mooiste-badplaatsen-corfu

 

De ligging van Ipsos op Corfu

De sfeervolle badplaats Ipsos ligt aan het centrale gedeelte van de oostkust van Corfu. Dankzij de ligging aan de oostzijde, is er meestal wat minder golfslag dan aan de westkant van Corfu. Zeker doordat de badplaats in een grote baai ligt. De omliggende groene bergen zorgen voor wat extra beschutting.

Dankzij de centrale ligging op het eiland, kan het een extra praktische locatie zijn. Bezienswaardigheden, het vliegveld en andere plaatsen kunnen hierdoor vrij dichtbij liggen. De hoofdstad ligt op 14 kilometer afstand, het vliegveld op 16 kilometer.

Ipsos ligt aan de voet van de Pantokratorberg. Met ruim 900 meter hoogte, de hoogste berg van het eiland. De weelderige begroeiing zorgt voor een prachtige omgeving. Een mooi uitzicht wanneer je ligt te luieren naast het zwembad of op het strand.

 

Het gezellige centrum van Ipsos

Ondanks dat Ipsos slechts een dorp is, heeft het vrij veel voorzieningen. Zo zijn er allerlei winkels, supermarktjes, restaurants en barretjes. Maar ook uitgaan kan hier mooi. Er zijn namelijk ook verschillende uitgaansgelegenheden zoals bars, discotheken en strandfeesten. Hierdoor is het ook een geliefde bestemming onder jongeren.

Echter is Ipsos ook een geschikte bestemming voor stellen en gezinnen. Er is namelijk een langgerekt strand waardoor de drukte zich goed verspreidt. Ook liggen veel accommodaties net buiten het centrum waardoor je geen last hebt van drukte.

ipsos-corfu-centrum-strand

 

Het mooie strand van Ipsos

Het strand van Ipsos is één van de belangrijkste pluspunten van de badplaats. Het is namelijk bedekt met fijn zand (en wat kiezels) en heeft een lengte van 2 kilometer. Hierdoor kan de drukte zich goed verspreiden.
Je kunt kiezen voor strandgedeelten met ligbedden en parasols of voor de vrije strandgedeelten met extra ruimte. Zo kan je het plekje kiezen wat bij je past.
Langs het strand staan verschillende restaurants, barretjes en winkels. Hierdoor ben je van alle gemakken voorzien. Ook andere voorzieningen zoals douches en toiletten zijn aanwezig.

En net zoals in de meeste badplaatsen, kan je ook vanaf dit strand verschillende watersporten gaan doen. Snorkelen kan vooral mooi bij de uiteinden van het strand. Hier lopen de bergen namelijk door tot in de zee. Langs de rotsen zijn extra mooie snorkelplekken.

ipsos-corfu-centrum-info

 

Het Dassia strand
Op slechts 1.5 kilometer afstand ligt de badplaats Dassia. Wanneer je de kust volgt, is het vrij vlot te bereiken. Ook dit dorp heeft een mooi strand. Ter afwisseling kan het leuk zijn om ook daar eens een dagje te gaan relaxen.
Het Dassia strand is vrij breed, bedekt met zand en vrij langgerekt. Ook zijn er allerlei voorzieningen, waaronder een duikschool en een opblaasparcours op het water.

dassia-corfu-badplaats-vakantie-informatie

 

Wat te doen in Ipsos? De bezienswaardigheden

Ondanks de beperkte omvang, kan je toch allerlei leuke dingen gaan doen in en rond Ipsos. Bezienswaardigheden zijn er wat minder. Voor bijvoorbeeld historische bouwwerken kan je beter naar de hoofdstad van het eiland.

De prachtige natuur
Voor veel mensen is de groene deken over eiland, één van de redenen om voor Corfu te kiezen. Door de natte winters is Corfu een vruchtbaar eiland. Hierdoor ontstaat een dicht bebost landschap wat voor een hoop extra sfeer zorgt.
Tijdens je vakantie kan je lekker tot rust komen in de natuur. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling of een fietstocht.

agios-gordios-wat-te-doenBezienswaardigheden bezoeken tijdens een excursie

Ook op en rond de rest van het eiland zijn uiteraard allerlei mooie plekken te ontdekken. Deze kan je op eigen houtje gaan bezoeken maar ook tijdens een excursie. Bijvoorbeeld per bus, fiets, scooter of boot. Dit heeft als voordeel dat je niet zelf de route hoeft te bepalen.
In de haven en het centrum vind je het aanbod van excursies. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan het bezoeken van:

• het eilandje Vido met haar historische verleden
• de Blauwe Grotten
• de mooie kustlijn
• bezienswaardigheden in de binnenlanden
• Albanië
• de eilanden Paxos en Antipaxos

 

corfu-mooie-plekken-hoogtepunten-tipsWatersporten zoals duiken

Net als in de meeste badplaatsen, kan je ook bij Ipsos allerlei watersporten gaan doen. Waaronder duiken. Ook zonder ervaring kan je gaan genieten van de mooie onderwaterwereld. Uiteraard na een goede uitleg, onder begeleiding van een instructeur en op een vrij geringe diepte. Dit is echter geen nadeel want het meeste onderwaterleven bevindt zich in de bovenste meters. Hier komt namelijk het meeste zonlicht.Het eiland ontdekken dankzij de bussen

Er lopen opvallend veel buslijnen langs het dorp. ’s Zomers zijn dit maar liefst 5 à 6 verschillende buslijnen. Hierdoor zijn veel plaatsen in de omgeving goed bereikbaar. Daarnaast zijn de bussen goedkoop en hoef je niet zelf te rijden. Een handig vervoersmiddel wanneer je bijvoorbeeld naar de hoofdstad Kerkyra gaat.

 

 

 

Meer inspiratie kan je vinden op de pagina over de bezienswaardigheden op Corfu. Of bekijk het overzicht van andere mooie badplaatsen op Corfu.

Of bekijk de verschillende mooie hotels in Ipsos.

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl