Samos stad

De hoofdstad van Samos is Samos-stad ofwel Vathi. Het is de grootste stad van het eiland met 9500 inwoners en dan ook ruim voldoende voor een mooie Griekenland vakantie. Uiteraard vind je hier ruim voldoende restaurants en dergelijke maar Samos-stad onderscheid zich met name door de hoeveelheid winkels en de hoogste berg van Samos. Deze hoogste berg van de Egeïsche zee beklimmen is zeker een aanrader. Vanaf de top heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Cycladen en de Dodecanese.

Ook vind je bij Samos stad mooie zandstranden waaronder zelfs een Blue Flag Beach (Gangou). Samos ligt vlakbij Turkije waardoor er ook meerdere mogelijkheden zijn voor een dagtripje naar Turkije.

Via de volgende pagina vind je hotels in Samos stad.

samos-stad-griekenland-informatie-vakantie


Pythagorion

In het zuid oosten van Samos ligt de populaire badplaats Pythagorion. Het Griekse havendorp dankt zijn naam de aan de bekende wiskundige Pythagoras. Ondertussen wat stijfjes maar hij is nog steeds als standbeeld te bewonderen. Het dorp heeft vele restaurants, ijssalons en winkeltjes.

Pyhagorion is een handig beginpunt voor diverse dagtochten naar andere Griekse eilanden, zoals Samiopoula, Patmos, Kalymnos en Leros. Verder is het aquaduct Eupalinis, het klooster en het kasteel de moeite waard om te gaan bekijken. Ook praktisch aan Pythagorion, het ligt in de buurt van het vliegveld van Samos. Veel geluidsoverlast wordt hier echter niet van ervaren.

Verder heb je er de keuze uit verschillende soorten hotels om te overnachten.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de informatiepagina over Pythagorion.

pythagorion-leuke-badplaatsen-samos-vakantie


Kokkari

In het noord westen ligt een andere populair Grieks vakantieoord op Samos, het havenplaatsje Kokkari. Een typisch pittoresk Grieks dorpje met diverse bars en restaurantjes. Kokkari heeft twee kiezelstranden met zeer helder water. Door de ligging ten opzichte van de wind is bij één van de stranden meer golfslag. Mede hierdoor is Kokkari ideaal voor watersporters, er zijn vele watersportmogelijkheden. In de omgeving liggen leuke stranden aan de voet van enkele mooi begroeide heuvels.

Meer informatie vind je op de pagina over de het populaire Kokkari.

Voorbeelden van verschillende accommodaties vind je via: hotels in Kokkari.

samos-vakantie-informatie-tips


Votsalakia / Kambos

In het zuid westen van Samos ligt de kuststreek Kambos of in de volksmond Votsalakia, wat bestaat uit meerdere badplaatsjes. In de badplaats Votsalakia zijn vele restaurants, autoverhuurbedrijven, supermarkten en hotels. Het strand bestaat uit kiezels en zand en is vrij groot en aangevuld met dennenbomen tot aan het strand. Hierdoor ontstaat een leuke besloten sfeer en fijne schaduwplekken. Ook zijn er diverse watersporten mogelijk en Votsalakia biedt meerdere uitgaansgelegenheden. Hierdoor kan het ook een leuke vakantieplek zijn voor jongeren.

Via de volgende link kan je alvast handig de hotels in Votsalakia bekijken.

votsalakia-kampos-samos-badplaatsen-vakantie


Chora

De oude hoofdstad van Samos is Chora en ligt in het noord westen van Samos. Het ligt op enkele kilometers van Pythagorion en het vliegveld en heeft hierdoor een praktische ligging. Chora is een dorp met een rijke geschiedenis en heeft het dan ook nog steeds een traditioneel uiterlijk. Er zijn meerdere kerken te vinden en vele smalle steegjes.

Overnachten kan er voornamelijk in kleinschalige accommodaties.

leuke-badplaatsen-samos-griekenland-informatie


Ireon

Voor een rustige Griekenland vakantie ben je in Ireon zeker goed. Rust, het typische Griekenland en toch de voorzieningen zoals restaurants en winkeltjes. Verder is het een vissersdorpje waardoor er ook veel bedrijvigheid in het haventje is en restaurants vaak verse vis op het menu hebben. Ireon ligt in de buurt van het vliegveld en vlakbij Pythagorion. Het heeft geen doorgaande weg, maar ligt aan het einde van een weg. Ook dit zorgt voor extra rust.

De twee kleine stranden in het centrum van Ireon bestaan grotendeels uit zand en zijn geschikt voor kinderen. Aan de dorpsrand ligt een groter kiezelstrand en ook vind je op tien minuten lopen Papa beach. Een klein maar bijzonder strandje in een prachtige besloten baai.
Overnachten kan in diverse kleinschalige hotels. Een fijne plaats voor een rustige zonvakantie.

ireon-samos-vakantie-bestemmingen-overzicht


Avlakia

Ben je op zoek naar een rustig badplaatsje? Dan kan het schilderachtige Avlakia geschikt zijn. Het dorpje heeft namelijk slechts 100 inwoners. Desondanks zijn er verschillende hotels, restaurants en winkeltjes. Maar heb je even zin in wat meer levendigheid? Dan kan je een bezoekje brengen aan de badplaats Kokkari, dat op slechts 5 kilometer afstand ligt.

Het dorpje heeft kiezelstranden maar wel met weinig golfslag voor de kust. Dit komt door de ligging van het dorp. Bij het strand zijn wat basisivoorzieningen en je kan onder andere kajaks huren. Verder is er weinig extra vermaak. Avlakia is dan ook vooral een plek voor liefhebbers van een rustige zonvakantie met de authentieke Griekse cultuur.

samos-plaatsen-plekken-overnachten


Karlóvassi

Zoek je juist een grotere badplaats? Dan kan Karlóvassi een geschikte optie zijn. Het is na de Samos stad, namelijk de grootste stad van het eiland. De plaats ligt aan de noordkust en heeft ongeveer 10.000 inwoners. Een gedeelte daar van is student. Karlóvassi is namelijk een heuse studentenstad.

In het verleden waren de druiventeelt, leerproductie en tabaksteelt de voornaamste inkomstenbronnen. Door tegenslagen zijn deze industrieën tegenwoordig behoorlijk opgedroogd en wordt er vooral gericht op het toerisme.
Toeristen kunnen zich er vermaken dankzij de nette kiezelstranden, diverse winkels, restaurants, de haven en bezienswaardigheden zoals het leerlooierijmuseum (Tannery Museum), het Folkloremuseum, de Triade-kerk en de Potami watervallen.

 

Via de onderstaande fotoknop vind je accommodaties op Samos. Via de volgende links vind je informatie over hotels, allerlei mooie stranden en bezienswaardigheden op Samos.

 

 

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl