molyvos-lesbos-centrum

 

Het idyllische Molyvos is één van de grootste plaatsen van Lesbos en daarmee een perfecte locatie voor wie op zoek is naar authentieke en gezellige bestemming. Met een gezellige haven, talloze restaurants en kleine steegjes vind je hier alle ingrediënten voor je vakantie in Griekenland. Door de ligging op een heuvel helling ontstaat nog net even een extra stukje sfeer.
Verken het eiland vanuit deze charmante badplaats of kom juist helemaal tot rust aan zee.

 

Het sfeervolle centrum van Molyvos

Het centrum van Molyvos is uitermate geschikt om doorheen te wandelen, want de natuurstenen gebouwen en traditionele kenmerken zorgen voor een gezellige sfeer. Anders dan in veel andere badplaatsen, vind je hier geen hoge gebouwen waardoor Molyvos een authentieke uitstraling geeft. Je vindt in het centrum een aantal markten en souvenirwinkels, maar bovenal veel restaurants waar je allerlei Griekse gerechten kunt proberen.

Onderaan de heuvel vind je de kust met het strand en een haventje. Hier kan je leuk wandelen en bijvoorbeeld plaats nemen bij één van de visrestaurants.

Doordat dit één van de grotere badplaatsen van het eiland is, heeft het centrum een ruim aanbod van winkeltjes en restaurants.
Ondanks de ligging op een rotsige heuvel, is het centrum opvallend groen. Er zijn diverse bomen en planten tussen de gebouwen.

molyvos-lesbos-informatie

 

Het natuurlijke strand van Molyvos

Je vindt op Molyvos een strand dat voornamelijk uit kiezels bestaat en dat wordt omringd door allerlei hotels en restaurants. Op het strand vind je verder parasols en ligbedden. De stranden van Molyvos zijn uitermate geschikt voor watersport. Zo kun je hier waterskiën, parasailen, snorkelen, of probeer niet te vallen tijdens een ritje met de bananenboot.

Doordat het centrum op de heuvel is gebouwd, ligt er niet zoveel bebouwing rond het strand. Daarnaast is er vrij veel begroeiing achter het strand. Door deze twee factoren, heerst er een extra ontspannen en natuurlijke sfeer op het smalle maar langgerekte strand.

Je kunt ook genieten van stranden in de omgeving. Als je op zoek bent naar een zandstrand, kan je afreizen naar het nabijgelegen Anaxos of Petra. Maar ook het strand van Eftalou is een echte aanrader. Je vindt hier, net als in Molyvos, een kiezelstrand, maar er wordt gezegd dat de warmwaterbronnen die je hier vindt een helende werking hebben.

Via de volgende pagina vind je de hotels in Molyvos.

molyvos-lesbos-strand

 

De bezienswaardigheden van Molyvos

In dit overzicht kan je ontdekken welke bezienswaardigheden zoal in en rond de badplaats kunt zien tijdens een vakantie. Zo hoef je geen mooie plekken te missen.

De drie kerken
Het centrum krijgt een extra authentieke sfeer dankzij de drie kerken. Het gaat om drie post-Byzantijnse kerken, de Agios Panteleimon, Agia Kyriaki en TaxiarchesHet mooie kasteel

Breng in Molyvos zeker een bezoek aan het kasteel. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de badplaats. Het kasteel bevindt zich boven aan de heuvel en je ziet hier de invloeden terug van de Byzantijnen, Venetianen, Ottomanen en Catalanen die hier door de jaren heen aan de macht zijn geweest.
Het bouwwerk is relatief goed behouden gebleven en biedt mooie uitzichten over de omgeving.

molyvos-lesbos-bezienswaardighedenHet historische stadhuis

Een ander interessant historisch bouwwerk is het stadhuis. Het gebouw kan leuk zijn om eens langs te lopen. Mede doordat je het ook van binnen kan bekijken. Tegenwoordig is er een historische museum in gevestigd met een ruime collectie. Zo kan je er objecten zien als potten, gereedschap, keramiek en munten.De kunstgalerij

In een 18e eeuws herenhuis in het centrum van de stad, is tegenwoordig een kunstgalerij gevestigd. Je kunt er een ruime collectie moderne schilderijen en beelden zien. Het museum kan even een leuke afwisseling bieden tijdens een vakantie vol zon, zee en strand.Bezienswaardigheden in de omgeving

Ook in de omgeving zijn uiteraard allerlei mooie plekken te ontdekken. Mede dankzij de ligging van Molyvos, zijn meerdere bezienswaardigheden vlot te bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld het Versteende Woud van Lesbos bezoeken of een bezoek brengen aan Skala Sykaminia. Ook Mytilini, de hoofdstad van het eiland en één van de oudste steden van het land, ligt niet ver uit de buurt.

 

molyvos-lesbos-centrum-info

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Lesbos en de diverse leuke badplaatsen op Lesbos.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl