Griekenlandontdekker » Bezienswaardigheden op Corfu

Bezienswaardigheden op Corfu

Griekenland en ook Corfu leent zich uiteraard uitstekend om te genieten van de zon, de zee en de cultuur. Maar er is zo veel meer te ontdekken. Daarom vind je hier een handig overzicht van bezienswaardigheden op Corfu.

 

Pontikonissi
Ga bijvoorbeeld vliegtuigspotten vlak achter de landingsbaan en zie vliegtuigen het eiland begroeten en verlaten vanaf het Vlaherna-klooster. Dit meeste gefotografeerde klooster van Corfu is mooi te bekijken van het Muizeneiland ofwel Pontikonissi. Deze rotsformatie voor de kust is te bezoeken met één van de te huren bootjes.


Pantokratorberg
Even geen water en strand? Dan is een uitstapje naar de Pantokratorberg een aanrader. Deze hoogste “berg” van Corfu is 917 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over het eiland en richting het naast gelegen Albanië.  Met een auto, quad of scooter is de berg goed begaanbaar waarbij je onderweg langs authentieke Griekse dorpjes en een oud klooster (1347) komt.

Angelokastro kasteel
Een andere sportieve activiteit is de tocht naar het Angelokastro kasteel. Dit 13de-eeuws kasteel is gebouwd op een stijle rotsformatie hangend boven de zee. Het fort werd onder andere gebruikt om bij een aanval, de hoofdstad Khedyra te waarschuwen met lichtsignalen. Vanaf het deels ingestorte kasteel heb je een mooi uitzicht over de berg en de rest van Corfu.
Volg de asfaltweg via Makrades, Krini en vervolgens tot aan de voet van de berg. De wandeling naar boven duurt ongeveer 15 minuten en eenmaal boven aan gekomen kunt u uitrusten bij de taverne.


De wederopbouw van een verlaten bergdorp
Op het eiland is lang geleden een bergdorp gebouwd dat verscholen lag voor aanvallen op zee. Jaren later is het dorp verlaten. De laatste jaren wordt het dorp echter weer bewoonbaar gemaakt. Een wat bijzondere situatie die leuk is om eens te bekijken. Zeker wanneer je houdt van niet-toeristische bezienswaardigheden.
Het dorpje heeft de naam Paléo Perithia. Gelegen vlak bij de Pantokrator, het hoogste punt van het eiland.