Griekenlandontdekker » Zakynthos » Plaatsen op Zakynthos

Leuke vakantieplaatsen op Zakynthos

Je kan diverse leuke badplaatsen op Zakynthos vinden. Maar welke plaats past nou juist bij jou? Dat kan je hier ontdekken. Je vindt hier namelijk een handige beschrijving per badplaats. Over bijvoorbeeld het strand, centrum, hotels, bezienswaardigheden en restaurants.

Zakynthos stad

De sfeervolle hoofdstad van Zakynthos heet Zakynthos-stad, ofwel Zante town. Het ligt in het oosten van Zakytnhos en op enkele kilometers van het vliegveld. Het is de grootste stad van het eiland en heeft goede verbindingen naar andere Griekse eilanden en zelfs naar meerdere havenplaatsen in Italië.

Tips in deze culture stad zijn het Agios markos plein, het Dionysios Solomos plein en de boulevard langs de haven. Of breng een bezoekje aan het Byzantijns-museum of het Solomos museum. Maar ook shoppen is hier goed mogelijk, met name in de Alexandrou Roma-straat, de Strata marina en het zijstraatje Foscolou.

zakynthos-stad-vakantie-informatie-centrum

Voor een beter beeld van de stad, kan je via de volgende link onze pagina bekijken met: Zakynthos stad informatie.


 

Laganas

De populairste plaats op Zakytnhos is het zuid westelijk gelegen Laganas. De badplaats biedt een uitgebreid nachtleven en is daarom populair bij met name Britse jongeren. Hierdoor is ook niet elk restaurant gericht op de Griekse keuken. Echter kan je hier ook als niet uitgaansliefhebber zeker terecht. Met name net buiten het centrum of buiten de zomermaanden.

Een gedeelte van de kustlijn is beschermd gebied in verband met de vele zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen. De wel toegankelijke stranden zijn kindvriendelijk en bedekt met fijn zand. De badplaats biedt verder diverse winkeltjes met onder andere schildpadsouvenirs en typische Griekse producten zoals olijfolie en nougat. Bij Laganas ligt het grootste waterpark van het eiland, het Zante Water Village. Ook kunnen er in de haven waterfietsen en kano’s worden gehuurd.

laganas-zakynthos-griekenland-vakantie-informatie


 

Argassi

Ook de plaats Argassi is met name populair bij Britse toeristen. Met name door het bruisende nachtleven en de praktische ligging, vlakbij het vliegveld. Het kindvriendelijke strand bestaat uit zand maar is relatief klein. Wel liggen in de omgeving meerdere mooie grotere stranden, zoals het Dafni, Bananas en Gerakas strand. Argassi biedt diverse watersportmogelijkheden waaronder waterskiën, parasailing en waterfiets verhuur.

argassi-zakynthos-griekenland-vakantie-informatie


 

Planos

In het noord westen van Zakynthos ligt de badplaats Planos. Het ligt in een groene omgeving en is met name op het toerisme gericht. De zandstranden zijn zeker geschikt voor kinderen doordat de zee langzaam dieper wordt. De plaats zelf biedt diverse winkel, supermarkten, autoverhuurbedrijven en restaurants. Extra praktisch is de ligging in de buurt van Zakynthos-stad (8 kilometer).


 

Agios Sostis

In het meest groene gedeelte van het eiland ligt Agios Sostis. Deze badplaats richt zich met name op families en stelletjes. De badplaats is rustig en gezellig maar heeft afgezien van supermarkten, vrij weinig winkeltjes. Echter bied Agios Sostis biedt ruim voldoende voor een rustige, ontspannen zonvakantie.

Zo is het uitzicht op het schildpaddeneiland Marathonisi leuk, heeft het een bedrijvig haventje en ligt ook het eiland Agios Sostis vlak voor de kust. Zo dichtbij zelfs, dat het via een houten loopbrug te bereiken is. Voor een klein bedrag kan het eiland worden betreden. Aan de andere kant van het eilandje vind je een leuk strandje.

Het strand van Agios Sostis is vrij smal maar bestaat wel uit zand. Watersporten beoefenen is in dit gebied niet mogelijk door de aanwezigheid van de schildpadden. Extra tip: ga eens mee op de boot met de glazen bodem en bewonder de onderwaterwereld van de Egeïsche zee.

laganas-zakynthos-badplaats-vakantie


 

Tsilivi

Een plaats dat bol staat van activiteiten voor families is Tsilivi. Zo is er een heuse winkelstraat, een bowlingcentrum, het Luna Fun park, een mini-golfbaan, een waterpretpark en diverse uitgaansgelegenheden. In Tsilivi zal je je niet snel vervelen.

Maar het heeft ook een andere kant. Namelijk dat van mooie naaldbossen, een maritiem museum en diverse wijnhuizen. De stranden van Tsilivi zijn al jaren beloond met het Blue Flag keurmerk wat inhoudt dat het strand schoon en mooi is en er faciliteiten zoals kleedhokjes, toiletten en strandwachten zijn. Paardenliefhebbers kunnen paardrijden door de beboste omgeving. Maar ook snorkelen kan hier prachtig in de baai.
Tsilivi is een populaire badplaats en dat is het niet voor niets, een goede combinatie van mogelijkheden voor een heerlijke Griekse vakantie.

tsilivi-badplaats-zakynthos-vakantie-informatie


 

Kalamaki

In het zuiden van het eiland ligt Kalamaki, het kleinere broertje van Laganas. Het ligt in een groen gedeelte van Zakynthos en heeft een mooie zandstrand met uitzicht op vele steile rotsen. Het bestaat eigenlijk uit twee gedeelten, iets in het binnenland het dorp Kalamaki en Kalami-strand aan de kust.

Uitgaansgelegenheden zijn er niet veel maar juist wel weer relatief veel bakkers, souvenirwinkeltjes, restaurants en cafés. Voor uitgaan kan je beter naar het naastgelegen Laganas. Het vliegveld is op slechts enkele kilometers gelegen.

kalamaki-zakynthos-vakantie-informatie


 

Vassilikos

In het uiterste zuid oosten van Zakyntos ligt de mooie badplaats Vassilikos. Met name de meerdere mooiste stranden van het eiland, maken deze plaats populair bij Nederlandse toeristen. Vassilikos is lang gerekt waardoor er veel ruimte aan de kust is voor verschillende stranden en mooie natuur. Met als decor mooie bergen begroeid met pijnbomen en veel ander groen. De vele terrasjes en restaurants maken deze Griekse vakantieplaats helemaal compleet. Vassilikos, een oase van rust en mooie natuur.

vassilikos-zakynthos-vakantie-informatie-badplaats


 

Alykanas

Ook in het oosten in het dorpje Alykanas liggen mooie stranden. Het dorpje heeft slechts 350 inwoners maar is toch een populaire vakantiebestemming. Er zijn vele mogelijkheden voor watersporters en ook is dit gebied populair bij wandelaars, fietsers en mountainbikers. Vanuit het kleine haventje kunnen meerdere excursies worden ondernomen naar bijvoorbeeld de Blauwe grotten en een bijzonder scheepswrak. Verder zijn in Alykanas meerdere restaurants, discotheken en terrassen te vinden.

alykanas-zakynthos-griekenland-vakantie-informatie

 

 

Via de onderstaande fotoknoppen vind je aanbieders van reizen naar Griekenland. Via de volgende links vind de pagina’s met handige uitleg over mooie stranden en allerlei bezienswaardigheden op Zakynthos.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays
Vakantie Zakynthos
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays