griekenland-informatie-toerisme-zwembad

 

Kos-stad

Centraal op het eiland ligt aan de kust de hoofdstad Kos-stad. De historische stad is het toeristisch middelpunt van Kos en dat is zeker niet voor niets. De stad zit boordevol historie en gezelligheid. De havenstad bestaat uit leuke pleintjes, gezellige winkelstraatjes en een mooie historische haven vol excursieboten en vissersbootjes. Ook de vele typische Griekse producten in de markthal zijn leuk om te bekijken. Je vindt de markthal aan het centrale plein in de stad.

bezienswaardigheden-kos-griekenland-vakantie-informatie

 

Niet alleen over het eiland maar ook door de stad liggen goede fietspaden waardoor er gemakkelijk de hele stad verkent kan worden. Fiets bijvoorbeeld over het nieuwe fietspad langs het grote kasteel bij de ingang van de haven. Of fiets door de buurten rondom het centrum en zie het echte Griekse leven. Ook zijn hier de wat minder toeristische restaurantjes en de meeste hotels te vinden.

Via de volgende pagina vind je meer informatie over de hoofdstad: Kos stad informatie. Of bekijk alvast eens de hotels in de stad.


Mastichari

Een kleine badplaats vol mogelijkheden, dat is Mastichari. Het heeft een historisch centrum met diverse restaurantjes, terrasjes en leuke straatjes. Vanaf Mastichari kan de overtocht gemaakt worden naar het eiland Kalymnos. Een leuk eiland voor een dagtocht. Bij de badplaats ligt een mooi en lang zandstrand. Goed bereikbaar en op slechts tien kilometer van de luchthaven en op 25 kilometer van Kos-stad.

Via de volgende link kan je alvast eens de hotels in Mastichari bekijken.


Psalidi

Op enkele kilometers van Kos-stad ligt de badplaats Psalidi. Deze badplaats is minder te vergelijken met de andere badplaatsen aangezien het voornamelijk bestaat uit all-inclusive resorts. Er zijn hierdoor minder restaurants te vinden. Wel kan hier uitstekend een auto, scooter, quad of fiets gehuurd worden.

Ook is het een geschikte plek om te snorkelen, te leren duiken of het natuurgebied in te trekken. Het strand is voornamelijk bedekt met kiezels waarbij het water al vrij snel dieper wordt. Psalidi is met name bestemd voor liefhebbers van een rustige vakantie in een luxe hotel of all-inclusive resort.

Via de volgende link kan je alvast eens handig de hotels in Psalidi bekijken waar je zoal kan verblijven.


 

 


Kardamena

Populair bij zowel gezinnen als uitgaanspubliek is de badplaats Kardamena. Mede dankzij het gezellige centrum, bruisende uitgaansleven, vele voorzieningen en mooie stranden. In het bruisende centrum vind je diverse winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Dit trekt onder andere Engelse toeristen aan. Mede deze groep kan als nadeel hebben dat ze in de late uurtjes nogal luidruchtig kunnen zijn. Het is één van de meest levendige plaatsen van Kos.

Uit eten kan je in de vele restaurants die je verdeeld door de plaats vind. Zo kan je kiezen voor een sfeervol plekje in de haven of juist meer in het centrum. Net als in veel andere badplaatsen, kan je hier ook een auto, scooter, quad of fiets huren. Fietsen is een leuke manier om vee te zien. Echter zijn de wegen wel wat glooiend. Ook kan je kiezen voor de bus, die je bijvoorbeeld naar Kos-stad kan brengen.

Overdag kan je genieten van de vele mooie zandstranden die in en rond Kardamena zijn te vinden. Via de volgende link kan je alvast eens hotels in Kardamena bekijken. Leuk voor de vakantie voorpret.

mooiste-badplaatsen-kos


Tigaki

Op circa 10 kilometer van Kos stad, vind je het badplaatsje Tigaki. Een gezellig dorpje dat vooral leeft van het toerisme. Het is een veel bezochte badplaats, met name door het lange en brede zandstrand. De voorzieningen rond het nette zandstrand zijn goed. Dankzij de grootte van het strand, zal de drukte zich snel verspreiden.

Nadelen van Tigaki kunnen zijn, dat er één dorpskern is en verder langs het strand weinig bebouwing is. Afgezien van af en toe een groot hotel. Ander nadeel kan zijn, dat er in de dorpskern weinig Griekse sfeer meer hangt door de focus op het toerisme. In het dorpje vind je diverse restaurants, barretjes, winkels en voorzieningen zoals een apotheek. Ook autoverhuurbedrijven en fietsverhuurbedrijven zijn er te vinden. Voor jeugd is deze plaats minder geschikt, er zijn namelijk weinig uitgaansgelegenheden.

Net voorbij Tigaki vind je een zoutmeer en een natuurgebied. Leuk om langs te gaan tijdens een fietstocht of wandeling. Voordeel van de plaats, is de kort afstand tot Kos stad. Dankzij de busverbinding en fiets-, scooter- en autoverhuur is de stad makkelijk bereikbaar.

Via de volgende link kan je alvast eens verschillende hotels in Tigaki bekijken. Zo krijg je een extra goed beeld van de plaats en accommodaties waar je zoal kan overnachten.

tigaki-strand-kos-vakantie-informatie


Marmari

Net voorbij Tigaki, ligt het badplaatsje Marmari. Een rustige plaats met mooie zandstranden. Ook vind je er vele restaurants. Winkels en uitgaansmogelijkheden zijn er wat minder te vinden. Marmari is één van de kleinste toeristische plaatsen op Kos, maar is een fijne plek voor een rustige, ontspannen vakantie.

Doordat Marmari centraal is gelegen op het eiland, is het een praktische uitvalsbasis om Kos Verder te verkennen. Zo ligt bijvoorbeeld Kos-stad op 13 kilometer afstand en het vliegveld op 12 kilometer. Er zijn meerdere verhuurlocaties van auto’s, scooters en fietsen in het dorp.

Omdat er relatief weinig voorzieningen in het dorpje zijn, vind je vooral grote hotelresorts rond Marmari. Op deze resorts vind je diverse voorzieningen zoals sportfaciliteiten en entertainment. Marmari, klein als dorp, maar groot dankzij het strand. Via de volgende link kan je alvast eens handig de hotels in Marmari bekijken.

marmari-badplaats-kos-vakantie-informatie


Kefalos

Het badplaatsje Kefalos staat met name bekend om het mooie zandstrand en de fijne rust. Kefalos ligt in het zuidelijke gedeelte van het eiland, in het minder toeristische gedeelte van Kos. Het is één van de wat meer rustige vakantie plaatsen op Kos. Niet alleen vind je hier wat meer rust, ook vind je er meer begroeiing. Dit zorgt voor een leuke sfeer.

In het dorp Kefalos vind je toeristen, maar er heerst nog maar in beperkte mate een toeristische sfeer. Hierdoor kan je er nog het “echte” Griekenland zien. Eigenlijk ligt de plaats Kefalos hoger gelegen op een heuvel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de groene omgeving. Maar ook in de lager gelegen baai vind je voorzieningen zoals restaurantjes, wat winkeltjes en huurmogelijkheden van vervoersmiddelen zoals een auto, fiets of scooter. Op het strand kan je onder andere kano’s, waterfietsen, ligbedden en parasols huren.

Naast het strand in de baai, vind je in de omgeving ook Paradise beach, Kamila beach en Golden beach. Allen mooie zandstranden voor een fijne dag ontspannen.

Tegenover de mooie zandstranden, in de baai, ligt het eiland Kastri. Een klein eiland met daar op een wit kerkje. Dit eiland zorgt voor een mooie aankleding van de omgeving. De voornaamste bezienswaardigheid van het dorp is de Agios Stefanos-basiliek, wat omringd is door mooie stranden.

Via de volgende link kan je alvast eens handig de hotels in Kefalos bekijken.

kefalos-kos-badplaats-vakantie-informatie


 

Zia

Zoek je een authentieke en originele vakantieplek op Kos? Dan kan bergdorp Zia een leuke verblijfplaats zijn. Het staat bekend als één van de mooiste dorpen van het eiland. Je kunt er genieten van de natuur, mooie uitzichten en het authentieke dorp. Ook staat Zia bekend als een mooie plek om de zonsopkomst en zonsondergang te bekijken.

Door de ligging in de binnenlanden is het vooral een plaats voor liefhebbers van een rustige zonvakantie. Er is namelijk uiteraard geen strand en zee. Maar zwemmen kan uiteraard wel bij het hotel waar je verblijft. Zia heeft namelijk verschillende kleinschalige hotels en B&B’s te bieden.
In het dorp zijn restaurantjes, kunstgalerijen, winkeltjes en een grote kerk.

bezienswaardigheden-kos-bergdorp-zia

 

Via de onderstaande links vind je goede reisaanbieders naar Kos. Via de volgende links vind je de pagina’s met informatie over mooie stranden en allerlei bezienswaardigheden op Kos.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl