kalithea-info-centrum

 

Het centrum van Kalithea

Eigenlijk is geen Kalithea geen dorp maar meer een verzameling van grote (all inclusive) hotels en andere voorzieningen. Een gezellig dorpscentrum is er dus niet. Echter ligt Kalithea vlakbij het bruisende Faliraki en redelijk in de buurt van Rhodos stad. Daardoor kan je toch gemakkelijk genieten van een gezellig centrum.

Vermaak heeft Kalithea ruimschoots te bieden. Zo zijn er winkeltjes, een groot waterpark, een kermis, wat restaurants en praktische voorzieningen zoals autoverhuur. Verder bieden de resorts veel faciliteiten en vermaak.

kalithea-rhodos-leuke-badplaatsen-vakantiebestemmingen

 

Welke activiteiten kan je doen in Kalithea?

En ook in de verschillende resorts worden allerlei activiteiten aangeboden. Zo zijn er grote zwembaden, soms met verschillende glijbanen. Ook zijn er vaak faciliteiten zoals restaurants, kindervermaak, wellness, winkeltjes, speeltuinen, live muziek en sportmogelijkheden. Van voetbalveldjes tot tennisbanen en van fitnessruimtes tot volleybalvelden. Ook kan je verschillende watersporten gaan doen. Van parasailen tot banaanvaren en van jetskiën tot rennen over het opblaasbare waterparcours.

Snorkelen is ook vrij populair in dit gebiedje. Het water is mooi helder en vaak vrij rustig door de ligging aan de zuidkant van Rhodos. De mooiste snorkelplekken vind je aan het uiteinde van de baai. Hier stopt namelijk het strand en begint een rotsige landtong. Een heerlijke rustig plek met een mooi onderwaterleven.

De historische Kalithea thermen

Een bekende bezienswaardigheid van Rhodos zijn de historische thermen bij Kalithea. Ze liggen tussen de resorts en de badplaats Faliraki. Het is een vrij bekende plek door de baai, de historische gebouwen en doordat het een opnameplek was van twee films. Maar ook vroeger werden de thermen al veel bezocht door bekende en rijke mensen. Om een beeld te krijgen van die tijd, kan je de verschillende foto’s bekijken in de gebouwen.
Verder kan je zwemmen in de mooie baai die bij de thermen horen. Nog steeds is deze verscholen baai een vrij chique plek. Dit is ook te merken aan de vrij chique beachclub die langs de baai staat.

bronnen-kalithea-rhodos-bezienswaardigheden-doen-zien

 

Wanneer je vanaf de ingang van de thermen, links richting de kust loopt, vind je even verderop een prachtige baai. Dit hoort niet bij de thermen maar is zeker een aanrader om een paar uur lekker te zonnen, snorkelen en zwemmen. Ook vind je er een typisch Grieks restaurantje. Een stuk rustiger en goedkoper.

kalithea-strand-rhodos

 

Het mooie strand van Kalithea

Uiteraard is het strand één van de hoogtepunten van een badplaats. In Kalithea is het inderdaad een hoogtepunt want er ligt een mooi zandstrand. Het is bedekt met een combinatie van zand en fijne kiezels.
Het water wordt vrij langzaam dieper waardoor het ook een geschikt strand is voor kinderen. Elk resort heeft een eigen strandgedeelte. De voorzieningen behoren daarom tot het resort waar je verblijft. Dit kan extra praktisch zijn. Bijvoorbeeld wanneer je drankjes wilt bestellen.

Er zijn echter ook strandgedeelten waar geen voorzieningen zijn. Fijn als je even extra rust wilt. Eén van die rustige plekken is het uiteinde van het strand. Hier steekt een landtong de zee in. Langs de landtong ligt een smal strand en allerlei rotsen. Daardoor kan er mooi worden gesnorkeld. Bij rotsen is namelijk vaak meer onderwaterleven dan bij stranden.

Bekijk alvast eens de pagina over de mooie resorts langs het strand.

kalithea-strand-info-centrum

 

Mogelijkheden op het gebied van vervoer

Er stopt meerdere keren per uur een bus bij verschillende haltes. Deze kan je vlot naar plaatsen als Rhodos, Faliraki en Lindos brengen. De bussen zijn goedkoop en rijden geregeld.
Ook kan je een auto, scooter, quad, buggy of fiets huren. Ja ook fietsen is hier mogelijk. De hoofdweg van Kalithea is namelijk vrij vlak en is voorzien van een goed fietspad. Je kan in ongeveer een kwartier naar Faliraki en Rhodos stad fietsen

Verder staan er geregeld taxi’s bij de hotels of kan je een taxi bellen. Ten slotte kan je nog kiezen voor één van de excursies. Daarbij wordt je per bus of boot naar allerlei bezienswaardigheden gebracht.

 

Samengevat is Kalithea vooral een vakantiebestemming voor liefhebbers van een all inclusive vakantie. Dankzij de ligging aan de zuidelijke kust en bij Rhodos stad en Faliraki, kan het een praktische plek zijn.

 

 

Benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan eens de pagina’s over de mooiste plaatsen op Rhodos of het overzicht van de bezienswaardigheden van Rhodos.

Ook kan je informatie lezen over de plaatsen Faliraki en het historische Rhodos stad.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl