Chrousos strand
Op zoek naar een strand met veel ruimte en een natuurlijke omgeving? Dan is het Chrousos strand vast en zeker wat je zoekt. Het ligt mooi verscholen in een groen begroeide omgeving en heeft een lengte van ongeveer een kilometer. Meestal is er weinig golfslag wat prettig is tijdens het zwemmen. Ook drukte vind je er weinig, zelfs niet tijdens de zomermaanden. Dit komt met name doordat dit strand niet bij een dorp ligt en er weinig activiteiten zijn. Langs het strand is wel een restaurantje te vinden. Watersportbedrijven of ligbedden zal je hier niet vinden.

Dit strand ligt bij het plaatsje Tavari in het westen van Lesbos. Parkeren kan langs de enige weg die naar dit stukje kust leid.

chrousos-strand-lesbos-mooiStrand bij Skala Eressou

Bij dit plaatsje ligt een mooi zandstrand. Het strand onderscheid zich dankzij de diverse restaurantjes op palen die vrijwel op het strand staan. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Anderzijds kan je er hierdoor weer wat minder rust ervaren. Op sommige gedeelten kan je ligbedden en parasols huren. Ook kan er worden gezeild of enige andere watersporten worden gedaan. Houd je van rust, dan kan je het het gedeelte van het strand kiezen dat net buiten Skala Eressou ligt. Daar vind je ook wat kleinschalige hotels.

skala-eressou-mooie-stranden-lesbosStrand bij Petra
Het Anaxos strand bij de plaats Petra is netjes en heeft een afwisselend landschap dankzij bomen, rotspartijen en restaurantjes. Er ligt een boulevard langs het strand waardoor een wat minder rustig gevoel kan ontstaan. Wel hangt er een rustige sfeer, dus de meeste mensen hebben weinig last van de restaurantjes.
Voor dit gedeelte van de kust is meestal weinig golfslag, wat fijn is tijdens het zwemmen. Ter vermaak zijn er verschillende watersporten te beoefenen.

Toiletten, douches en parkeerplaatsen zijn hier ook te vinden. Op het grootste gedeelte van het strand staan (niet-verplaatsbare) parasols.

petra-lesbos-griekenland-badplaatsen-vakantieAmpelia strand bij Anaxos

Wil je toch liever meer rust? Dan kan je kiezen voor een ander strand in de buurt van Anaxos, het Ampelia strand. Het zandstrand wordt weinig bezocht door toeristen, met name door het lage aantal voorzieningen. Ook de soms wat sterkere wind, ten op zichtte van  andere stranden kan bijdragen aan de lagere populariteit. Ondanks deze nadelen is het strand mooi gelegen, is het bedekt met zand en stenen. Je vind je er één restaurantje en een paar ligbedden.

Anaxos is gelegen in het noorden. Vanaf Anaxos kan de hoofdweg richting Skoutaros worden genomen. Vlak na een kerk, loopt er aan de rechter kant van de weg, een bochtige weg naar het strand.Strand bij Tarti

De plaats Tarti bied je een leuk afwisselend strand. Hierdoor kan je kiezen wat het meest bij je past. Gezelligheid met ligbedden en restaurants of juist ruimte en meer rust. Er is voor ieder wat wils. Bij de uiteinden van het strand zijn er rotspartijen in het water, wat leuk is voor snorkelaars. Ook zorgt dit voor een mooi besloten gevoel van het strand van Tarti.

Doordat dit strand bij een plaats ligt, zijn er vele voorzieningen. Ook op het strand zijn voorzieningen zoals douches, toiletten, verhuur van ligbedden en parasols en watersportbedrijven. Bootjes voor de kust zorgen voor een leuk uitzicht om eens rustig te bekijken vanaf je ligbed.Strand bij Agios Isidoros
Het Agios Isidoros strand heeft als nadeel dat het bestaat uit ronde kiezelsteentjes. Echter heeft dit juist we weer als voordeel dat je minder last hebt van zand in je spullen. Ook worden de steentjes minder warm om over heen te lopen, in vergelijking met zand. Op sommige gedeelten ligt wel zand als bodembedekker.
Dit strand is vaak heerlijk rustig, ook in de zomer. Verder kan je er op sommige plekken gratis parasols, douches en ligbedden gebruiken. Bij deze strandgedeelten zijn ook meerdere restaurantjes te vinden.
Op andere stukken staan geen voorzieningen en is het daarom vaak nog rustiger. Voor of na een dagje strand, kan je dag gecombineerd worden met een bezoek aan het Ouzo museum. Dit leuke museum ligt bij een voormalige Ouzo-distilleerderij in het bijbehorende plaatsje Agios Isidoros. Een bezoek is gratis.

Dit plekje ligt in het zuiden van Lesbos, op zo’n 2 kilometer van Plomari.Agios Ermogeni

Bij het dorpje Agios Ermogeni liggen meerdere strandjes mooi omringd door rotsten en begroeiing. Leuk voor liefhebbers van het “echte” Griekenland en natuur. De mooie zandstrandjes zijn geliefd bij zowel inwoners als toeristen. Het dorpje is klein en ligt in het zuid oosten. Een fijne plek om tot rust te komen en te genieten van de mooie zee.

mooie-stranden-lesbos-rustig-snorkelenStrand bij Nyfida

Dit strand is langgerekt en biedt je een heerlijke rust. Vele gedeelten zijn zeer rustig en bieden een natuurlijke omgeving zonder parasols en watersporten. Zoek je toch wat meer gezelligheid? Dan kan je op het gedeelte bij het dorpje gaan liggen. Hier vind je wel parasols, ligbedden, douches en een paar restaurantjes. Dankzij de bomen die langs het strand staan, zijn er zelfs natuurlijke schaduwplekken.
De bodembedekking bestaat voornamelijk uit zand, maar je vind er ook wel wat takken en steentjes. Het strand kan wat rommelig overkomen. Ook door de wat achterstallige omgeving.Strand bij Tarti
In het zuid-westen van het eiland ligt het plaatsje Tarti. Leuk gelegen in een baai met groene heuvels er om heen. Langs het dorpje ligt een mooi en gezellig zandstrand. Niet zo breed maar wel lang. Hierdoor valt de drukte vaak mee en kan je kiezen voor een gedeelte met of zonder ligbedden en parasols.
Het water is vaak rustig, mede doordat het strand in een baai ligt. Doordat het water vrij langzaam dieper wordt, kunnen ook kinderen hier veilig genieten van een frisse duik. Ter afwisseling van de dag, kan je kiezen om een waterfiets of kano te huren.

Je kan kiezen voor het wat drukkere gedeelte bij het dorp, of juist voor het rustige gedeelte zonder ligbedden richting de zijkant van de baai. Hier liggen in de buurt van de mooie rotspartijen, waar prachtig gesnorkeld kan worden. Het eerste gedeelte van de zeebodem bestaat hier uit een grote vlakke rotsplaat, wat zorgt voor een mooi gezicht.
Dankzij de gezellige sfeer, grote hoeveelheid ruimte en vooral de mooie omgeving, is dit voor veel mensen één van de mooiste stranden van Lesbos.Kagia strand

In het noorden van het eiland vind je het Kagia strand. Dit stukje kust is zeker geen doorsnee strand. Het is namelijk een smal kiezelstrand, met twee rijen bomen. Hierdoor zijn er veel ruime schaduwplekken, vlakbij het rustige water. Ook de auto’s staan vrij dichtbij het auto geparkeerd. De korte afstanden zijn praktisch voor mensen die wat minder ter been zijn. Dit strandje is niet zozeer mooi, maar wel praktisch.

Langs het kiezelstrand vind je een tavernes, een douche en kleedhokje Verder is het er rustig, zelfs in de zomermaanden. Dankzij de rotsen aan de beide uiteinden van het strand, kan er hier ook mooi gesnorkeld worden.Naturistenstrand bij Skala Eressos

Bij het dorpje Skala Eressos in het westen van Lesbos, ligt ook een naturistenstrand. Het grenst aan het “Normale” strand maar is afgescheiden door wat bomen en rotsen. Een mooi strand vlak bij het gezellig plaatsje. Veel toerisme zal je hier nog niet vinden. Wel het typische Griekenland met leuke restaurantjes.

skala-eressou-mooie-stranden-lesbosStrand bij Vatera

Bij de plaats Vatera ligt een strand van wel 10 kilometer lang. Dankzij het grote oppervlak vind je er rustige stukken waar maar weinig mensen komen. Hier kan je dan ook gerust naakt zonnen of zwemmen. Voorzieningen vind je er niet, maar wel een heerlijke rust. Langs het strand liggen steile heuvels met een mooie begroeiing.Naturistenstrand bij Molyvos

In het noorden van Lesbos ligt de plaats Molyvos. Ten westen van de plaats ligt een smal en lag gerekt zandstrand. Dit strand wordt naturisten gebruikt. Het is hier vaak lekker rustig, maar voorzieningen vind je hier verder niet. Wel een mooi uitzocht op Molyvos en het kasteel, die beide op een heuvel liggen.

 

 

Strandtip: neem altijd zwemkleding en een handdoek mee wanneer je gaat toeren over het eiland. Tijdens een dergelijke ontdekkingstocht worden namelijk geregeld de mooiste strandjes ontdekt. Ook zonnebrandcrème, beschutting tegen de zon, voldoende water en wat (zout) eten is van belang.

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over bezienswaardigheden, de voornaamste badplaatsen op Lesbos en de hotels.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl