agios-gordios-corfu-info

 

Het centrum van Agios Gordios

In een prachtige groene omgeving ligt het gezellige dorpje Agios Gordios. Verscholen gelegen op de helling van een mooi begroeide berg. Een fijne plek om even helemaal tot rust te komen. Het dorp heeft een klein centrum maar biedt genoeg voorzieningen. Zo zijn er verschillende hotels, restaurants, winkeltjes en barretjes. Een deel van de restaurants ligt langs de zee, waardoor je mooie uitzichten hebt tijdens het eten. Maar ook vanaf veel andere plekken heb je mooie uitzichten door de ligging op de berghelling.

Ondanks dat het dorp geliefd is onder toeristen, kan je er toch nog genieten van een rustige zonvakantie.

agios-gordios-centrum-strand

 

De ligging van Agios Gordios op Corfu

De badplaats ligt in het centrale westen van Corfu. Deze ligging is praktisch doordat het een centrale plek op het eiland is. Daardoor kan je vrij vlot op andere plekken zijn. Zoals de hoofdstad en het vliegveld.
Het dorp ligt op de helling van een berg. Daardoor is er wat hoogteverschil. Voor mensen die minder goed ter been zijn, kan dit een nadeel zijn. Voor andere mensen kan het een voordeel zijn omdat je hierdoor extra mooie uitzichten hebt. Bijvoorbeeld vanuit de restaurants en de hotels.

Dankzij de ligging in het westen, kan je ’s avonds genieten van de zonsondergang. De zon in de zee zien zakken vanaf één van de terrassen, kan je avond extra romantisch of sfeervol maken.

agios-gordios-bezienswaardigheden

 

Het mooie zandstrand van Agio Gordios

Het strand is één van de hoogtepunten van het dorp. Het staat namelijk bekend als één van de mooiere stranden van het eiland. Mede doordat het bedekt is met fijn zand. Maar de ligging in de baai is een pluspunt. De omliggende groene bergen zorgen voor extra sfeer.

Het strand van Agios Gordios heeft een lengte van ruim een kilometer en is vrij breed. De zeebodem loopt langzaam af, waardoor het ook een geschikte bestemming met kinderen is. Wel kunnen er aan deze westkust wat meer golfen zijn dan aan de oostzijde van Corfu.

Het strand heeft gedeelten met en zonder ligbedden en parasols. Zo kan je een plek kiezen dat bij je past. Langs het strand staan stranden maar ook voorzieningen als toiletten en douches.

Dankzij het heldere water kan je ook leuk snorkelen langs de kust. Met name bij de uiteinden van het strand. Hier beginnen namelijk de rotswanden van de bergen. Vaak is er extra veel onderwaterleven bij rotsen.

Wil je wat afwisseling? Dan kan je ook eens een middagje naar één van de stranden in de omgeving.

agios-gordios-corfu-strand

 

Wat te doen in Agios Gordios? De bezienswaardigheden

Je wilt vast meer doen dan alleen maar relaxen bij het zwembad en op het strand. Daarom vind je hier voorbeelden van leuke activiteiten die je kan gaan doen.

1. De plaatselijke kerk
Direct bij het strand staat een bekende bezienswaardigheid van het dorp. Het is namelijk de Agios Gordios kerk. Met name bijzonder door de ligging direct aan de kust. Het kan een interessant gebouw zijn om eens te gaan bekijken. Vaak kan je het zowel van buiten, als van binnen, gaan bekijken.2. Het mysterieuze scheepswrak

In 2014 is onverwachts een verlaten schip op het strand aangespoeld. Iets wat tegenwoordig niet veel meer gebeurd. Doordat het schip verlaten was en de afkomst nog steeds niet is herleidt, wordt het een spookschip genoemd. Het kan interessant zijn om het schip even te bekijken. Al is er ondertussen niet meer zoveel van over.3. Waterpark Aqualand

Ook in de omgeving zijn leuke dingen te doen. Zoals bijvoorbeeld het mooie waterpark Aqualand. Het ligt op ongeveer 12 kilometer afstand en is daardoor vlot te bereiken. Je kunt er genieten van zwembaden, glijbanen en andere waterattracties. Ook is er een speeltuin en een speelhal. Verder kan je er relaxen en bubbelen in de grote jacuzzi. Leuk voor jong en oud.4. Geniet van de natuur

Corfu staat bekend als één van de groenste Griekse eilanden. Hierdoor is de natuur er extra mooi. Het eiland trekt dan ook vele natuurliefhebbers aan. Je kunt namelijk prachtig wandelen en mountainbiken door de rijk begroeide bergen.
Je kunt kiezen uit vrij vlakke routes waarbij je onderweg bijvoorbeeld langs authentieke bergdorpjes komt. Of kies voor meer uitdaging en neem de stijgende routes op de bergen.

Wil je graag wat begeleiding? Dan kan je ook een wandel- of fietsexcursie gaan doen. Een gids leidt je langs mooie plekken en geeft onderweg wat informatie.

agios-gordios-wat-te-doen5. Folklore Museum

Op 4 kilometer afstand ligt het dorpje Sinarades. Hier kan je een folklore museum bezoeken. Je kunt er een beter beeld krijgen over de geschiedenis en cultuur van Corfu. Het kan interessant zijn om ook eens te niet-toeristische kant van het eiland te zien.

Je vindt het museum in het historische dorpshuis van het dorpje.6. Gemak dankzij een excursie

Het kan een praktische manier zijn om bezienswaardigheden te gaan bekijken tijdens een excursie. Op deze manier hoef je namelijk niet zelf voor vervoer te zorgen en niet de juiste route te bepalen. Tijdens een excursie wordt je per boot, quad of bus langs verschillende mooie plekken geleid. Het aanbod van excursies is te vinden in het centrum en bij de excursieboten.7. Watersporten

Net als bij de meeste badplaatsen, kan je ook bij Agios Gordios verschillende watersporten gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan kajakken. De hoge rotswanden zorgen voor extra mooie routes. Maar de rotsen van de bergen zorgen ook voor een mooie onderwaterwereld. Daarom kan het ook leuk zijn om te gaan snorkelen of duiken.
Verder kan je verschillende andere watersporten gaan doen. Zoals parasailen, varen, zeilen en scheuren op een waterscooter.

faliraki-griekenland-vakantie-bezienswaardigheden

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Corfu en de diverse leuke badplaatsen op Corfu.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl