong van het haventje voorbij, dan kom je bij een ander langgerekt strand. Dit strand heeft een lengte van 1600 meter en is bedekt met een combinatie van zand en kiezels. Het grenst aan azuurblauw water en aan de tuinen van meerdere grote resorts. Op sommige gedeelten staan ligbedden en parasols. Verder zijn er voorzieningen zoals mogelijkheden om watersporten te gaan doen. Veel strandbezoekers overnachten in één van de achterliggende resorts. Zij kunnen de faciliteiten van hun resort gebruiken.

Het uiteinde van het strand ligt bij een hoge rotswand. Een rustige plek waar mooi kan worden gesnorkeld.

rhodos-kolymbia-strandHet lange oostelijke strand

Aan de andere kant van het dorp ligt een derde strand. Het is een langgerekt strand met een lengte van maar liefst 8 kilometer. Het loopt bijna tot aan de bekende Anthony Quin Baai bij de levendige badplaats Faliraki.

Het gedeelte van bij het dorp is het breedste en heeft de meeste voorzieningen. Ook hier bestaat de bedekking uit een combinatie van zand en kiezels. Het strand heeft meerdere golfbrekers, waardoor de golfslag bij de stranden wat wordt beperkt. De rotsen van de golfbrekers zorgen ook voor leuke snorkelplekken.

Zoals je hebt kunnen zien, kan je tijdens een vakantie in Kolymbia kiezen uit verschillende mooie stranden. Daardoor kan je ook wat afwisselen binnen dezelfde badplaats.

kolymbia-centrum-strand-info

 

De bezienswaardigheden van Kolymbia

De mooie stranden, restaurants en het fijne zomerweer zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Kolymbia. Maar wat kan je er eigenlijk nog meer doen? Je vindt hier een handig overzicht van mooie plekken en bezienswaardigheden.

De natuur op de landtong
Het dorp heeft een brede landtong waar momenteel een mooi natuurgebied op ligt. Dankzij de verschillende wandelpaden en de rust, kan je er leuk worden gewandeld. De vrij rijke begroeiing, de uitzichten en de rondom gelegen kliffen maken het tot een leuk gebiedje. Een rondwandeling duurt ongeveer een uur.

Je kan er ook gaan fietsen of mountainbiken. Door de vele begroeiing waan je je hier haast even in een ander land.Natuur en Folklore Museum

Ben je wel benieuwd naar de geschiedenis, natuur en cultuur van het eiland? Dan kan je een bezoekje brengen aan het plaatselijk Folklore Museum. Ondanks dat het niet zo groot is, kan je er toch een beter beeld krijgen van de niet toeristische kant van het eiland. Je vindt er namelijk allerlei informatie en vele objecten zoals planten, gereedschap en een ingerichte keuken en werkplaats.Bezienswaardigheden in de omgeving

Ook in de omgeving zijn meerdere bezienswaardigheden. Waaronder het klooster van Tsambika, het populaire kustplaatsje Lindos, het waterpark en uiteraard hoofdstad Rhodos stad. Ook ligt de grootste golfbaan van Rhodos, dichtbij Kolymbia. Je kunt het vinden bij Afandou.

Echte bezienswaardigheden zijn er verder niet in het dorp te vinden. Geen historische bouwwerken of andere interessante plekken. Echter zijn er wel allerlei leuke activiteiten te doen. Zoals watersporten, borrelen, sporten en excursies.

rhodos-kolymbia-centrum

 

De ligging van Kolymbia

De badplaats ligt aan de zuid oost kust van Rhodos. Door de ligging aan de zuidelijke kant van het eiland, is er meestal minder golfslag dan aan de noordelijke kust. De badplaats heeft een vrij centrale ligging waardoor het een praktische locatie kan zijn. Het vliegveld en bekende bezienswaardigheden zoals Lindos en Rhodos stad zijn namelijk vrij vlot te bereiken. De afstand tot Rhodos stad is 22 kilometer en te bereiken via de goede hoofdweg.

Ook de binnenlanden zijn goed bereikbaar dankzij een goede verharde weg die vanaf Kolymbia loopt.

 

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan eens de pagina’s over de mooiste plaatsen op Rhodos of het overzicht van de bezienswaardigheden van Rhodos.

Ook kan je informatie lezen over de plaatsen Faliraki en het historische Rhodos stad.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl