Griekenlandontdekker » Kreta » Koutouloufari

Koutouloufari vakantie informatie

Houd je van een rustige Griekenland vakantie midden in de natuur? Dan kan het Griekse dorp Koutouloufari een leuke bestemming voor je zijn. Gezelligheid, diverse restaurants en leuke winkeltjes kan je hier vinden. Maar ook rust, natuur en mooie uitzichten over Kreta, Chersonissos en de zee. Op deze pagina vind je meer informatie over het vrij authentieke Koutouloufari.

koutouloufari-kreta-plaats-hotel-rustig

Ligging van Koutloufari

Wat met name opvalt aan dit Griekse dorp, is de bijzondere ligging. Het ligt namelijk niet direct aan de kust. Het ligt op een helling van de berg Charakas waardoor het dorp hoger ligt dan de omgeving. Dit zorgt er voor dat je mooie uitzichten over Kreta hebt en sommige straatjes schuin lopen. De ligging zorgt voor extra sfeer.

Echter kan de ligging ook aan nadeel zijn. Je kan namelijk niet meteen naar het strand lopen en een frisse duik nemen. De afstand tot het strand is twee kilometer. Door het gebrek aan de zee, hebben veel hotels een eigen zwembad. Koutouloufari is met name geschikt voor liefhebbers van rust, natuur en knusse gezelligheid.

Het dorp ligt centraal op het eiland in het noorden. De afstand tot het vliegveld van Heraklion is ongeveer 25 kilometer. Dankzij de centrale ligging op Kreta, zijn veel bezienswaardigheden relatief dichtbij gelegen. Het dorp heeft ongeveer 500 bewoners. Van mei tot eind september komen hier vele toeristen bij. Met name Nederlandse en Belgische toeristen vinden dit een fijne vakantiebestemming. Met name door de rust en anderzijds door de vele activiteiten op slechts twee kilometer afstand.

koutouloufari-kreta-vakantie-dorp-hotel-natuur

Restaurants en winkels in Koutouloufari

Ondanks dat het maar een vrij klein dorp is, zijn er toch divers restaurants te vinden. Een gedeelte hier van ligt rond kleine sfeervolle pleintjes. Ook heb je vanaf bepaalde terrassen mooie uitzichten over de omgeving. De restaurants zijn minder toeristisch dan in badplaatsen. Hierdoor kunnen de prijzen wat lager liggen. Ook vind je er nog meer echte authentieke gerechten, zoals goede Mezes, Kalamares en stoofpotten.

Ook in de latere avond vind je hier nog gezelligheid. Er zijn namelijk verschillende barretjes in het dorp. Echt flink uitgaan kan je in Koutouloufari eigenlijk niet. Jongeren kom je hier daarom weinig tegen.

In het centrum vind je ook verschillende winkeltjes. Je vind ze in sfeervolle en authentieke straatjes versierd met bloemenstruiken. Uitgebreid winkelen kan je hier niet. Daarvoor kan je beter naar plaatsen zoals Chersonissos, Chania of Heraklion.
Tijdens je wandeling door het centrum, kan je eigenlijk ongemerkt naar het dorpje Piskopiano lopen. Een vergelijkbaar dorp. Ook sfeervol, authentiek en gezellig.

kreta-koutouloufari-dorp-berg-vakantie-reserveren

Wat te doen in Koutouloufari?

Dit Griekse vakantiedorp is met name geschikt voor rustzoekers. Je kan er even lekker ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Lekker zonnen, zwemmen in het zwembad en wandelen door het dorp. Bezienswaardigheden of activiteiten zal je er verder weinig vinden. Wil je toch een activiteit gaan ondernemen? Dan kan je bijvoorbeeld:

• naar een strand in de omgeving
• Chersonissos ontdekken
• dagje Heraklion of Chania
• het kleine kerkje bekijken
• boek een dagexcursie in het dorp
• een excursie boeken met een boot
• naar de opgravingen van Knossos
• wandelen over de berg
• naar het zee aquarium in Chersonissos
• paardrijden voor de natuur

excursies-kreta-wat-doen-bezienswaardigheden

Het oorspronkelijke dorp Chersonissos ligt niet aan de kust maar op de berg bij Koutouloufari. Tijdens de zomermaanden wordt er elke maandag een Griekse avond georganiseerd in dit dorpje. Veel mensen vinden dit zeker de moeite waard om tijdens de vakantie eens mee te maken. Van te voren reserveren wordt geadviseerd. Het ligt op enkele kilometers. Onderweg kom je eerst het dorpje Piskopiano tegen. Beide dorpjes zijn op loopafstand.

Je kan de rest van Kreta gaan ontdekken met een taxi of door een auto, fiets of scooter te huren. In het dorp zijn verschillende verhuurbedrijven. Vanuit Chersonissos kan je vele activiteiten gaan ondernemen. Hier is ook de buslijn te vinden naar badplaatsen en bezienswaardigheden in de omgeving.

 

Stranden bij Koutouloufari

In het dorp zijn uiteraard geen stranden omdat het niet aan de kust ligt. De dichtst bij zijnde stranden liggen in Chersonissos. Echter zijn deze vrij smal en vaak druk. Daarom kan het handig zijn om naar de stranden bij bijvoorbeeld Anissaras, Malia of Stalis te gaan.
Onderweg kom je soms ongemerkt mooie “onontdekte” strandjes tegen. Deze liggen vaak aan de smallere zijweggetjes die richting de kust lopen. Zo’n rustig strandje kan leuk zijn ter afwisseling.

koutouloufari-kreta-hotel-boeken-vakantie

Hotels in en rond Koutouloufari

De hotels die je hier zult vinden, passen bij het dorp. Jongeren hotels en grote all inclusive resorts zal je hier namelijk niet tegen komen. Ook de hotels zijn gericht op een rustige vakantie. De meeste hotels bestaan uit appartementenhotels. Meestal met een zwembad omdat de zee niet meteen onder handbereik is.

Via de onderstaande fotoknoppen vind je hotels in en rond Koutouloufari. Via de volgende link vind je uitleg over bezienswaardigheden of de voornaamste plaatsen op Kreta.

Vakantie Kreta