Corfu stad

De hoofdstad van Corfu heet Kekyra of zoals in de volksmond; Corfu-stad. Het is een levendige havenstad met circa 35.000 inwoners. De oude stad vol historie kenmerkt zich door de vele sfeervolle smalle straatjes met aangrenzend hoge huizen. Ook de stijgende trapstraatjes en de vele restaurantjes, barretjes en typische Griekse winkeltjes zijn kenmerkend voor deze gezellige stad. Liever even de drukte ontlopen? Dat kan op de Garitsa boulevard die je langs de haven, de oude vesting en het Esplanada-plein leiden. Of geniet van een uitzicht over de stad vanaf de “oude” of “nieuwe” vesting.

corfu-stad-kerkyra-bezienswaardigheden-informatie

 

Met name ’s avonds is Corfu levendig en zijn hier vele flanerende Grieken en toeristen te vinden. Laat je verrassen door een muziekoptreden op de grasvelden voor de terrassen of door de fraai verlicht baai van Garitsa.
Of laat je verrassen door één van de hoogtepunten van Corfu-stad, de hippe buurt Liston. Hier is het mooie Esplanada-plein te vinden met de vele boogjes (Arcades) en trendy terrassen.

Via de volgende link vind je de pagina met: Corfu stad vakantie informatie. Of bekijk alvast eens de hotels in de stad.


Acharavi

Voor een wat rustigere Griekenland vakantie kan je terecht in de moderne familiebadplaats Acharavi. Het centrum ligt aan de doorgaande weg met verschillende weggetjes die naar het strand leiden. In het kleine centrum vindt je circa 50 winkeltjes, typische Griekse restaurantjes en terrassen. Het tweede gedeelte van het strand ligt langs het strand. Ook hier zijn souvenirwinkeltjes, hotels, restaurants en enkele barren.

Het strand bestaat afwisselende uit gedeelten bedekt met zand of met kiezels. Het water wordt langzaam dieper waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Het strand loopt door tot aan andere stranden, die wat breder zijn. Bijvoorbeeld het strand van het naast gelegen Roda. ’s Avonds heb je er een mooi uitzicht op de zonondergang en ook de bergen van Albanië zijn te zien.

In en om Achavari zijn diverse watersporten te beoefenen, ligt een waterpretpark en zijn opgravingen van Romeinse thermen te vinden. Ook kan je een bezoek brengen aan het museum over de geschiedenis van de regio. Je kunt er zien hoe er vroeger werd geleefd in Acharavi en de omgeving.

Via de volgende link kan je alvast de hotels in Acharavi eens bekijken. Leuk voor de vakantie voorpret.

acharavi-corfu-vakantie-informatie


Roda

Liever mooie zandstranden? Dan is Roda een aanrader. Deze kleine badplaats is centraal gelegen en biedt de mooiste stranden van Corfu. Het ligt aan een lange baai met mooie, langzaam aflopende zandstranden welke zelfs beloond zijn met het strandkeurmerk “Blue Flag”. Een prima bestemming voor families met kinderen. Langs het strand kan je flaneren over de boulevard langs de barretjes, restaurants en winkels. Het voormalige vissersdorpje is tegenwoordig vooral een bestemming voor toeristen. Maar nog steeds is er een leuk haventje waaraan de geschiedenis te zien is. Ook kan je vanaf het strand verschillende watersporten gaan doen.

In het oude centrum van Roda vind je toeristische winkels en restaurants maar ook nog de meer authentieke Griekse restaurants en winkels met lokale producten. Verder kan je bijvoorbeeld een auto of fiets huren. Of kies voor één van de excursies naar mooie plekken in de omgeving. Per bus, jeep of boot.

Dankzij de gezelligheid, relatieve rust, ruime hoeveelheid voorzieningen en centrale ligging is Roda voor veel bezoekers een leuke badplaats om te verblijven. Via de volgende link kan je alvast eens de hotels in Roda bekijken.

roda-corfu-badplaats-vakantie-informatie


Arillas

In het noord westen van Corfu ligt de populaire badplaats Arillas. Een gezellig Grieks dorpje op 30 kilometer afstand van de hoofdstad Kerkyra. In het centrum ligt aan het zandstrand, een pier wat een mooie plek is om te snorkelen. Ook aan het einde van het strand kan je mooi snorkelen, mede dankzij de hoge en begroeide rotsen. De weelderige natuur rond het dorp zorgt ook voor een mooi wandel en fietsgebied. Fijn om even extra tot rust te komen. Door de bergen lopen de paden wel op en neer.

Net buiten Arillas vind je aan de hoofdweg de Corfu bierbrouwerij. Deze is dagelijks gratis te bezoeken. Ook kunt u de diverse soorten Grieks bier proeven en bijpassende souvenirs kopen.
Het strand bij Arillas is en zogenaamd “Blue Flag Beach”. Hierdoor ben je verzekert van een schoon strand, toiletten, strandwachten en andere prettige voorzieningen. Wel vind je aan deze kant van het eiland soms wat meer golfslag. Fijn voor surfers maar minder fijn voor zwemmers.

Arillas is een populaire badplaats om te overnachten, met name onder Engelse toeristen.

arillas-corfu-badplaatsen-vakantiebestemming


Gouvia

Watersportliefhebbers kunnen terecht in de plaats Gouvia. Geniet van de schitterende, imposante jachthaven met de vele zeilboten. Of bekijk de 18de eeuwse  Venetiaanse dokken met de 15 gemetselde bogen. Verder is ook Gouvia een gezellige badplaats. Het heeft een levendig centrum met vrij veel restaurants. En ook uitgaan kan je hier leuk. Er  zijn diverse bars en meerdere discotheken. Hierdoor kan het ook voor jongeren een leuke vakantieplek zijn om te overnachten.

Het strand bij het centrum is een mooi kiezelstrand. Ook hebben sommige hotels een eigen strand.

Via de volgende link vind je de pagina met: informatie over Gouvia. Of bekijk alvast eens de hotels in Gouvia.

gouvia-corfu-badplaats-vakantie-informatie


Dassia

De groene badplaats Dassia ligt in het oosten van Corfu, in de buurt van de badplaatsen Gouvia en Ipsos. Deze badplaats staat bekend om de omgeving met de vele bossen. Dankzij de vele begroeiing kan er mooi, en relatief koel, worden gewandeld in de omgeving.

Dassia is in de zomermaanden een levendige plaats met vele restaurants, bars en winkels. Ook jongeren kunnen hier goed terecht want er zijn verschillende uitgaansmogelijkheden. Naast de diverse (grote) hotels, vind je zelfs een camping in Dassia.

Het strand vrij smal en bestaat uit zand en kiezels. Wel kan je op verschillende plekken, allerlei watersporten gaan beoefenen. Ook kan je een duik in de zee nemen vanaf de houten pier.
Langs het strand vind je op de meeste plekken bomen. Hierdoor kan je vlak bij het water, toch een verkoelend schaduwplekje vinden. Ook zijn er voorzieningen zoals douches, toiletten en strandwachten. Verder heb je de keuze uit gedeelten met gezellige drukte of juist met een fijne rust.

Dassia ligt op 12 kilometer van Corfu-stad, waardoor het vrij snel te bereiken is per auto, scooter, bus, taxi of zelfs per fiets. En ook het vliegveld ligt redelijk in de buurt. Dankzij de centrale ligging, is het een een praktische badplaats van waaruit je Corfu verder kan ontdekken. In de directe omgeving zijn weinig bezienswaardigheden. Wel kan je er dankzij de groene omgeving, mooi wandelen, zwemmen en mountainbiken. Verder ligt op 10 minuten wandelen de levendige badplaats Ipsos.

Via de volgende link kan je alvast eens de hotels in Dassia bekijken.

dassia-corfu-badplaats-vakantie-informatie


Agios Gordios

Eén van de mooist gelegen plaatsen op Corfu is Agios Gordios (Agios Georgios). Het ligt namelijk tegen een prachtig groen begroeide berg aan. Hierdoor ontstaat een fijne besloten sfeer. Langs het dorp ligt een langgerekt zandstrand waar veel activiteit is. Maar anderzijds kan je er ook juist rustige gedeelten vinden, zonder ligbedden en parasols. Met name aan de uiteinden van het strand, waar de berg het strand stopt. Langs het strand vind je restaurants, vaak mooi aangekleed met begroeiing. Ook zijn er strandwachten, douches, toiletten en kan je waterfietsen huren. Aan de uiteinden van het strand, kan mooi worden gesnorkeld langs de bergwanden.

Agios Gordios is een vrij rustig dorpje, waar echter wel de voornaamste voorzieningen zijn te vinden. Hierbij kun je denken aan de typische toeristenvoorzieningen zoals autoverhuur, winkels, hotels en restaurants. Voor liefhebbers van uitgaan, is deze plaats minder geschikt. Rustzoekers en gezinnen kunnen er wel een heerlijke vakantie beleven.

Via de volgende link kan je alvast eens de hotels in Agios Gordios bekijken.

agios-gordios-corfu-info


Agios Georgios

Een populaire plaats in het noord westen van Corfu, is Agios Georgios. De populariteit is vooral te danken aan de mooie zandstranden. Het zijn lange en brede stranden waardoor de drukte goed wordt verdeeld. Het dorp kan wel wat tegenvallen, er is namelijk niet echt een centrum. De toeristische voorzieningen liggen vooral bij het strand. Zoals winkels, restaurants en andere voorzieningen. Verder is er voor toeristen in de rest van het dorp niet zoveel leuks te vinden.

Via de volgende pagina vind je meerdere leuke hotels in Agios Georgios.

mooiste-plaatsen-corfu


Kontokali

Op slechts enkele kilometers van Corfu-stad en het vliegveld, ligt het badplaatsje Kontokali. Een kleine badplaats maar wel met alle voorzieningen die je tijdens een vakantie nodig hebt. Het plaatsje ligt tussen Corfu stad en de drukke badplaats Gouvia.

Kontokali heeft niet echt een dorpskern. Het ligt namelijk langs een drukke weg en is daardoor langgerekt. Hierdoor is het geen bijzonder sfeervol dorpje. Veel bezoekers vinden het een wat rommelig plaatsje. Wel kan je er leuk wandelen door de mooie natuur. Bijvoorbeeld naar het plaatsje Potamos.

In Kontokali vind je enkele restaurants en wat cafe’s. Ook is er een (grote) supermarkt, wat kleinere winkels en en goede bakkerij. Voordeel van dit plaatsje kan de niet-toeristische sfeer zijn. Je vindt hier nog wat meer het “echte” Griekenland dan in veel andere badplaatsen. Ondanks de diverse appartementencomplexen en hotels. Dankzij de ligging op een landtong, is het streekje bijna omringd door water. Hierdoor is er extra kustlijn en heb je vanuit vele hotels een mooi uitzicht. Doordat de tuinen van veel hotels direct aan het water liggen, zal een deel van de gasten het strand eigenlijk niet eens nodig hebben. De ligbedden onder de bomen op het gras, heeft vaak de voorkeur.

Echter is het strand wel de moeite waard. Het is namelijk bekroond met het Blue Flag keurmerk doordat het netjes en schoon is. Het is bedekt met zand en kiezels en loopt langzaam af. Rondom liggen restaurants en barretjes.


 

 


Ipsos

Bijna samengegroeid met Dassia, is de toeristische badplaats Ipsos (Ypsos). Je vindt hier een uitgebreid uitgaansleven waardoor het een populaire badplaats is voor jongeren. Waaronder veel Engelse jongeren. Buiten de maanden juni, juli en augustus vind je er vooral oudere toeristen en jonge stelletjes.

Dat Ipsos veel bezocht wordt door jongeren, is wel te zien aan de hoeveelheid snackbars en watersportmogelijkheden. Het strand kan een nadeel zijn van Ipsos. Het bestaat namelijk uit kiezels, waardoor waterschoentjes zijn aan te raden. Ook is het vrij smal. Houd je echter puur van zonnen op een ligbed en zwemmen? Dan is het strand zeker toereikend. Er zijn diverse douches en toiletten. In deze baai staat gemiddeld vrij weinig wind, hierdoor is er ook weinig golfslag in de zee.

In het centrum heerst een gezellige sfeer. Mede dankzij de vele restaurants, barretjes en winkels. Of maak een wandeling langs de haven. Vanaf de pier heb je een mooi uitzicht op de bergen en zee.

Via de volgende link kan je alvast eens de hotels in Ipsos bekijken.

mooiste-badplaatsen-corfu


Barbati

Houd je van rust en heb je weinig voorzieningen nodig? Dan is Barbati misschien wel een geschikte plaats op Corfu. Ondanks de rust vind je verspreid door Barbati wel diverse restaurantjes en wat winkeltjes. Ook kan je er een auto of scooter huren, waardoor het lage aantal winkels en bars geen bezwaar hoeft te zijn.

Het strand bestaat uit kiezels maar is breed en lang. Langs het strand vind je diverse watersportmogelijkheden. Ook kan je ene dagje met een boot mee of zelfs zelf een boot huren. Langs het strand staan ook enkele restaurants.

Het dorpje ligt in het noord westen op ongeveer 20 kilometer van Corfu stad (Kerkyra). De badplaatsen Ipsos, Nisaki en Dassia liggen op enkele kilometers afstand.

Via de volgende link kan je alvast eens handig de hotels in Barbati bekijken.

barbati-badplaats-corfu-korfoe-informatie


Sidari

Houd je van een besloten stranden? Dan kan de levendige badplaats Sidari een leuke vakantieplek op Corfu voor je zijn. De kust bestaat namelijk uit meerdere baaien met nette zandstranden. Ook zijn er hoge kliffen vanaf waar je mooie uitzichten hebt tijdens wandelingen.

Sidari ligt in het noorden van Corfu en is uitgegroeid tot een toeristische plaats. Met name onder Engelse toeristen dankzij de diverse uitgaansgelegenheden. Maar ook voor gezinnen en stellen kan het een geschikte plaats zijn dankzij de verschillende stranden en diverse winkels en restaurants.

Via de volgende link kan je alvast eens handig de hotels in Sidari bekijken.

corfu-sidari-mooie-plekken-plaatsen


Paleokastritsa

Qua natuur is Paloekastritsa zeker één van de mooiste badplaatsen van Corfu. Het ligt namelijk verdeeld rond verschillende baaien. Het dorp is omringd door mooi begroeide bergen. Samen zorgt dit voor een hele mooie en rustgevende sfeer. De baaien en stranden zijn een walhalla voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Langs de rotsen is namelijk veel te zien onder water.

Het dorp is geliefd onder toeristen en daarom zijn er voldoende voorzieningen voor een rustige vakantie. Variërend van restaurants tot (toeristen)winkels en van autoverhuur tot excursieaanbieders.

Via de volgende link kan je meer informatie vinden over het mooie dorp: Paleokastritsa vakantie informatie. Of bekijk alvast eens hotels in de bijzondere badplaats.

mooie-badplaatsen-corfu


Kavos

Deze badplaats is één van de leukste plekken op Corfu voor jongeren. Kavos heeft namelijk diverse bars en discotheken in het aanbod. Daarnaast allerlei restaurants en winkels. Hierdoor is het voormalige vissersdorpje, uitgegroeid tot een bruisende badplaats.

Langs de plaats ligt een lang zandstrand dat is voorzien van allerlei voorzieningen. Maar je kunt er ook kiezen voor strandgedeelten zonder ligbedden en parasols. Op het strand liggen tijdens het hoogseizoen vooral veel jongeren die er bijkomen van een wild nachtje feesten.
De bruisende badplaats ligt in het uiterste zuiden van Corfu.


Benitses

Een andere populaire badplaats op Corfu, is Benitses. Echter is dit vooral een bestemming voor stellen en gezinnen. Er zijn namelijk geen discotheken en dergelijke.
Het dorp ligt in het centrale oosten van het eiland, op circa tien kilometer afstand van de hoofdstad en het vliegveld. Het is een praktische ligging dankzij de korte afstanden naar andere populaire plaatsen en bezienswaardigheden. Even buiten het dorp ligt bijvoorbeeld het voormalige paleis van de bekende Oostenrijkse koningin Sissi, het Achilleon. Ook kan je historische Romeinse baden en een schelpenmuseum bekijken in het dorp.

Benitses biedt in vrij ruime mate de toeristische voorzieningen die je kan verwachten. Restaurants, winkels, bars, autoverhuur en overnachtingsaccommodaties. Het dorp ligt ingeklemd tussen de groene bergen en de zee, waardoor een sfeervol geheel ontstaat.

Via de volgende pagina vind je verschillende hotels in Benitses.

mooie-plaatsen-lesbos-overnachten


Moraitika

Net als veel andere badplaatsen op Corfu, is ook Moraitika een vrij rustige maar gezellige plek. Het ligt in een mooie groene baai op de helling van een heuvel. Met name het lange zandstrand staat goed bekend. Er zijn gedeelten met gezellige drukte maar ook plekken waar je in alle rust kunt zonnen. Ter hoogte van het centrum zijn allerlei voorzieningen te vinden die je kan verwachten. Zoals ligbedden, parasols en watersportmogelijkheden. Ook zijn er overal natuurlijke schaduwplekken dankzij de bomen. Opvallend feitje; het strand is gesplitst in twee delen doordat er een riviertje de zee in stroomt halverwege het dorp.

Ondanks dat het een vrij rustig dorp is, heb je er wel de keuze uit diverse hotels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kleinschalige hotels of juist voor een verblijf in een vrij groot all inclusive resort. Daarbij kan je ook nog kiezen voor het “hoge” of “lage” Moraitika. Langs de kust wordt gezien als het lage gedeelte en wat meer op de heuvel is het hoge gedeelte. Het lage gedeelte is praktisch maar in het wat hogere gedeelte kan je nog wat meer de authentieke Griekse cultuur ervaren.

Het vrij moderne dorp ligt in het oosten van het eiland, op ongeveer 25 kilometer afstand van Corfu-stad en het vliegveld.

Via de volgende pagina vind je leuke hotels in Moraitika.

mooie-plaatsen-plekken-corfu

 

Via de onderstaande fotoknoppen vind je reisaanbieders van reizen naar Corfu / Korfoe. Via de volgende link vind je handige uitleg over mooie stranden en leuke bezienswaardigheden op Corfu. Of bekijk via de onderstaande links naar reisaanbieders welke vakanties op Corfu je zoal kan boeken.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl