Strand van Faliraki
In het zuiden van Rhodos ligt de toeristische plaats Faliraki. Langs de gehele plaats ligt een mooi zandstrand. Rond het centrum zijn er overal ligbedden en parasols te huren. ’s Zomers is het hier vaak druk. Ook liggen er diverse bars, hotels en restaurants direct langs het zandstrand.

Wil je toch liever wat meer rust? Loop dan eens van het centrum af. In noordelijke richting zal het steeds rustiger worden en zal je na 500 meter grote lege stukken strand tegen komen. In zuidelijke richting loop je langs een haventje, met achter de bocht een rustiger stukje strand in een baai. Wanneer je nog weer verder loopt over een wandelpad, zal je bij een groot naaktstrand uitkomen. Mooi gelegen in een afgelegen baai. Je vindt hier een restaurantje (alleen gekleed te bezoeken), toiletten en douches.

Doordat Faliraki verschillende soorten strandgedeelten biedt, is er voor bijna iedereen wel een geschikt gedeelte te vinden.

strand-faliraki-rhodosStranden bij Rhodos stad

Rond de hoofdstad van het eiland liggen diverse stranden. Doordat de stad direct aan het water ligt, zijn de stranden haast niet te missen. De voornaamste stranden liggen net voorbij de haven. De eerste stranden na de haven, liggen bij hippe strandbars en zijn zodoende vooral geliefd bij jongere bezoekers.

Wanneer je dit strand voorbij loopt, kom je voorbij de bocht, langs een groot strand waar je een stuk meer rust vind. Dit gedeelte bestaat afwisselend uit zand en ronde kiezels. Meestal staat er rond dit gedeelte wat meer wind en zijn er dus ook hogere golfen.

stranden-rhodos-stad-vakantiebestemming-griekenlandAgathi strand

Op zoek naar een afgelegen strand maar met de voornaamste voorzieningen? Dan is het Agathi strand een goede optie. Het strand is namelijk ruim en bedekt met mooi zand. Op het grootste gedeelte staan ligbedden en parasols. Deze worden verhuurd door het restaurant er staat.
Het water wordt langzaam dieper en is meestal vrij rustig.

Dit strand kan je vinden op de helft van het eiland, aan de oostelijke kant. Vanaf de hoofdweg (95) kan je de afslag nemen richting Charaki. Net voor dit dorpje, kan je links een afslag nemen richting de kust. Na ongeveer 1.5 kilometer zal je het strand zien opdoemen. Parkeren kan meteen bij de kust.

agia-agathi-strand-rhodos-mooiAnthony Quinn Baai

De bekendste baai van Rhodos is de Anthony Quinn baai. De bekendheid is ontstaan doordat er hier ooit een film is opgenomen. De baai bestaat uit een smal strand, met diverse rotsen er tussen. Heel praktisch is dit niet en ook kan het er ’s zomers behoorlijk druk zijn. De baai is echter prachtig en mooi beschut tegen de wind. Ook snorkelen kan je hier mooi doen.

Je vind de baai bij Faliraki, in zuidelijke richting. Vanaf de hoofdweg Rondou Lindou (95), kan je even na Faliraki een afslag nemen richting de kust. Aan het einde van de weg vind je de baai en het Ladiko strand.

anthony-quinn-baai-rhodos-mooie-strandenLadiko strand

Vlak bij de Anthony Quinn baai vind je het Ladiko strand. Doordat beide strandjes dicht bij elkaar liggen, heb je een mooi uitwijkmogelijkheid wanneer één van de stranden toch niet bevalt.
Dit strand is staat aardig vol met parasols en ligbedden. Echter zijn er door de afgelegen plek, vaak nog wel ligbedden vrij. Je vind er ook een restaurant en mooi snorkelplekken. Naast het zandstrand, vind je er om de hoek ook een betonnen plateau waar ligbedden op staan. Via een trap kan je een duik in de zee nemen.

De toegangsweg is verhard en ook de parkeerplaats is ook ruim en verhard.

ladiko-strand-rhodos-overzicht-strandenFourni strand en Alyki strand

In het midden van de westelijke kant van het eiland, vind je het Fourni strand. Een groot zandstrand met langs de kust kiezels. Door de afgelegen ligging, is het hier zelfs zomers nog rustig. Je vind er enkele ligbedden en een klein restaurantje.

Wil je even wat anders dan zonnen, snorkelen of zwemmen? Dan kan je op ontdekking door de natuur rond het strand. Je vind er namelijk grotten, in diverse soorten en maten. Ook kan je leuk over een plat rotsplateau lopen, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt.

Deze mooie plek is wat moeilijk te vinden. Echter kan je met een kaart en beetje doorzettingsvermogen, het strand vinden via een weggetje dat loopt vanaf het plaatsje Monolithos. Vlak voor je aankomst, kom je ook langs het Alyki strand. Ook zeker een aanrader.

fourni-strand-rhodos-vakantie-griekenlandLardos strand

In het zuid-westen, even voorbij het bekende Lindos, vind je het Lardos strand. Een groot zandstrand gelegen bij het gelijknamige dorp. Het ruime zandstrand is vaak gezellig maar niet te druk. Het water wordt er langzaam dieper waardoorhet ook een geschikte plek is voor kinderen. Bij het uiteinde van het strand liggen rotspartijen waar mooi kan worden gesnorkeld.
Ter afwisseling kunnen er kano’s en waterfietsen worden gehuurd. Ook vind je er restaurantjes en wat schaduwplekken onder de bomen.

lardos-strand-rhodos-vakantie-informatieTsambika strand

Dit grote zandstrand is ondanks de afgelegen plek toch gezellig druk. Door de grootte wordt de drukte vaak goed verdeeld. Langs het strand staan restaurantjes, douches, toiletten en kan je je wagen een verschillende watersporten. Een deel van de parkeerplaatsen zijn zelfs overdekt. Uiteraard wel op de Griekse manier . .

Opvallend zijn de hoge duinen aan de beide zijkanten van het strand. Vaak een leuk speelobject voor kinderen. Voorbij het strand kan mooi worden gesnorkeld langs de bergwand.

Je kunt deze bijzondere plek vinden door vanaf de hoofdweg Rondou Lindou, de 3e afslafg te nemen wanneer je vanaf de richting Kolympia komt. Bij de hoofdweg staat het strand ook aangegeven op een bord.

tsambika-strand-rhodos-vakantie-griekenland


 

 Oasis strand

Een plek die zich weer op een andere manier weet te onderscheiden, is het Oasis strand. De ligbedden en parasols staan namelijk in het water opgesteld. Op vlakke rotsen of in ondiep water. Dit geeft een origineel effect en heeft praktische voordelen. Uiteraard moet je wel tegen natte voeten kunnen. Maar je kan ook kiezen voor de vele plekken op het vlakke zandstrand.
Leuk is ook het barretje, dat mooi verscholen in de berg is gebouwd. Dankzij de meertjes, diverse soorten ligplekken en leuke sfeer, is dit strandje zeker een aanrader.

Te vinden in het noord oosten ter hoogte van het plaatsje Amouddes. Je vindt hier ook het Tasos strand, dat vergelijkbaar is.

oasis-strand-rhodos griekenland-informatieWandelen en surfers kijken

Bij het meest zuidelijkste puntje van Rhodos zijn veel windsurfers en kiteboarders te vinden. Vanaf het grote strand is dit een mooi gezicht. Dit schiereiland wordt Prasonisi genoemd. Ook kan je er mooi wandelen en naar de vuurtoren op het aller zuidelijkste puntje. Een leuke plek om eens lekker uit te waaien.

 

prasonisi-kite-surfen-rhodos-stranden

 

Ontdek ook de onbekende stranden van Rhodos

Tijdens een ritje in je huurauto, quad of scooter kan je vele strandjes tegen komen. Sommigen toeristisch, anderen juist afgelegen en “onontdekt”. Dankzij een kaartje van het eiland, zijn de stranden vaak een stuk makkelijker te vinden. Ook kan je kiezen voor een boottocht waarbij je meerdere mooie stranden en snorkelbaaien zult bezoeken.

 

 

 

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels op Rhodos. Via de volgende links vind je uitleg over bezienswaardigheden en de voornaamste badplaatsen op Rhodos.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl