Griekenlandontdekker » Corfu » Plaatsen op Corfu

Leuke vakantieplaatsen op Corfu

Je vind hier handige uitleg over de voornaamste vakantieplaatsen op het Griekse Corfu. Zo kan je handig de badplaats vinden die voor jouw vakantie geschikt lijkt.

Corfu stad

De hoofdstad van Corfu heet Kekyra of zoals in de volksmond; Corfu-stad. Het is een levendige havenstad met circa 35.000 inwoners. De oude stad vol historie kenmerkt zich door de vele sfeervolle smalle straatjes met aangrenzend hoge huizen. Ook de stijgende trapstraatjes en de vele restaurantjes, barretjes en typische Griekse winkeltjes zijn kenmerkend voor deze gezellige stad. Liever even de drukte ontlopen? Dat kan op de Garitsa boulevard die je langs de haven, de oude vesting en het Esplanada-plein leiden. Of geniet van een uitzicht over de stad vanaf de “oude” of “nieuwe” vesting.

corfu-stad-kerkyra-bezienswaardigheden-informatie

Met name ’s avonds is Corfu levendig en zijn hier vele flanerende Grieken en toeristen te vinden. Laat je verassen door een muziekoptreden op de grasvelden voor de terrassen of door de fraai verlicht baai van Garitsa.
Of laat je verrassen door één van de hoogtepunten van Corfu-stad, de hippe buurt Liston. Hier is het mooie Esplanada-plein te vinden met de vele boogjes (Arcades) en trendy terrassen.

Via de volgende link vind je de pagina met: Corfu stad vakantie informatie.


 

Acharavi

Voor een wat rustigere Griekenland vakantie kan je terecht in de moderne familiebadplaats Acharavi. In het kleine centrum vindt je circa 50 winkeltjes, typische Griekse restaurantjes en terrassen. Het strand bestaat uit zand en kleine kiezels en loopt geleidelijk af. In en om Achavari zijn diverse watersporten te beoefenen, ligt een waterpretpark en zijn opgravingen van Romeinse thermen te vinden.

acharavi-corfu-vakantie-informatie


 

Roda

Liever mooie zandstranden? Dan is Roda een aanrader. Deze kleine badplaats is centraal gelegen en biedt de mooiste stranden van Corfu. Het ligt aan een lange baai met mooie, langzaam aflopende zandstranden welke zelfs beloond zijn met het strandkeurmerk “Blue Flag”. Een prima bestemming voor families met kinderen. Langs het strand kan je flaneren over de boulevard en zijn barretjes, restaurantjes en winkeltjes te vinden. In het oude centrum van Roda vind je nog meer typische Griekse restaurants en winkels met lokale producten.

roda-corfu-badplaats-vakantie-informatie


 

Arillas

In het Noord westen van Corfu ligt de populaire badplaats Arillas. Een gezellig Grieks dorpje op 30 kilometer afstand van de hoofdstad Kerkyra. In het centrum ligt aan het zandstrand een pier wat een mooie plek is om te snorkelen. Ook is hier een mooie baai te vinden met aan het eind krijtrotsen. Handig voor een natuurlijke scrubbehandeling.

Net buiten Arillas vind u aan de hoofdweg de Corfu bierbrouwerij. Deze is dagelijks gratis te bezoeken. Ook kunt u de diverse soorten Grieks bier proeven en bijpassende souvenirs kopen. Ook het strand bij Arillas is en zogenaamd “Blue Flag Beach”. Hierdoor ben je verzekert van een schoon strand, toiletten, strandwachten en andere prettige voorzieningen. Wel vind je aan deze kant van het eiland soms wat meer golfslag.

arillas-corfu-badplaatsen-vakantiebestemming


 

Gouvia

Watersportliefhebbers kunnen terecht in de plaats Gouvia. Geniet van de schitterende, imposante jachthaven met de vele zeilboten. Of bekijk de 18de eeuwse Venetiaanse dokken met de 15 gemetselde bogen. Verder is ook Gouvia een gezellige badplaats. Het heeft een levendig centrum met vrij veel restaurants. En ook uitgaan kan je hier leuk. ER zijn diverse bars en meerdere discotheken. Het strand bij het centrum is een mooi kiezelstrand.

Via de volgende link vind je de pagina met: informatie over Gouvia.

gouvia-corfu-badplaats-vakantie-informatie


 

Dassia

De groene badplaats Dassia ligt in het oosten van Corfu, in de buurt van de badplaatsen Gouvia en Ipsos. Deze badplaats staat bekend om de omgeving met de vele bossen. Dankzij de vele begroeiing kan er mooi, en relatief koel, worden gewandeld in de omgeving.

Dassia is in de zomermaanden een levendige plaats met vele restaurants, bars en winkels. Ook jongeren kunnen hier goed terecht want er zijn verschillende uitgaansmogelijkheden. Naast de diverse (grote) hotels, vind je zelfs een camping in Dassia.

Het strand kan een nadeel zijn. Dat is namelijk smal en bestaat uit zand en kiezels. Wel kan je op verschillende plekken, watersporten gaan beoefenen. Langs het strand vind je op de meeste plekken bomen. Hierdoor kan je vlak bij het water, toch een verkoelend schaduwplekje vinden. Ook vind je er voorzieningen zoals douches, toiletten en strandwachten.

