Griekenlandontdekker » Bezienswaardigheden op Zakynthos

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Fiets- en wandeltochten
Profiteer van het rustige verkeer en de vele fiets- en wandelpaden en verken Zakynthos eens lopend of per fiets. Laat jezelf door verborgen dorpjes, door fruitgaarden en langs vuurtorens, molens en prachtige kliffen leiden.


Wijnproeverij Solomos Wines
Zakynthos heeft ook een eigen wijnmakerij, waar kwalitatieve en traditionele wijnsoorten worden gemaakt. Solomos Wines ligt net buiten de hoofdstad Zakynthos-stad en is voor een wijnliefhebber leuk eens te bezoeken. Hoor leuke wetenswaardigheden over Griekse wijn of doe mee aan een wijnproeverij.


Nougatfabriek “I Zakynthos”
Ook de zoete lekkernij nougat wordt geproduceerd op Zakynthos. Op het Solomos-plein 5 in de hoofdstad staat al sinds 1910 de nougatfabriek “I Zakynthos”. Leuk om eens te bezoeken.


Glasbodemboot Agios Sostis
Vanuit de haven van Agios Sostis vaart elke dag een speciale boot uit. Het heeft namelijk een glazen bodem waardoor je de onderwaterwereld op een droge manier kunt bekijken. Als u geluk heeft, ziet u bijvoorbeeld schildpadden onder de boot zwemmen.

Waterpark Zakynthos
In de plaats Sarakinado in het noord-westen van Zakynthos ligt het grote waterpretpark, Zante Watervillage. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.


Geneeskrachtige grotten en Spa Xigia
Bij de badplaats Xigia liggen bijzonder grotten die geneeskundige krachten zou hebben. De grotten bevatten namelijk Zwavel en Collageen wat helend werkt tegen Reuma en gewrichtsklachten.


Blauwe grotten
In de buurt van Agios Nikolaos en Skinàri Cape liggen de Blauwe grotten. Door de weerkaatsing van het licht schijnen de grotten blauw op, met name ’s ochtends vroeg.

blauwe grotten Zakynthos


Navagio Bay
De bijzonderste baai op Zakynthos is met zekerheid de Navagio baai gelegen in het noord-westen. De baai is geheel omgeven door meters hoge krijtrotsen en daardoor alleen per boot te bereiken. Maar wat het helemaal speciaal maakt, is het scheepswrak wat hier nog ligt. Waarschijnlijk is het een smokkelschip dat in 1980 op de klippen is gelopen tijdens het smokkelen van sigaretten van Turkije naar Italië.


Mini eilandje Agios Sostis
Vlak voor de kust van de badplaats Agios Sostis ligt een klein eiland. Dit eilandje is ontstaan na een zware aardbeving enkele eeuwen geleden. Het eiland ligt zo dichtbij dat het met een houten loopbrug is te bereiken. Voor een kleine prijs kan je het eiland betreden.
Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op het dorp. Verder kan je aan de zeekant, naar een klein strandje dat mooi verscholen ligt. Je vind hier ook een strandbarretje. Op het eiland ben je niet heel lang zoet, maar het is zeker een keer wat anders.

agios sostis eiland zakynthos