zakynthos-stad-vakantie-informatie-centrum

 

Het leuke centrum van Zakynthos stad

Het centrum van Zakynthos stad ligt in de straten rondom de grote baai. Je vindt er diverse winkelstraten met allerlei soorten winkels. Aan de winkels merk je nog steeds de Italiaanse invloed uit het verleden. Veel winkels bieden namelijk trendy en stijlvolle artikelen aan. Zo vind je er bijvoorbeeld schoenmakers, antiekwinkels en chique interieurartikelen.

Ook liggen er in het centrum mooie pleinen omringd door stijlvolle restaurants, kerken en oude gebouwen. Ook aan de restaurants merk je dat het geen toeristische stad is. Je vindt er bijvoorbeeld wat meer typisch Griekse gerechten op de menukaart. In restaurants in toeristische plaatsen wordt de menukaart soms wat algemener gehouden voor de toeristen.
Ook de winkels zijn wat meer op het dagelijks leven gericht. Maar wees gerust, er zijn nog gerust toeristenwinkels waar je leuke souvenirs kunt scoren.

zakynthos-stad-informatie-centrum-bezienswaardigheden

 

De stad ligt rondom een grote baai. In deze baai ligt de enige grote haven van het eiland. Er liggen allerlei soorten boten, wat een leuk gezicht is vanaf de lange wandelboulevard. Van kleine vissersbootjes tot grote cruiseschepen en van toeristenboten tot vrachtschepen. Vanuit de haven vertrekken dagelijks diverse excursieboten. Onder andere naar het Griekse vaste land.

 

 

Je kan de stad ook gaan ontdekken vanaf een fiets. Eventueel zelfs met een Nederlands sprekende gids. Zo kan je lekker uitwaaien en ondertussen hoor je leuke weetjes over de stad. Je kan zelfs kiezen tussen een gewone fiets of een E-bike. Via de onderstaande fotoknop, vind je meer informatie over fietshuur en fietstours in Zakynthos stad.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

De stranden bij Zakynthos stad

In het centrum vind je slechts enkele kleine strandjes. Deze zijn bedekt met zand en kiezels. Deze smalle strandjes liggen voorbij de haven. Wel staan er goede kleedhokjes en toiletten. Voorzieningen zoals parasols en watersporten zal je er niet vinden. Het strand is namelijk rustig en wordt voornamelijk gebruikt door bewoners. Het water is er vaak rustig en zeer helder.

Voor de mooie stranden zal je naar badplaatsen in de omgeving moeten gaan. Hier vind je mooie zandstranden. Het eiland staat bekend om de vele mooie stranden. Ben je een echte strandliefhebber, dan is Zakynthos stad misschien geschikter voor alleen een dagje uit.

 

Bezienswaardigheden in en rond Zakynthos stad

Vanuit de haven vertrekken dagelijks diverse boten waarmee je een leuke dagtocht kan maken. Je kan bijvoorbeeld naar het bekende scheepswrak waar het eiland bekend om staat. Of neem een kijkje bij de Blauwe Grotten. Onderweg krijg je vaak een lunch aan boord en wordt er gestopt in een baai om te zwemmen en snorkelen.
Ook kan je vanuit de haven naar het Griekse vaste land. Een veerboot kan je naar het district Peloponessos brengen in het zuiden van Griekenland.

Een leuke bezienswaardigheid is het kasteel dat op de Bochali heuvel staat. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en het eiland. Bij het kasteel vind je ook terrassen met mooie uitzichten.
In het centrum zijn de winkelstraten en het Solomos plein en St. Marko’s plein de hoogtepunten. Ook de nougatfabriek I Zakynthos is leuk om te bezoeken. Je vindt het interactieve museum bij het Solomos plein. Bezienswaardigheden zijn:

• het kasteel boven de stad
• Solomos plein
• haven
• Lofos Strani park met historisch amfitheater
• winkelstraten
• nougatfabriek “I Zakynthos
• Agios Dionysos kerk
• excursies vanuit de haven

zakynthos-stad-zante-vakantie-informatie

 

De ligging van de hoofdstad

Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland en ligt in het zuidoosten. Het enige vliegveld van het eiland, ligt op enkele kilometers.
De stad heeft ongeveer 12.000 inwoners en wordt door de Grieken Chora genoemd. In 1953 is de stad getroffen door een zware aardbeving. Daarbij zijn helaas veel gebouwen zwaar beschadigd geraakt. Gelukkig is een gedeelte wel weer hersteld. Ook nieuwe gebouwen worden in een vrij authentieke stijl gebouwd. Hierdoor heeft de stad toch nog een wat historische sfeer.

De stad is sfeervol gelegen tussen de bergen en in een grote baai. Dit in combinatie met het weinige toerisme en mooie gebouwen, maken de stad tot een fotogeniek geheel.

zakynthos-stad-griekenland-vakantie-boeken

 

Uitgaan in Zakynthos stad

Het eiland is niet de beste vakantiebestemming voor uitgaanspubliek. Dat is in de hoofdstad niet erg anders. Ook in Zakynthos stad is het uitgaansleven maar beperkt. Er zijn wel leuke barretjes maar discotheken zijn er maar weinig. Hierdoor is het geen geliefde badplaats voor jongeren. Wil je flink uitgaan, dan kan je beter naar plaatsen als Laganas en Alykes. In Laganas vind je met name Engelse jongeren. Heb je daar minder zin in? Dan is een ander Grieks eiland geschikter. Zoals bijvoorbeeld Kos stad of Chersonissos.

 

 

Via één van de fotoknoppen kan je kijken welke hotels er in de stad te vinden zijn.

Of bekijk de handige informatiepagina’s over de leukste badplaatsen op Zakynthos of het overzicht van bezienswaardigheden op Zakynthos.

Via de onderstaande links kan je per reisaanbieder zien welke vakanties je zoal kan boeken rond Zakynthos stad.

 

Reviews

Nettie op 27-03-2022
"Leuke stad"

De hoofdstad van het eiland is relatief klein waardoor je er geen drukgevoel hebt. Ook zijn er niet zoveel toeristen. Wij vonden de gezellige rust wel fijn. We hebben de stad twee keer een dag bezocht.

Mariel op 23-03-2022
"Hier vind je nog het echte Griekenland"

Het grote toerisme heeft Zakynthos stad gelukkig nog niet echt bereikt. Daardoor vind je er nog de echte Griekse cultuur. Dat is op de rest van het eiland vaak ook nog wel zo vonden wij. De prachtige baaien vonden wij het hoogtepunt.

Deel jouw Zakynthos stad-ervaring en tips!

© 2023 Griekenland Ontdekker.nl