pythagorion-informatie

 

Toeristische informatie over Pythagorion op Samos

Het gezellige havenplaatsje Pythagorion is uitgegroeid tot één van de meest populaire badplaatsen van Samos. Dat is mede te danken aan het sfeervolle centrum dat rond het haventje is gebouwd. Ook de ligging op een heuvelhelling en bij een baai, zorgt voor extra sfeer.

Volgens bezoekers is ook de ligging één van de voordelen van Pythagorion. Het ligt namelijk op slechts 2.5 kilometer van het vliegveld. Daardoor kan je na de landing, al snel op het strand liggen. De vliegtuigen zullen door de ligging wel laag over de badplaats vliegen.

Ten slotte is de levendige boulevard langs de haven één van de grote pluspunten volgens veel toeristen.

pythagorion-samos-strand

 

Het levendige centrum van Pythagorion

Pythagorion is een klein stadje met zowel overdag als ’s avonds een gemoedelijke sfeer. In het centrum vind je winkelstraten en pleintjes met allerlei horeca, boetiekjes en souvenirwinkels. Zowel overdag als ’s avonds kan je er leuk wandelen. Niet alleen door grotere winkelstraten maar ook door authentieke smalle steegjes.

De haven van Pythagorion is niet alleen één van de oudste van Griekenland, maar is ook aardig groot. Er vertrekken dagelijks boten naar diverse bestemmingen. Dit zorgt voor extra mogelijkheden tijdens je vakantie.

Langs de haven loopt een (autoluwe) boulevard met veel restaurants en bars. Het is de meest bruisende plek van de badplaats, zowel overdag als ’s avonds. Vanaf één van de terrassen heb je een leuk uitzicht op de zeilbootjes, jachten en excursieboten.

Wil je extra rust tijdens het eten? Dan kan je ’s avonds ook uit eten gaan bij één van de restaurants die langs het strand staan. Vaak heb je een mooi uitzicht op het strand en de zee.

pythagorion-centrum

 

 

 

De twee stranden van Pythagorion

Bij het dorp kan je kiezen uit twee stranden. Maar ook in de omgeving zijn meerdere stranden. Zo kan je afwisselen tijdens je vakantie.

Potokaki Beach
Het strand van Potokaki is het meest bekende strand van Pythagoion. Dit is een uitgestrekt strand met een combinatie van zand en kiezels, maar door de aanwezigheid van ligbedden kun je hier alsnog heerlijk languit genieten van de zon. Ondanks de populariteit van Pythagorion, valt de drukte toch vaak mee op dit strand. Mede doordat de ligbedden vrij ruim staat opgesteld.
Wil je nog meer rust? Dan kan je kiezen voor de strandgedeelten zonder ligbedden.

Het is het meest populaire strand van Pythagorion. Mede doordat de meeste hotels in de buurt van het strand staan.Remataki Beach

Daarnaast vind je in Pythagorion ook het strand van Remataki. Hoewel dit strand wat kleiner en rustiger is, is het een zandstrand met een zeebodem die langzaam afdaalt. Ideaal met kinderen.
Het is een vrij smal strand met een beschutte ligging dankzij de heuvels die tot aan het strand doorlopen. Ook is er vrij veel begroeiing waardoor er natuurlijke schaduwplekken ontstaan. Ook zorgen de bomen en heuvels voor extra sfeer.

Bij het middelste gedeelte staan meerdere restaurants en zijn voorzieningen zoals douches en toiletten. Wil je zoveel mogelijk rust? Kies dan een plek bij de uiteinden van het strand.

pythagorion-samos-centrum

 

De bezienswaardigheden van Pythagorion

Eén van de meest interessante bezienswaardigheden in Pythagorion is het archeologisch museum, waar je opgegraven voorwerpen uit de tijd van de Romeinen vindt. Maar ook het Spylianiklooster is absoluut een bezoekje waard.
Verder zijn de ruïnes van een kasteel een opvallende plek. Helaas is het kasteel niet zo goed behouden gebleven maar desondanks kan het leuk zijn om het te gaan bekijken.

Voor wie graag actief bezig is, is hier verder genoeg te doen. Zo kun je niet alleen allerlei watersporten beoefenen, maar ook op het strand zijn er mogelijkheden om te gaan beachvolleyballen. Verder kan je de omgeving gaan verkennen dankzij de diverse wandel- en fietsroutes.

De bekendste bezienswaardigheden zijn:

• het klooster van Panagia Spiliani

• de Romeinse baden

• het kasteel van Logothetis

• het Volkenkundig Museum

• het Archeologisch Museum

• de Eupalinos tunnel (een ondergrondse aquaduct)

 

pythagorion-bezienswaardigheden

 

Ook in de omgeving zijn verschillende bezienswaardigheden die je kan gaan bezoeken. Zoals één van de grotten of ga de tunnel van Efpalinio, een aquaduct uit de 6de eeuw voor Christus. Ook de tempel van Hera is geschikt voor wie zich graag verdiept in geschiedenis. Verder is de hoofdstad van Samos een leuke bestemming voor een dagje uit.

 

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de mooiste bezienswaardigheden van Samos en de diverse leuke badplaatsen op Samos.

Of bekijk de pagina over de gezellige badplaats Kokkari.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl