lesbos-vakantie-informatie-tips

 

Toeristische informatie over Lesbos

Het op drie na grootste eiland van Griekenland is Lesbos. Dit eiland ligt voor de kust van Turkije en is een uitstekende en populaire vakantiebestemming voor toeristen. Lesbos is een vrij vlak eiland met voornamelijk een glooiend landschap en enkele bergen van maximaal 1000 meter hoog. De natuur is gevarieerd en Lesbos staat dan ook bekend om de grote verscheidenheid aan flora en fauna. Zo zijn er mooie dennenbossen, maar ook kale onvruchtbare gebieden bedekt met lavasteen.

De economie van Lesbos draait voornamelijk op het toerisme en de productie van het drankje Ouzo, olijven en sardines. De infrastructuur zoals het wegennetwerk en de internetverbindingen, zijn de laatste jaren flink verbeterd. Een populair Grieks eiland dat inderdaad de moeite waard is.
Via de volgende link vind je handig allerlei: hotels op Lesbos. Of bekijk het handige overzicht van mooie Griekse eilanden.

 

Het klimaat op Lesbos

De temperaturen stijgen zomers naar hoge waarden op Lesbos. Zo kan het zelfs stijgen tot ruim 30 graden. Met name in de maanden juli en augustus kan het er erg warm zijn. Echter voelt de warmte in Griekenland minder warm aan dan in Nederland. De lucht is namelijk veel droger, wat zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur. Ook de wind die op de eilanden vaak aanwezig is, zorgt voor enige verkoeling.

Bescherming tegen de warmte en zon is van groot belang. Ruim voldoende water drinken en insmeren met zonnenbandcrème is belangrijk. Geadviseerd wordt om al te drinken, voor je dorst krijgt. Ook bescherming van de huid door kleding en schaduw wordt geadviseerd.

klimaat weer lesbos temperaturen

 

De mooie natuur op Lesbos

Het landschap is zeer gevarieerd en veranderd van groene glooiingen naar onvruchtbare bergen en van dennenbossen tot olijfboomgaarden. Ook vind je hier het beroemde Versteende woud. Versteende bomen, bladeren en fossielen van 20 miljoen jaar oud. Ook natuurgebieden voor zeldzame vogels en geneeskrachtige bronnen kun je vinden op het eiland. De gevarieerde natuur biedt voor ieder wat wils. Voor de één de bergen als decor bij het zwembad en voor de ander natuurgebieden met wilde bloemen en kruiden voor mooie wandelingen. Hoge bergen zal je hier echter niet vinden, de hoogste bergen zijn namelijk “maar” 800 meter hoog.

lesbos-vakantie-informatie-leuke-badplaatsen

 

Doordat het eiland minder droog is dan sommige andere Griekse eilanden, vind je er een florerende natuur. Zo staat het eiland bekend om de vele miljoenen orchideeën die je er kan vinden. Je vindt er maar liefst 70 soorten orchideeën, waaronder de bokkenorchidee, de Italiaanse orchidee en tongorchidee.
Maar uiteraard kan je nog vele andere planten bekijken, naast de vele orchideeën. Zo kan je planten als de gele hoornpapaver, korenbloem, salie, gladiool, tijm, kamille en klaproos bekijken.

De ontwikkeling van de natuur verschilt wel per gebied. Zo is het westen onvruchtbaar waardoor het behoorlijk kaal is. Dit komt met name doordat Lesbos een vulkanisch eiland is. Het zuiden is echter juist wel weer heel vruchtbaar en daardoor mooi begroeid.

lesbos-vakantie-informatie-griekenland

 

Vogels op Lesbos

Lesbos is een mooie bestemming voor vogelliefhebbers. Mede doordat het eiland op de route ligt tussen de zomer- en winter leefgebieden van diverse vogelsoorten. Op het eiland komen er in het voorjaar en najaar duizenden trekvogels rusten onderweg naar hun eindbestemming.
Ook de gevarieerde natuur zorgt er voor dat er vele vogelsoorten zijn te vinden op Lesbos. De vogels kunnen namelijk kiezen uit diverse beken, meertjes, bergen, een rivier en zoutwinningsgebieden. Dankzij de goede leefomstandigheden komen er naar schatting 350 vogelsoorten voor op dit mooie Griekse eiland. Voorbeelden van vogelsoorten zijn:

• Spaanse mussen
• dwergooruilen
• arendbuizerds
• Eleonora’s valken
• Yelkouan pijlstormvogels
• ralreigers

lesbos-vakantie-informatie-natuur-tips

 

Dieren op het eiland

Naast de vele vogelsoorten die je hier kan vinden, is het eiland ook bewoond door diverse diersoorten. Doordat Lesbos een begroeid eiland is, hebben dieren meer de kans zich de verstoppen en te jagen. Mede hierdoor zijn er in verhouding ook veel diersoorten te vinden. Ook de variatie in type leefgebieden, zorgt er voor dat er diverse dierensoorten voorkomen. Zo vind je op het eiland, droge heuvels, moerassen, bossen en meren.

Dieren die je kan ontdekker zijn vier soorten schildpadden, zes soorten hagedissen, elf slangensoorten, kikkers en diverse soorten insecten. Voorbeelden van dieren:

• dobbelsteenslang
• pijlslang
• breedrandschildpad
• reuzensmaragdhagedis
• boomkikker
• Griekse wimpelstaart
• reuzenhaft
• Balkanbeekschildpad

Ook vind je ruim 90 soorten vlinders op het eiland. Mede dankzij de vele bloemen en planten, is het eiland een zeer geschikt leefgebied. Zo vind je er vlinders als de citroenvlinder, blauwe ijsvogelvlinder, koningspage, zuidelijke heivlinder en het scheefbloemwitje.

mitilini-lesbos-griekenland-bezienswaardigheden

 

Uitgaansmogelijkheden op Lesbos

Lesbos is een populair eiland. Echter is het dat niet onder jongeren. Er zijn namelijk maar in beperkte mate uitgaansmogelijkheden. Ook vind je er geen voorzieningen zoals een waterpark.
Uiteraard kunnen ook jongeren hier een heerlijke vakantie beleven. Bijvoorbeeld dankzij de watersportmogelijkheden en het mooie weer. Ook kan je je vermaken met bijvoorbeeld het huren van een quad, scooter of buggy. Verder is snorkelen, zwemmen en borrelen zeker geen probleem op het eiland.

Maar zoek je echt het uitgebreide uitgaansleven zoals op bijvoorbeeld Kreta? Dan is Lesbos minder geschikt.

 

 

Via het hoofdmenu vind je meer informatie over het eiland. Of kijk via de volgende tekstlinks eens op de pagina’s over leuke bezienswaardigheden en de voornaamste badplaatsen op Lesbos. Of bekijk alvast allerlei leuke hotels.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl