Griekenlandontdekker » Zakynthos » Stranden op Zakynthos

Mooie stranden op Zakynthos

Ontdek hier de mooiste stranden van Zakynthos. Beschreven in een handig overzicht met foto’s. Zo kan je juist dat strand kiezen, dat bij jou past. Je vindt hier met name de stranden die zich wat onderscheiden. Je kan ook kiezen voor de meer “doorsnee” stranden die bij de badplaatsen liggen.

 

Agios Nikolaos strand
Dit mooie zandstrand is mooi gelegen en vol met activiteiten. Zo zijn er diverse watersporten te doen, zoals waterfietsen, kano-en, waterskiën en stuiteren op een banaan. Het grootste gedeelte van het strand is voorzien van ligbedden en parasols. Ook vind je er enkele restaurants. Door de vele voorzieningen is het een popualri strand onder gezinnen.

De naam Agios Nikolaos is afkomstig van het kleine witte kapelletje dat op de rotsen staat. Er kan op korte afstand worden geparkeerd. Het strand is gelegen in het noord-oosten van Zakynthos, ter hoogte van een klein eilandje. Ee’n van de hoofdwegen loopt bijna langs het strand, waardoor het vrij eenvoudig te vinden is.

agios-nikolaos-zakynthos-vakantie-informatie


 

Porto Limnionas baai
Dit is een strand wat eigenlijk ook weer geen strand is. De plek is geweldig, maar een strand is er niet echt. Wel zijn er diverse vlakke plekken waar je kan zitten of liggen. Bijvoorbeeld langs het water op de vlakke rotsen of bij het leuke restaurant bij de baai. Vooral de natuur maakt deze baai zo bijzonder. Het is namelijk een smalle baai met diverse grotten en mooie rotspartijen boven en onder water. Vergeet dus zeker je duikbril niet.

De baai wordt vooral gebruikt voor zwemmen en snorkelen. Bijvoorbeeld tijdens een tocht over het eiland, als leuke tussenstop. Je vind de baai ongeveer in het midden van de westelijke kustlijn. Vanaf het plaatsje Agios Leon loopt een weg richting de kust, deze leidt je in ongeveer vijf kilometer naar de leuke baai.

limnionas-baai-zakynthos-mooi-vakantie


 

Porto Roxa baai
Stranden zijn vooral lekker om lekker te luieren. Maar wil je een keer wat meer actie en extra mooi snorkelen? Dan is een baai vaak de moeite waard. Bijvoorbeeld de smalle Porto Roxa baai. Een hele mooie en beschutte plek om te zwemmen en snorkelen. Dankzij de mooie rotspartijen en het rijke onderwaterleven, is dit plekje zeker de moeite waard. Ook voor liefhebbers van rotsspringen.

Bij de baai liggen wat kleine restaurantjes die voor klanten, gratis ligbedden aanbieden. Vaak verdeeld over plekken op rotsplateau’s op verschillende hoogten. Het water betreden is vaak wel even een klimpartij. Waterschoentjes zijn hierbij geen overbodige luxe. Hierdoor is deze baai minder geschikt voor kinderen en ouderen.

De baai ligt afgelegen in het westen van het eiland. Het is bereikbaar via een mooie, goede weg vanaf Agios Leon. Het ligt vlakbij de hier boven beschreven Porto Limnionas baai.

porto-roxa-baai-zakynthos-informatie


 

Het bekende Navagio strand
Wanneer je een artikel leest over Zakynthos, zal in de meeste gevallen een foto van het beroemde Navago strand er bij afgebeeld zijn. Het bekende strand dat is gelegen in een mooie rotspartij. Dit strandje wordt extra door het scheepswrak dat hier ooit is aangespoeld. Doordat het de meest bekende plek van Zakynthos is, zal je zeker niet de enige zijn die het strand zal bezoeken. Als je toch meer in rust dit bijzondere stukje natuur wilt bekijken, dan is vroeg vertrekken wel echt nodig.

Je kan er ook voor kiezen om je met één van de diverse tourboten te laten brengen. Echter mis je dan het mooie uitzicht vanaf de rotsen naar beneden. Voorzichtigheid is geboden wanneer je over de rotsen loopt.

De baai is gelegen in het noord-westen van het eiland en goed bereikbaar via een verharde weg.

navagio-baai-strand-zakynthos-vakantie


 

Strand bij Kalamaki
Als je van vliegtuigen houd, is dit de plek om te gaan zonnen en zwemmen. Dit zandstrand ligt namelijk precies onder de aanvliegroute waardoor je meerdere keren per dag, vliegtuigen laag kan zien overkomen.
Het strand is bedekt met mooi fijn zand en ligt her en der aan rotswandjes. Het water wordt langzaam dieper en het strand bied veel ruimte. Hierdoor is dit een geschikte plek voor kinderen. Eten en drinken is er genoeg te krijgen, dankzij diverse restaurantjes. Het strand loopt over in het strand van Agios Sostis.

Als je een beetje geluk hebt, kan je hier tijdens het snorkelen een schildpad zien zwemmen.

kalamaki-strand-zakynthos-schildpadden-overzicht


 

Banana strand
Net als het Gerakas strand, ligt ook het Banana strand bij de plaats Vasilikos. Echter ligt dit strand aan de noord-oost zijde van de plaats. Beide stranden zijn vergelijkbaar, alleen zijn de voorzieningen op het Banana strand beter. Keurige aankleding met looppaden, prullenbakken, toiletten en douches. Ook hier zijn diverse watersportmogelijkheden. Op de meeste gedeelten staan vele ligbedden en parasols, waardoor het wat vol kan lijken. Rustzoekers kunnen terecht op de enkele lege gedeelten.

banana-strand-zakynthos-watersporten-mooi


 

Gerakas strand
Bij de plaats Vasilikos ligt het langgerekte Gerakas zandstrand. ’s Zomers kan het hier behoorlijk druk zijn, laat je hierdoor niet te snel afschrikken want dankzij de grootte van het strand zal de drukte zich wel wat verspreiden. Langs het strand liggen mooie, groen begroeide duinen, wat een leuk gezicht is.
Het water wordt langzaam dieper en er zijn diverse watersportmogelijkheden. Ook kinderen kunnen hier dus zeker terecht. Ondanks de afgelegen locatie, kan je er wel strandbedden en parasols gebruiken. Andere voorzieningen zoals douches en toiletten zijn er moeilijk te vinden. Alleen bij de restaurantjes die boven het strand bij de parkeerplaats liggen. Wel komt er geregeld een verkoper van fruit langs, voor een lekker tussendoortje.

Dit strand wordt niet alleen gebruikt door toeristen en Grieken, maar ook door de Carreta schildpad. Als je geluk hebt kan de ze spotten, zeker in het voorjaar of ’s avonds.

Het strand ligt in het uiterste zuid-oosten en eenvoudig te vinden via de borden “Vasilikos”.

gerakas-strand-zakynthos-mindervaliden-schildpadden


 

Porto Vromi baai
In deze baai vind je een klein kiezelstrandje, een eettentje en diverse bootjes. Een leuk besloten plekje om een uurtje te gaan zwemmen. Ook kan je er een waterfiets huren, waarmee je leuk even de baai mee kan uitvaren. Of je kan kiezen om met een boottrip mee te gaan. Bijvoorbeeld naar de beroemde Anthony Quinn baai of de blauwe grotten bij Navagio.

De baai ligt vrij afgelegen, ter hoogte van het plaatsje Maries. Het is goed bereikbaar via een verharde bergweg. De reis er heen kan wel wat lang zijn. Anderzijds heb je onderweg wel mooie uitzichten.

vromi-baai-zakynthos-vakantie-informatie

 

 

Via de onderstaande fotoknop vind je hotels op Zakynthos. Via de volgende link vind je handige informatie over leuke bezienswaardigheden en de voornaamste badplaatsen op Zakynthos.