Griekenlandontdekker » Corfu » Stranden op Corfu

Mooie stranden op Corfu

Je vindt hier diverse leuke stranden die minder “doorsnee” zijn dan de stranden bij de badplaatsen. Zoals kleine strandjes in verscholen baaien of uitgestrekte zandstranden gelegen in afgelegen natuurgebieden. Maar ook bij de badplaatsen kan je diverse mooie zandstranden vinden.
De westkant van Corfu staat bekend om de mooie lange zandstranden. Het noord-oosten heeft voornamelijk kleinere zandstranden en kiezelstranden in baaien.

 

Afionas baai
Voor de wat sportieve toerist onder ons, is de Afionas baai zeker een aanrader. Niet voor een hele dag luieren, maar wel voor een uurtje zwemmen, snorkelen of zonnen. De baai bestaat uit twee kleine strandjes, ieder met een geheel ander uitzicht. Hierdoor heb je eigenlijk twee mooie stranden in één keer.

Dankzij de mooi begroeide omgeving is de sfeer hier heerlijk ontspannend en ongerept. Door de afgelegen ligging zijn er geen voorzieningen. Vanaf de parkeerplaats kan je in ongeveer 20 minuten de strandjes bereiken, via een smal stenig paadje. Door de afgelegen ligging is het belangrijk dat je voldoende water en (zout) eten mee neemt. Bij de parkeerplaats op de heuvel, is een leuke restaurant te vinden met een prachtig uitzicht.

afionas-strand-corfu-korfoe-informatie


 

Strandwandelingen bij Agios Georgios
Voor de liefhebbers van lange strandwandelingen, is het strand bij Agios Georgios zeker een aanrader. Het Issos strand in noordelijke richting is vaak heel rustig, maar prachtig gelegen. Langs het strand op een smalle langtong met mooie duinen. Dit in combinatie met het mooie zandstrand, maakt deze plek ideaal om even lekker uit te waaien.

De parkeerplaats kan wat druk zijn, maar toch is dit een van de rustige stranden op Corfu. Niet alleen voor strandwandelingen, maar ook voor een dagje zonnen en zwemmen. Je vind er namelijk wel alle basisbehoeften, zoals een douche, toilet en restaurantje.

issos-strand-overzicht-corfu-vakantie


 

Halikounas strand
Eén van de andere rustige stranden op Corfu, is het Halikounas strand. Dat dit strand zo rustig is heeft zeker niet te maken met de kwaliteit. Het is namelijk een prachtig zandstrand op een unieke locatie. Midden in een natuurgebied op een smalle langtong. Echter zorgt de wat afgelegen locatie er voor dat je hier vrij weinig mensen zult zien.

Ondanks de afgelegen locatie, is het goed bereikbaar via een verharde weg vanaf het plaatsje Chalikounas of Agios Georgios in het zuid westen.

halikounas-strand-corfu-vakantie-informatie


 

Strand bij Pekelas
Een gezellig en relatief rustig zandstrand vind je bij de plaatsjes Pekelas en Avramis. Dit strand ligt in en mooie natuurlijke omgeving met groene bergen, helder blauw water en rotspartijen tot in het water. Het strand bied je alle basisvoorzieningen zoals douces, toiletten en restaurants. Ook kan je op bepaalde gedeelten een ligbed en parasol huren. Ter vermaak kan je je wagen aan verschillende watersporten.

Het plaatsje Pekelas ligt in het midden van de westkust van Corfu. Vanaf de hoofdweg rijd je door het dorpje richting de kust. Vlak na Pekelas blijf je richting de kust rijden, richting het gehuchtje Avramis.
Naast het Pekelas strand, kan je hier ook kiezen voor een strandje dat iets zuidelijker is gelegen. Of juist het grotere strand bij Glyfada, iets noordelijker van Pekelas.


 

Glyfada strand
Houdje van wat chiquer? Dan is het Glyfada strand de plek op Corfu. Dit strand staat bekend als het meest chique strand het eiland. Mede dankzij de omliggende accommodaties en strandbarren. Het mooi en groot zandstrand waar het ’s zomers op bepaalde gedeelten aardig druk kan zijn. Een mooi strand met alle faciliteiten, maar houd wel rekening met de drukte.

Dit strand ligt vlakbij iets noordelijker dan het hierboven beschreven strand bij Pekelas. Je vind het strand bij het plaatsje Glyfada.

glyfada-strand-corfu-mooi-vakantie


 

Barbati strand
Ondanks de bedekking met ronde kiezels, is dit kiezelstrand zeker een aanrader. Slippers kunnen wel nodig zijn, maar dat is in verband met het hete zand, op de meeste stranden een aanrader. Loop je het water in, dan zal de bodem wel bestaan uit zand.

Langs het strand staat een rij met vol begroeide bomen, die zorgen voor diverse schaduwplekken. Het strand is meestal niet zo druk en bied je op verschillende gedeelten ligbedden en parasols. Watersporten kunnen in het middelste gedeelte gedaan worden. Aan de buitenkanten van het strand, vind je rust en leuke snorkelplekken.

Je kan dit strand vinden aan de oostzijde van het eiland, enkele kilometers noordelijker dan het dorp Pirgi.


 

Strand bij Agios Georgios
Agios Georgios is één van de populairste badplaats van Corfu. Mede dankzij het leuke centrum met en bekende kerkje boven op een rotspartij. Maar ook het strand is de moeite waard. Mooi gelegen in een bocht en bedekt met mooi schoon zand. De drukte kan zich goed verspreiden doordat het strand gerekt is. Des te meer je naar de uiteinden loopt, des te rustiger zal het vaak worden. Ook zal het snorkelen vaak mooier worden, doordat er bij rotsen vaak het meeste onderwaterleven is.

Dit strand is voorzien van alle voorzieningen die je op een populair strand zal verwachten. Aan beide zijden van het strand, liggen baaien die alleen via het water te bereiken zijn. Deze leuke plekjes zijn goed te verkennen met een bootje of waterfiets, die op het strand te huur zijn.

mooie-stranden-corfu-agios-georgios


 

Stranden bij Nissaki
Relatief rustig stranden maar wel met alle voorzieningen, vind je bij het plaatsje Nissaki. Een klein vissersdorpje met verschillende mooie kiezelstrandjes. Met name de mooie besloten ligging van de strandjes, kan voor een leuk stranddagje zorgen. Dankzij rotspartijen en de besloten ligging, is er vaak minder last van golfslag en kan er mooi gesnorkeld worden.
Rond de nette kiezelstrandjes vind je voorzieningen zoals goede restaurantjes, watersportmogelijkheden, bootverhuur, douches en toiletten.

De verschillende kiezelstranden liggen in het oosten van Corfu bij het plaatsje Nissaki. Parkeren kan vlakbij de stranden, langs de verharde weg.

nissaki-strand-corfu-korfoe-vakantie-informatie


 

Strand bij Ermones
Een van wat kleiner strand is het strand bij Ermones. Niet alleen bij de toeristen, maar ook bij de Grieken zelf. Het strand ligt in een mooie omgeving en is bedekt met zand en soms kiezels. Tussen het zandstrand en de mooie groene bergen, ligt het plaatsje dat vooral bestaat uit hotels en wat restaurants. Ermones is als plaatsje niet zo bijzonder, het strand is wel een fijne plek om te ontspannen.

Op het eerste gedeelte vind je parasols en ligbedden en daarom ook meer drukte. Wanneer je verder loopt, zal het strand wat smaller worden, maar ook rustiger. Tevens vind je er wat zitplekken dankzij de wand van rotsen. Dankzij de baai, zal de golfslag vaak mee vallen en ontstaat een mooie beschutte sfeer.

Ermones vind je bij het middelste van de westkust. Goed bereikbaar vanaf de plaatsen Giannades of Vatos.

ermones-strand-corfy-korfoe-overzicht

 

 

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels op Corfu. Via de volgende tekstlinks kom je op de pagina’s over bezienswaardigheden en de voornaamste badplaatsen of Corfu.