agia-galini-kreta-informatie

Toeristische informatie over Agia Galini op Kreta

In het vissersdorp Agia Galini kun je terecht voor een heerlijk ontspannen vakantie. Hoewel het vanaf het vliegveld van Heraklion slechts anderhalf uur rijden is, ben je hier even helemaal weg van de toeristenmassa’s. Je vindt in Agia Galini een traditionele haven en de witte huizen die tegen de rots zijn aangebouwd maken het Griekse plaatje helemaal af.

Het badplaatsje ligt in het centrale zuiden van het eiland. Deze ligging zorgt voor een praktische uitvalsbasis naar mooie plekken op de rest van het eiland. Ook zorgt de ligging er voor dat alle vliegvelden redelijk in de buurt liggen.

agia-galini-wat-doen

 

Het centrum van het charmante Agia Galini

Het centrum van het visserdorp is gebouw op de helling van een heuvel. Daardoor zijn er verschillende schuine straatjes en trappen. Wanneer je slecht ter been bent is dit niet zo praktisch. Echter zorgt het wel voor extra sfeer in het dorp.

Ook de lange wandelboulevard langs het haventje en de bergwand is een sfeervolle plek. Je kunt er leuk wandelen of een drankje drinken op één van de terrassen. De boulevard brengt je vanaf het centrum, langs een rotswand naar het strand.

In het stadje vind je verder een aantal bezienswaardigheden, zoals de kerk van Tesseris Martires die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de Griekse Revolutie.

Uitgaansgelegenheden zijn er niet veel te vinden. Uiteraard kan je wel gezellig borrelen in de barretjes en op de terrassen. Maar discotheken zal je er niet vinden. Daarom is het een minder geschikte bestemming voor jongeren. Voor stellen en gezinnen kan dit juist een voordeel zijn. Mede dankzij de verschillende kleinschalige hotels.

agia-galini-kreta-bezienswaardigheden

 

Wat te doen in Agia Galini? De bezienswaardigheden

Je vindt hier een handig overzicht van de leukste plekken, bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Agia Galini.

1. Agora Street
Tijdens je bezoek aan Agia Galini mag je Agora Street zeker niet overslaan. Deze straat is één van de meest bekende van het dorp en dat is niet voor niks, want van oudsher is dit echt een echte ontmoetingsplaats voor dorpelingen. Net als de haven van Agia Galini heeft de straat een historische waarde en je vindt hier daarom veel cafés, winkels en restaurants met allerlei lokale gerechten.2. Het Etnologiemuseum

Wie Griekenland zegt, zegt Oudheid en dus is er uiteraard een museum waar je als liefhebber van geschiedenis terecht kunt. Dit etnologiemuseum focust zich specifiek op de geschiedenis van Kreta, waar je overblijfselen vindt van beschavingen van maar liefst 4000 jaar geleden. Tijdens een bezoek aan het museum kom je dus meer te weten over de geschiedenis van het eiland, door middel van allerlei voorwerpen uit het dagelijkse leven.


3. De stad Rethymnon
Ter hoogte van Agia Galini maar dan aan de noordelijke kust van Kreta, ligt de stad Rethymnon. Het kan een leuke bestemming zijn voor een dagje uit. Je vindt er namelijk een levendig centrum en allerlei (historische) bezienswaardigheden. Zoals een kerk, fort, vuurtoren en pleintjes. De afstand tot de stad is circa 60 kilometer. Daarbij kom je dwars door de authentieke binnenlanden van het eiland.

Via de volgende link kom je op de pagina met allerlei informatie over Rethymnon.

rethymnon-vakantie-wat-doen-tips3. De legende van Ikaros en Daedalos

Vlakbij het amfitheater vind je de beelden Ikaros en Daedalos. Deze beelden zijn niet alleen bijzonder om te zien, maar hebben ook een bijzondere geschiedenis! Zo bestaat de mythe dat Ikaros van Kreta wegvloog met vleugels die waren gemaakt door zijn vader Daedalos, maar omdat hij te dicht bij de zon vloog, smolten de vleugels en viel hij in de zee. Een interessant beeld met een interessant verhaal dus. Naast de standbeelden van Ikaros en Daedalos kun je het theater verkennen en heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de baai van Agia Galini.4. Matala

Het nabijgelegen dorpje Matala stond vroeger bekend als een hippiedorp en hoewel de hippies er niet meer wonen, heeft het dorp nog steeds een bijzondere sfeer. Breng een bezoek aan het dorp en bekijk de grotten waarin de hippies in de jaren ’60 leefden of struin door de sfeervolle straten.5. Geniet van zon, zee en strand

Voor de meeste toeristen is vooral het strand het hoogtepunt van de kleine badplaats. Men wil er even lekker tot rust komen en genieten van de zee en het onderwaterleven. Vanaf het strand kan je verschillende watersporten gaan doen. Je zult je er dus niet hoeven te vervelen.

agia-galini-bezienswaardighede6. Het meer van Zaros

In de buurt van het stadje Mires vind je het bijzondere meer van Zaros, waar je uitgebreid kunt wandelen. Door de ligging vind je hier routes met prachtige uitzichten die je niet alleen naar het meer leiden, maar waarmee je ook langs een aantal bijzondere bezienswaardigheden komt. Zo wandel je langs een bijzondere byzantijnse kerk en allerlei soorten bossen.

 

Veel bezienswaardigheden zijn in Agia Galini niet te zien. In de omgeving zijn echter allerlei interessante plekken. Het dorp staat vooral bekend om de gezelligheid en de stranden. Dankzij de aanbieders van huurauto’s, fietsen, quads en scooters, kan je de rest van Kreta gaan verkennen.

 

 

 

Het lange strand van Agia Galini

Als je houdt van helderblauw water ben je in Agia Galini op de juiste plek. Omdat het een kleine stad is, wandel je zo van de haven naar het strand, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Houd er wel rekening mee dat je in Agia Galini geen zandstrand vindt, want je treft hier voornamelijk stranden die bedekt zijn met fijne kiezels. Desondanks is het strand een fijne plek om tijd door te brengen, mede door het grote aantal restaurants dat je hier vindt.

Het strand is vrij lang waardoor de drukte zich meestal goed verspreidt. Op veel plekken staan ligbedden en parasols op her strand. Maar er zijn ook gedeelten waar je overal je handdoek kan neerleggen.

Ook kan je op sommige plekken kiezen voor ligbedden die op een grasveld staan. Soms behorende bij een restaurant. Vaak vind je hier ook schaduwplekken dankzij de diverse bomen.

Loop je het strand voorbij, dan kom je bij het riviertje. Via de loopbrug kom je op de andere oever, waar vervolgens een nieuw strand begint. Hier is het vaak extra rustig.

agia-galini-kreta-stranden


Preveli Beach

Niet alleen is Agia Galini een fijn stadje om je vakantie door te brengen, maar het is ook nog eens een geschikte uitvalsbasis om Kreta te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Preveli Beach. Dit strand bereik je na een wandeling van twintig minuten langs de rotswanden, waarna je kunt genieten van een uitzicht op de zee met helderblauw water. Naast een strand vind je hier ook een bijzonder palmenbos en een klooster waar nog altijd een paar monniken wonen.

 

Via de volgende links vind je de pagina’s met handige informatie over de hotels in Agia Galini, een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van Kreta en de diverse leuke badplaatsen op Kreta.

 

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl