naxos-wat-doen

 

Welke Griekse eilanden zijn geschikt voor eilandhoppen?

Lijkt eilandhoppen je leuk maar weet je niet welke Griekse eilanden leuk zijn? Dat wordt geadviseerd om te kijken naar zaken als de natuur, de hoeveelheid toerisme en de onderlinge afstanden. Het kan leuk zijn om eilanden tijdens je vakantie te combineren die niet teveel op elkaar lijken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van toeristische en rustige eilanden. Ook kan je kijken naar de natuur. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken naar vrij kale en juist flink groene eilanden. Leuk om beide werelden in één vakantie te zien.

Tenslotte is de onderlinge afstand van belang. Meestal wordt bij eilandhoppen namelijk gekozen voor veerboten als vervoersmiddel. Er zijn namelijk weinig vluchten tussen de verschillende eilanden.

 

Voorbeelden van geschikte eilandhop-routes

De volgende eilanden zou je kunnen combineren. Daarbij is rekening gehouden met de bovenstaande factoren.

Voorbeeld rondreis 1: Santorini ⇒ Paros ⇒ Naxos ⇒ Milos ⇒ Mykonos

Deze rondreis kan je starten in het bekende Santorini. Handig doordat er vrij veel vluchten heen gaan en zeker de moeite waard door de bijzonder gelegen bergdorpjes. Je hebt ze ongetwijfeld als eens over foto’s gezien.

Je kan verder eilandhoppen langs de rustigere eilanden als Paros, Naxos en Milos. Alle drie niet echt toeristisch maar wel verschillende qua landschap. Je zou de vakantie kunnen afsluiten op Mykonos. Een redelijk toeristisch eiland waardoor je er ook een vrij ruime keuze hebt uit vluchten naar huis.

santorini-bezienswaardigheden-wat-doen


 

Voorbeeld rondreis 2: Zakynthos ⇒ Kefalonia ⇒ Corfu

Een geliefde reis onder liefhebbers van eilandhoppen. Zakynthos staat bekend om de metershoge krijtrotsen en is daardoor gezellig toeristisch. Een eiland met een extra mooi landschap. Uitgaan staat het eiland niet om bekend, groepen jongeren zal je er daardoor niet veel zien.

Kefalonia is een vrij rustig eiland. Ondanks dat je er kan genieten van een mooie groene natuur. Je waant je er soms zelfs in een land als Italië.

Ten slotte kan je naar Corfu hoppen. Eén van de populairste Griekse eilanden. Mede dankzij de mooie groene natuur en de hoofdstad. Het historische centrum staat zelfs op de Werelderfgoedlijst.

corfu-mooie-plekken-bezienswaardigheden-tips


 

Voorbeeld rondreis 3: Kos ⇒ Rhodos ⇒ Karpathos

Deze eilandengroep ligt in de buurt van Turkije. Daardoor vind je er wat meer invloeden van het Midden-Oosten terug. Je zou je reis kunnen beginnen op het geliefde Kos. Bekend als fietseiland dankzij de verschillende goede fietspaden. Maar ook de hoofdstad is een populaire plek. Mede onder Nederlandse toeristen en jongeren.

Vervolgens kan je de overtocht maken naar het vrij rustige Karpathos. Je kunt er heerlijk ontspannen in verscholen dorpjes in sfeervolle baaien. Het eiland heeft een grillige kustlijn waardoor er veel baaien en mooie snorkelplekken zijn.

Ook Rhodos is geliefd onder (Nederlandse) toeristen. Mede dankzij het prachtige historische centrum van de hoofdstad. Maar ook dankzij uitgaansplaats Faliraki en de verschillende opgravingen. De kustlijn is er vrij vlak waardoor er lange zandstranden zijn.

rhodos-stad-wat-doen-zien


 

Voorbeeld rondreis 4: Kreta

Wil je veel zien maar eigenlijk geen overtocht tussen twee eilanden? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een rondreis over bijvoorbeeld Kreta. Dit is het grootste eiland van Griekenland en zeker groot genoeg voor een rondreis. Het bestaat zelfs uit vier provincies. Ook zijn er meerdere vliegvelden wat een rondreis ook extra praktisch maakt.

Je zou bijvoorbeeld je rondreis kunnen starten in de buurt van het westelijk gelegen Chania. Na enkele dagen in het westelijk gedeelte, zou je kunnen reizen naar de rustigere zuidkust. De derde etappe kan je leiden naar het oostelijke gedeelte. Een gebied met grotten, kloosters en kastelen. Uiteraard ook met gezellige badplaatsen, waaronder het levendige en gezellige Agios Nikolaos.

Het laatste deel van je rondreis kan je naar het centrale noorden brengen. Met bekende plaatsen als Chersonnisos en de stad Heraklion (Iraklion). Een toeristische gedeelte met allerlei bezienswaardigheden en activiteiten.

Een gevarieerde reis langs rustige dorpjes en drukke steden. Maar ook langs onontdekte strandjes tot langgerekte en drukke stranden. Meer informatie vind je op de pagina over Kreta.

heraklion-iraklion-kreta-bezienswaardigheden-vakantie

 

Tips over eilandhoppen door Griekenland

Wil je veel gemak? Dan zou je kunnen kiezen voor een vakantie waarbij het eilandhoppen al is georganiseerd door een reisorganisatie. Zo hoef je alleen maar de bestemmingen te kiezen en zijn de tickets voor vluchten, accommodaties en veerboten al geregeld. Nadeel is echter dat je wat minder flexibel bent qua tijdsplanning en keuzemogelijkheden.

• Wanneer je zelf je reis gaat plannen, is het verstandig of er rechtstreekse veerboten varen tussen de eilanden die je hebt gekozen. Soms is er namelijk geen rechtstreeks verbinding. Alleen met een overstap op een ander eiland.

• Let op de afstanden en de bijbehorende reistijd tussen de eilanden die je hebt gekozen. Zo lijkt een afstand van 180 kilometer misschien niet zo ver maar het is wel bijna 8 uur varen.

• Hogesnelheidsboten zijn duurder dan de veerboten. Boek dus een veerboot wanneer je goedkoop wilt eilandhoppen.

• Tijdens het laagseizoen zullen de veerboten minder vaak overvaren. Echter liggen de prijzen meestal wel lager dan in het hoogseizoen.

• In het laagseizoen zou je gedeeltelijk op de bonnefooi aan je eilandhop-avontuur kunnen beginnen. Er is meestal namelijk genoeg plek op veerboten en in accommodaties. Zo heb je meer vrijheid en avontuur. Ook voorkom je zo problemen in je schema doordat een bepaalde veerboot niet vaart, bijvoorbeeld door een harde wind.

• Ben je gevoelig voor zeeziekte? Zorg dan dat je medicijnen meeneemt.

• Vanaf de meeste eilanden, vertrekken dagelijks excursieboten naar eilandjes in de buurt. Zo kan je tijdens je verblijf een ééndaags hopje naar een ander eiland maken. Zo kan je eenvoudig extra veel van het land gaan zien.

 

samos-plaatsen-plekken-overnachten

 

Originele manier van eilandhoppen

Wil je veel van Griekenland zien maar heb je geen zin in verschillende accommodaties en veerboten? Dan kan je ook kiezen voor een zeilvakantie. Daarbij vlieg je naar een eiland en stap je daar op een grote zeilboot. Deze zal je verschillende eilanden laten zien. Je zal daarbij niet alleen langs de eilanden varen, maar ook tijd krijgen om verschillende plaatsen te gaan bekijken.

De zeilvakanties worden aangeboden door specifieke reisorganisaties. Daarbij wordt vaak de keuze geboden uit verschillende routes en soorten zeilvakanties. Zo kan je een reis boeken dat gericht is op liefhebbers van zeilen. Tijdens dergelijke reizen kunnen de deelnemers actief meehelpen met bijvoorbeeld het varen.

Wil je juist voornamelijk ontspannen en genieten van de uitzichten? Ook voor niet-zeilliefhebbers zijn geschikte zeilreizen. Daarbij hoef je alleen maar een mooi plekje te zoeken op het (lig)dek en te gaan genieten. Overnachten en genieten van Griekse maaltijden kan aan boord.

eilandhoppen-griekenland-zeilvakantie

 

Hopelijk heb je door de verschillende voorbeeldroutes, de nodige inspiratie opgedaan over eilandhoppen door Griekenland. En weet je nu beter welke eilanden voor jou leuk kunnen zijn. Via de verschillende linkjes in de informatie, vind je meer informatie over de mooiste Griekse eilanden.

© 2024 Griekenland Ontdekker.nl