Dassia ligt op 12 kilometer van Corfu-stad, waardoor het vrij snel te bereiken is per auto, scooter, bus, taxi of zelfs per fiets. Dankzij de centrale ligging, is het een een praktische badplaats van waaruit je Corfu verder kan ontdekken. In de directe omgeving zijn weinig bezienswaardigheden. Wel kan je er dankzij de groene omgeving, mooi wandelen, zwemmen en mountainbiken.

dassia-corfu-badplaats-vakantie-informatie


 

Agios Gordios

Eén van de mooist gelegen plaatsen op Corfu is Agios Gordios (Agios Georgios). Het ligt namelijk tegen een prachtig groen begroeide berg aan. Hierdoor ontstaat een fijne besloten sfeer. Langs het dorp ligt een langgerekt zandstrand waar veel activiteit is. Maar anderzijds kan je er ook juist rustige gedeelten vinden, zonder ligbedden en parasols. Langs het strand vind je restaurants, vaak mooi aangekleed met begroeiing. Ook zijn er strandwachten en kan je waterfietsen huren. Aan de uiteinden van het strand, kan mooi worden gesnorkeld langs de bergwanden.

Agios Gordios is een vrij rustig dorpje, waar echter wel de voornaamste voorzieningen zijn te vinden. Hierbij kun je denken aan de typische toeristenvoorzieningen zoals autoverhuur, winkels en restaurants. Voor liefhebbers van uitgaan, is deze plaats minder geschikt. Rustzoekers en gezinnen kunnen er wel een heerlijke vakantie beleven.

agios-gordios-corfu-vakantie-informatie


Kontokali
Op slechts enkele kilometers van Corfu-stad en het vliegveld, ligt het badplaatsje Kontokali. Een kleine badplaats maar wel met alle voorzieningen die je tijdens een vakantie nodig hebt. Het plaatsje ligt tussen Corfu stad en de drukke badplaats Gouvia.

Kontokali heeft niet echt een dorpskern. Het ligt namelijk langs een drukke weg en is daardoor langgerekt. Hierdoor is het geen bijzonder sfeervol dorpje. Veel bezoekers vinden het een wat rommelig plaatsje. Wel kan je er leuk wandelen door de mooie natuur. Bijvoorbeeld naar het plaatsje Potamos.

In Kontokali vind je enkele restaurants en wat cafe’s. Ook is er een (grote) supermarkt, wat kleinere winkels en en goede bakkerij. Voordeel van dit plaatsje kan de niet-toeristische sfeer zijn. Je vind hier nog wat meer het “echte” Griekenland. Ondanks de diverse appartementencomplexen en hotels.


 

Ipsos
Bijna samengegroeid met Dassia, is de toeristische badplaats Ipsos (Ypsos). Je vind hier een uitgebreid uitgaansleven waardoor het een populaire badplaats is voor jongeren. Waaronder veel Engelse jongeren. Buiten de maanden juni, juli en augustus vind je er vooral oudere toeristen en jonge stelletjes.

Dat Ipsos veel bezocht wordt door jongeren, is wel te zien aan de hoeveelheid snackbars en watersportmogelijkheden. Het strand kan een nadeel zijn van Ipsos. Het bestaat namelijk uit kiezels, waardoor waterschoentjes zijn aan te raden. Ook is het slechts enkele meters breed. Houd je echter puur van zonnen op een ligbed en zwemmen? Dan is het strand zeker toereikend. Er zijn diverse douches en toiletten.

In het centrum heerst een gezellige sfeer. Mede dankzij de vee restaurants, barretjes en winkels. Of maak een wandeling langs de haven. Vanaf de pier heb je een mooi uitzicht op de bergen en zee.

ipsos-corfu-vakantiebestemming-badplaats-informatie


 

Barbati
Houd je van rust en heb je weinig voorzieningen nodig? Dan is Barbati misschien wel een geschikte plaats op Corfu. Ondanks de rust vind je verspreid door Barbati wel diverse restaurantjes en wat winkeltjes. Ook kan je er een auto of scooter huren, waardoor het lage aantal winkels en bars geen bezwaar hoeft te zijn.

Het strand bestaat uit kiezels maar is breed en lang. Langs het strand vind je diverse watersportmogelijkheden. Ook kan je ene dagje met een boot mee of zelfs zelf een boot huren. Langs het strand staan ook enkele restaurants.

Het dorpje ligt in het noord-westen op ongeveer 20 kilometer van Corfu stad (Kerkyra). De badplaatsen Ipsos, Nisaki en Dassia liggen op enkele kilometers afstand.

barbati-badplaats-corfu-korfoe-informatie


Paleokastritsa
Qua natuur is Paloekastritsa zeker één van de mooiste badplaatsen van Corfu. Het ligt namelijk verdeeld rond verschillende baaien. Het dorp is omringd door mooi begroeide bergen. Samen zorgt dit voor een hele mooie en rustgevende sfeer. De baaien en stranden zijn een walhalla voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Langs de rotsen is namelijk veel te zien onder water.

Het dorp is geliefd onder toeristen en daarom zijn er voldoende voorzieningen voor een rustige vakantie. Varierend van restaurants tot (toeristen)winkels en van autoverhuur tot excursieaanbieders. Via de volgende link kan je meer informatie vinden over het mooi dorp: Paleokastritsa vakantie informatie.

paleokastritsa-corfu-badplaatsen-vakantie-baai

Via de onderstaande fotoknoppen vind je reisaanbieders van reizen naar Corfu / Korfoe. Via de volgende link vind je handige uitleg over: bezienswaardigheden op Corfu.

Vakantie Corfu
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays