Samos stad

De hoofdstad van Samos is Samos-stad ofwel Vathi. Het is de grootste stad van het eiland met 9500 inwoners en dan ook ruim voldoende voor een mooie Griekenland vakantie. Uiteraard vind je hier ruim voldoende restaurants en dergelijke maar Samos-stad onderscheid zich met name door de hoeveelheid winkels en de hoogste berg van Samos. Deze hoogste berg van de Egeïsche zee beklimmen is zeker een aanrader. Vanaf de top heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Cycladen en de Dodecanese.

Ook vind je bij Samos stad mooie zandstranden waaronder zelfs een Blue Flag Beach (Gangou). Samos ligt vlakbij Turkije en zijn dan ook meerdere mogelijkheden voor een dagtripje naar Turkije.

samos-stad-griekenland-informatie-vakantie


Pythagorion

In het zuid oosten van Samos ligt de populaire badplaats Pythagorion. Het Griekse havendorp dankt zijn naam de aan de bekende wiskundige Pythagoras. Ondertussen wat stijfjes maar hij is nog steeds als standbeeld te bewonderen. Het dorp heeft vele restaurants, ijssalons en winkeltjes.

Pyhagorion is een handig beginpunt voor diverse dagtochten naar andere Griekse eilanden, zoals Samiopoula, Patmos, Kalymnos en Leros. Verder is het aquaduct Eupalinis, het klooster en het kasteel de moeite waard om te gaan bekijken. Ook praktisch aan Pythagorion, het ligt in de buurt van het vliegveld van Samos. Veel geluidsoverlast wordt hier echter niet van ervaren.

Verder heb je er de keuze uit verschillende soorten hotels.

pythagorion-leuke-badplaatsen-samos-vakantie


 

Kokkari

In het noord westen ligt een andere populair Grieks vakantieoord op Samos, het havenplaatsje Kokkari. Een typisch pittoresk Grieks dorpje met diverse bars en restaurantjes. Kokkari heeft twee kiezelstranden met zeer helder water. Door de ligging ten opzichte van de wind is bij één van de stranden meer golfslag. Mede hierdoor is Kokkari ideaal voor watersporters, er zijn vele watersportmogelijkheden. In de omgeving liggen leuke stranden aan de voet van enkele mooi gebroeide heuvels.

Voorbeelden van verschillende accommodaties vind je via: hotels in Kokkari.

samos-vakantie-informatie-tips


 

Votsalakia / Kampos

In het zuid westen van Samos ligt de kuststreek Kampos of in de volksmond Votsalakia, wat bestaat uit meerdere badplaatsjes. In de badplaats Votsalakia zijn vele restaurants, autoverhuurbedrijven, supermarkten en hotels. Het strand bestaat uit kiezels en zand en is vrij groot en aangevuld met dennenbomen tot aan het strand. Er zijn diverse watersporten mogelijk en Votsalakia bied meerdere uitgaansgelegenheden.

Via de volgende link kan je alvast handig de hotels in Votsalakia bekijken.

votsalakia-kampos-samos-badplaatsen-vakantie


 

Chora

De oude hoofdstad van Samos is Chora en ligt in het noord westen van Samos. Het ligt op enkele kilometers van Pythagorion en het vliegveld en heeft hierdoor een praktische ligging. Chora is een dorp met een rijke geschiedenis en heeft het dan ook nog steeds een traditioneel uiterlijk. Er zijn meerdere kerken te vinden en vele smalle steegjes.

leuke-badplaatsen-samos-griekenland-informatie


 

Ireon

Voor een rustige Griekenland vakantie ben je in Ireon zeker goed. Rust, het typische Griekenland en toch de voorzieningen zoals restaurants en winkeltjes. Verder is het een vissersdorpje waardoor er ook veel bedrijvigheid in het haventje is en restaurants vaak verse vis op het menu hebben. Ireon ligt in de buurt van het vliegveld en vlakbij Pythagorion. Het heeft geen doorgaande weg, maar ligt aan het einde van een weg. Ook dit zorgt voor extra rust.

De twee kleine stranden in het centrum van Ireon bestaan grotendeels uit zand en zijn geschikt voor kinderen. Aan de dorpsrand ligt een groter kiezelstrand en ook vind je op tien minuten lopen Papa beach. Een klein maar bijzonder strandje in een prachtige besloten baai.
Overnachten kan in diverse kleinschalige hotels. Een fijne plaats voor een rustige zonvakantie.

ireon-samos-vakantie-bestemmingen-overzicht

 

Via de onderstaande fotoknop vind je accommodaties op Samos. Via de volgende links vind je informatie over hotels, allerlei mooie stranden en bezienswaardigheden op Samos.

 

© 2022 Griekenland Ontdekker.nl