athene-griekenland-informatie-vakantiebestemming

 

Monastiraki
In het centrum van de stad, vind je de gezellige wijk Monastiraki. Een levendige wijk in het oude gedeelte van de stad, Hierdoor vind je er vele historische gebouwen, wat zorgt voor een leuke sfeer. Ook hier vind je een metrostation. Tijdens de aanleg er van, zijn diverse historische voorwerpen gevonden. Deze zijn tentoongesteld in het metrostation.

Op het centrale plein in de wijk, het Monastirakiplein, vind je vaak muzikanten en straatartiesten. Ook leuk om eens te bekijken vanaf de terrasjes. Op het Avyssinia plein, worden geregeld vlooienmarkten gehouden. Ook vind je er vaak marktkramen en andere straatverkopers. Rond het plein vind je diverse barretjes en antiekwinkeltjes.

athene-vakantie-informatie-bezienswaardighedenPlaka wijk

Eén van de meest toeristische wijken in Athene is Plaka. Gelegen achter de Akropolis rots, gezien vanaf de kust. De Plaka wijk is zo toeristisch dankzij de leuke gekleurde huisjes en wirwar van klein straatjes. Je vindt er diverse winkeltjes en terrasjes. Ook vind je hier de enige kathedraal van de stad.
De wijk is grotendeels autovrij waardoor je er ongestoord door de kleine straatjes kunt wandelen. Ook hoogbouw is er niet te vinden. Dat is een opvallend feitje dat geldt voor de hele stad, er is weinig hoogbouw.

plaka-wijk-athene-vakantie-informatieAnafiotika wijkje

Een leuk en rustig buurtje is de Anafiotika buurt. Je vindt hier een stuk minder toeristen, maar des te meer nog het echte Griekenland. De bouwstijl hier is anders dan in de rest van de stad. Dit komt doordat het oorspronkelijk is gebouwd door bewoners van het eiland Anafie, waar een andere bouwstijl werd gebruikt. Deze mensen kwamen werken op het vaste land en bouwden hier een mini staatje.
Je vindt het Anafiotika tussen de Plaka wijk en het Akropolis, gelegen op een zijde van de heuvel.

anafiotika-wijk-athene-citytrip-informatieWinkelgebied Ermou

Wanneer je even lekker wilt shoppen, kan je terecht in de wijk Ermou. In deze wijk vind je het grootste winkelgebied van de stad. Geen kleine toeristenwinkeltjes, maar juist grote bekende kledingwinkels. Een vrij onverwacht nadeel; het is één van de duurste winkelstraten van Europa. In de zijstraten van de hoofdstraat, vind je de goedkopere winkels. Authentieke winkelstraatjes zoals in veel Griekse badplaatsen, zal je hier wat minder vinden. In de Ermou wijk zijn vooral brede en rechte winkelstraten.

wijken-athene-buurten-beschrijving-vakantieGkazi

Deze wijk heeft een hippe en levendige uitstraling. Dit is ook te zien aan de mensen die er rondlopen. Je vindt er diverse cafés en terrassen. Ook kan je een kijkje nemen in een oude gasfabriek, waar je tegenwoordig trendy horeca, theater en exposities kunt vinden.
Tussen de wijk Gkazi en de haven, ligt een lange grote weg. Hier vind je diverse grote clubs, waar ook geregeld bekende Griekse artiesten optreden.Glyfada

Een mondain stukje kust vind je in de wijk Glyfada. Een moderne wijk waar de chiquere Grieken graag komen. Je vind er overdekte winkelcentra waar je even kan ontsnappen aan de warmte. Of geniet juist van het strand en de jachthaven. Tussendoor kan je terecht bij de vele restaurants en bars. Ook ’s avonds is hier veel levendigheid.

wijken-athene-luxe-glyfada-strand-vakantieKolonaki

Wanneer je van musea houd, is de wijk Kolonaki een aanrader. Je vind er namelijk de volgende musea:

• Benaki museum (historisch museum)
• Museum voor Cycladische Kunst
• Theatermuseum
• Griekse kleding museum
• Byzantijnse museum
• Oorlogsmuseum

Naast de diverse musea vind je in de Kolonaki wijk ook verschillende chique winkelstraten. Met winkels van bekende chique merken, maar ook juist leuke onbekende boetiekjes. Daarnaast vind je er een groot aanbod van sieraden. Tussendoor kan je even uitblazen bij één van de vele barretjes en restaurantjes. ’s Avonds is er ook genoeg te beleven in deze wijk. Er zijn namelijk verschillende (exclusieve) uitgaansgelegenheden.

Een klein kabeltrammetje kan je vanuit de wijk, naar de top van de Lycabettus heuvel brengen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het wijd verspreide Athene. Ook ligt er een openluchttheater waar geregeld voorstellingen zijn. Voor een bijzonder avondje uit eten, kan je kiezen voor het restaurant op de top van de heuvel. Dankzij het uitzicht zal je zeker genoeg te praten hebben tijdens het eten.

kolonaki-wijk-athene-vakantie-informatie-buurten


 

Piraeus
De haven ligt in de wijk Piraeus. Niet zo zeer een gezellige wijk, maar wel een wijk waar je het echte Griekenland kunt zien. Vanuit de haven kan je vertrekken naar diverse bestemmingen, waaronder verschillende Griekse eilanden. Ook vind je er één van de meest belangrijke musea van Griekenland, het Archeologisch Museum. Na de drukte van de stad, zijn de terrassen met uitzicht op zee leuk ter afwisseling.

piraeus-athene-haven-vakantie-citytrip-informatie

 

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels in Athene. Via de volgende links vind je informatie over bezienswaardigheden in Athene en algemene toeristische informatie over de stad.

 

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl